L

LEREN MANIFESTEREN: ZO REALISEER JE JOUW DROMEN

manifestatie - De wet van de aantrekkingskracht toepassen the law of attraction toepassen - Wet van aantrekkingskracht oefeningen - wat is manifesteren - manifesteren podcast - manifesteren boeken - manifestatie tips -

Van video’s op Instagram en beroemdheden die erover praten tot onderwerpen van bestsellerboeken: de term manifesteren vliegt om je oren. Geen quick fix of magie, maar een gevalletje met verbeeldingskracht kun je alles krijgen wat je hart begeert. Én het leuke is: manifesteren kun je gewoon leren. Hieronder lees je hoe!

Wil jij ook leren manifesteren? Zo realiseer ook jij jouw dromen >

Wat is manifesteren?

Wist je dat alles in het universum trillingen en frequenties uitzendt? Van grote planeten tot kleine steentjes én zelfs gedachtes. Alles heeft een bepaalde frequentie die wetenschappelijk meetbaar is.

De essentie van manifesteren is het omzetten van gedachten in realiteit. Niet door dingen te wensen, het is helaas geen sprookje. Maar door het gebruiken van acties, emoties, overtuigingen en gewoontes om je eigen realiteit te creëren. En dit heeft alles te maken met de bovenstaande frequenties, waarvan gelijk stemmige trillingen elkaar aantrekken. Een gevalletje ‘alles wat je in de wereld stopt, krijg je ook terug’.

Mindfulness: zo leef jij met meer aandacht >

Leren manifesteren? Dat doe je zo >

Bepaal wat je wilt manifesteren

De eerste én een belangrijke stap is het bepalen van wat jij wilt. The sky is the limit. Alles is mogelijk. Maar je moet het wel écht willen. Kies dus niet voor doelen waarvan je denkt dat het moet en ga dan na welke acties je werkelijk de resultaten zullen geven die je wilt. Want als je eenmaal helder hebt wat je wilt manifesteren, moet je ook specifiek worden: in plaats van “ik wil een leuke baan”, definieer hoe deze droombaan eruit ziet aan de hand van een lijst.

Visualiseren

Nu je weet wat je wilt, visualiseer dat je het eindresultaat al hebt. Is jouw doel het kopen van een huis – zie jezelf dan al in dat huis zitten. Met een huisdier, vol met mooie meubels en leuke accessoires. Richt je hierbij niet op hoe je het gaat bereiken en vergeet even het papierwerk. Visualiseer alleen het eindresultaat. Het proces heeft namelijk oneindig potentiële manieren en is het domein van het universum. Zie het een beetje als fake it till you make it.

de wet van de aantrekkingskracht toepassen - mood board - bullet journal

Gebruik tools voor het visualiseren

Schrijf je doelen op in een planner, dagboek, schetsboek of een bullet journal wat basically alles in één is. En houd je doelen en de voortgang goed bij.

Een andere handige tool voor het visualiseren van jouw doelen is het maken van een moodboard. Zo kun je op Pinterest heel makkelijk borden aanmaken met inspiratie. Maar je kunt er ook voor kiezen om lekker ouderwets te plakken en knippen. Pak een groot vel, oude tijdschriften en creëer er lekker op los.

Dit zijn 10 x leuke en handige notitieboekjes >

Leren manifesteren door middel van boeken

Kennis is the key tot alles. Ook bij het onder de knie krijgen van manifesteren. Hoe meer je weet, hoe makkelijker het wordt. En, gelukkig zijn er ook aardig wat bestsellers met manifestatie in de schijnwerpers. Zoals The Secret van Rhona Byrne en Think & Grow Rich van Napoleon Hill. Daarnaast zijn de boeken van Esther Hicks ook aanraders!

Luister podcasts

Ben je geen leesliefhebber, maar wil je wél alle ins en outs over manifesteren achterhalen? Zet dan een podcast aan tijdens een lange wandeling, in bad of voordat je naar bed gaat. Een aanradertje is de Mindset & Law Of Attraction Podcast van Leading Lady.

Onderneem actie

Manifesteren is geen magie, je acties vormen je eigen werkelijkheid. Bedenk van te voren wat je nodig hebt om bij je einddoel te komen. En het is daarbij belangrijk dat je de kansen die op je pad komen ook met beide handen aanneemt. Bijvoorbeeld: als je wilt werken bij je droombaan, zijn eventuele stappen je CV bijwerken, meer netwerken of een cursus volgen.

Ook leuk! Leren mediteren met deze apps >

Laat los

Als je wilt dat manifesteren werkt, is het van belang dat je er echt 100% in gelooft. Laat overtuigingen, gewoontes, routines en relaties die je tegenhouden los. Dit zijn allemaal blokkades in je manifestatiepraktijk.

We begrijpen natuurlijk hartstikke goed dat ‘los laten’ makkelijker gezegd, dan gedaan is. Een handige tip: begin met een lijst te maken van alle gedachtepatronen en gewoonten die je tegenhouden. En bedenk hoe je die kunt vervangen door een betere gewoonte.

En, hoe ga jij leren manifesteren?

CategoriesChill