D

DIGITAAL DRANKJE MET… KIM SCHILTE, FOUNDER VAN LIFE OF PIE

digitaal drankje met // interview girls who magazine // life of pie amsterdam // kim schilte // taart bestellen

Girls Who Support!
Wie? Nou, creatieve ondernemers.
En hoe dan? Door ff met ze te bellen, en hun verhaal op digitaal papier te zetten, for everyone to read.
In ons nieuwe rubriek ‘digitaal drankje met..’ bellen we – geheel in stijl, vanaf de keukentafel met de telefoon in de ene en een glaasje wijn in de andere hand – ondernemers die getroffen zijn door de corona crisis. Hoe reageren zij hierop? 

Welk effect deze toestand op hun bedrijf heeft, wat ze bedenken om hun business op de been te houden en hoe ze een stukje positiviteit uit de crisis weten te halen – het komt allemaal aan bod in deze eerlijke reeks. Wij houden jou up-to-date van alle creatieve, nieuwe business ideeën die deze crisis met zich meebrengt. Het eerste digitale drankje doen we met Kim Schilte, founder van Life of Pie en initiatiefneemster van het ‘Corona-concept’ Stay Ocake. 

Hi Kim! Voor onze lezers die Life of Pie Ams. niet kennen: wat doen jullie?

”Wij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in custom made cakes. Eigenlijk is het geboren uit onze frustratie dat de custom made taarten in Nederland enkel bestonden uit twee categorieën. Of een slagroomtaart met geprinte foto, of een fondant taart.

En wij dachten: we willen de sweet side of life vieren, maar dan mét de allerlekkerste taart. Want als je iets te vieren hebt moet je dat goed doen. Niemand zit te wachten op een dadel op een verjaardag en met oud en nieuw proosten we ook niet met water omdat dat gezonder is dan champagne. En daarom dachten wij: de lekkerste taarten maken is wat wij gaan doen. Let’s go!”

7 x Ondernemers en hun creatieve Corona oplossing >

Dat klinkt als een heerlijk product, letterlijk en figuurlijk! Wanneer wist jij: deze crisis is foute boel, ik moet met iets nieuws komen?

”Ik was vooral verbaasd dat heel veel ondernemers boos en achterovergeslagen waren, wat natuurlijk een begrijpelijke reactie is. Ik was ook even boos, maar meer op mezelf.. Daarna dacht ik juist alleen maar: fuck, iedereen heeft het zwaar maar we moeten elkaar een beetje helpen.

Ook omdat ik MKB’er ben met personeel in dienst waarvan een aantal een nul-uren contract hebben. Ik kan en wil niet zomaar zeggen dat er geen werk meer is. Daarom heb ik ze ook echt de vraag gesteld: wat willen we? Want of we doen het met z’n allen, of we doen het niet. Niks doen was geen optie, dus we werken nu in shifts en mijn medewerkers helpen bezorgen. We rekenen geen bezorgkosten maar rekenen wel liefde (2,50 euro in Amsterdam, 4,50 euro in Rotterdam) voor de bezorgers. Zo kunnen we de kosten dekken.”

Hoe ben je toen op het idee gekomen van de Stay Ocake?

”In plaats van zeuren dat niks kan of mag zijn we samen gaan kijken naar de mogelijkheden die er wél zijn. Alle mensen die iets te vieren hebben zoals geboortes of verjaardagen moeten dat nu gedwongen klein maar fijn doen, maar je moet het leven toch blijven vieren.

Tegen hen wilden wij zeggen: stay okay.. en dat werd stay ocake. Eigenlijk was het nieuwe concept in 3 uur geboren toen we besloten de handen ineen slaan (of armen ineen te slaan, aangezien je geen handjes mag geven). Samen met de mensen van Willem Pie Bakery (een bakkerij die alleen aan horeca levert en nu dus helemaal geen cashflow heeft en Mourad Saber (Freelance Graphic designer/Art Director bij Ray Palmer) hebben we het hele idee neergezet.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Lieve cake lovers, Met de huidige maatregelen rondom het #Corona virus in het achterhoofd is het natuurlijk logisch dat we met z’n allen zo min mogelijk de deur uit gaan. Om toch een vleugje “sweetness” in jullie levens te kunnen brengen bundelen Life of Pie Ams. & Willem-Pie Bakery hun krachten. Daarom hebben we nu de Stay Ocake in het leven geroepen. Of je nou iemand een hart onder de riem wil steken, iemand wil feliciteren met zijn of haar verjaardag of gewoon iemand wil laten weten dat je aan hem of haar denkt, de Stay Ocake staat voor je klaar. We hebben twee Stay Ocake pakketten samengesteld, te weten de Box of Love en de Love You Long Time. Het werkt als volgt: 1. Bestel jouw Stay Ocake pakket op www.lifeofpieams.com/stay-ocake 2. Laat je adres- en telefoonnummer achter. 3. Reken af via de betaallink. 4. Wij bezorgen jouw Stay Ocake contactloos op de stoep. 5. Wees lief, was je handen en zorg voor elkaar. De Stay Ocake is vanaf 19 Maart te bestellen en zal vanaf 23 Maart worden bezorgd door heel Amsterdam. #stayocake #weesliefvoorelkaar *Link in Bio! ????

Een bericht gedeeld door LIFEOFPIEAMS. (@lifeofpieamsterdam) op

Jarig tijdens Corona? 16 x leuke tips om er een te gekke dag van te maken >

En is dat concept iets wat je wilt blijven doorzetten, ook na de Corona crisis?

”Ik denk het wel! De reacties zijn zo goed, mensen zijn echt heel blij. Normaal gesproken doen we alleen afhalen maar nu bezorgen we ook in Amsterdam en geclusterd zelfs in Rotterdam, Den Bosch en Den Haag. Maar mensen zijn zo positief dat ze het ook in Friesland willen, dus vanaf volgende week kan je de sweets ook per post ontvangen.”

Als we iets positiefs uit deze crisis moeten halen, wat zou dat dan volgens jou zijn?

”Als je kijkt naar ondernemen ben je normaal aan het concurreren met anderen. Nu is het moment om te gaan samenwerken. Iedereen wil altijd dat zijn bedrijf de grootste of beste is, maar andere bedrijven moeten ook blijven bestaan, je bent ook afhankelijk van bijvoorbeeld je suppliers.

Het is zo belangrijk dat bedrijven niet kapot gaan door wat er nu gebeurd en dat gaat niet lukken als je het alleen wilt doen. Je moet dat echt samen doen en dat brengt heel veel moois. Ik hou daar enorm van en dat is normaal gesproken ook gelijk mijn slechtste ondernemerseigenschap. Maar voor samenwerking is het nu juist de tijd en dat is denk ik heel positief.” 

Tenslotte: heb je nog een goede tip voor andere ondernemers die nu last hebben van de crisis?

”Allereerst, blijf positief. En daarnaast: ga heel goed kijken wat haalbaar is. Wees creatief! Ik ben zelf niet zo van de cadeaubon dus zou zeggen: ga kijken wat je kan met jouw product. Samen ben je sterker en wees lief voor elkaar.”

Loopt het water jou ook in de mond bij het lezen van dit interview? Bestel dan snel jouw Stay Ocake via deze link en #supportyourlocal

Meer tips om (kleine) ondernemers te steunen vind je hier >

CategoriesDrankje met