K

KERSTMARKTEN IN NEDERLAND 2022: DIT ZIJN DE LEUKSTE

Het aftellen kan weer beginnen, want de gezelligste tijd van het jaar staat weer (bijna) voor de deur: kerst! En, wat is nu leuker dan volledig in de stemming komen op een kerstmarkt? Bij mooi versierde huisjes je kerstinkopen scoren, genieten van winterse lekkernijen (lees: glühwein drinken totdat je er bij neer valt) en glijden op de schaatsbaan. Yes please!

Voor de kerstliefhebbers die zich alvast willen voorbereiden: hier vind je de leukste kerstmarkten in Nederland van 2022 op een rijtje >

Kerstmarkt in Valkenburg

Valkenburg wordt niet voor niets dé kerststad van Nederland genoemd: in het Geulstadje vind je niet alleen kerstmarkten bovengronds, ook ondergronds wordt volledig in kerstsferen gehuld. Zo kun je struinen door kilometers aan rijkversierde gangen in de Fluweelengrot, glühwein & warme choco scoren bij Santa Village of genieten van kerstshows in Mergelrijk. Alle events vind je hier >
Geopend: 18 november 2022 t/m 8 januari 2023

Kerstmarkt in Haarlem

De binnenstad van Haarlem wordt omgetoverd tot een kerstwalhalla. Naast mooie versieringen en verlichtingen door de stad, vind je er ook een groot aanbod aan leuke kerstkraampjes en een koorconcert bij het stadshuis.
Geopend: 9 december 2022 t/m 11 december 2022

Royal Christmas Fair in Den Haag

110 kersthuisjes, sfeervolle vuurtjes, duizenden lampjes en een bezoek van de kerstman. In het historische centrum van Den Haag, aan het Lange Voorhout om precies te zijn, vindt de achtste editie van het feestelijke Royal Christmas fair plaats. Met in de avonden een gezellige programmering, met onder andere de traditionele Christmas Sing Along. Hier vind je het programma >
Geopend: 8 december 2022 t/m 23 december 2022

De leukste kerstmarkten en activiteiten voor kerst in Londen >

Drijvende kerstmarkt in Leiden

Rijkelijk verlicht en drijvend op de Nieuwe Rijn vind je ook dit jaar weer een bijzondere kerstmarkt ervaring. Want, laten we eerlijk zijn: het feit dat het een drijvende kerstmarkt is al genoeg reden om te gaan toch? Ook leuk: naast leuke marktkraampjes dobbert hier ook een ijsbaan én muzikaal entertainment.
Geopend: 14 december 2022 t/m 24 december 2022

Kerstmarkt in Amsterdam: Het Amsterdamse Winterparadijs

Zoals altijd pakt ook onze hoofdstad uit. Zo vind je op de RAI Amsterdam een volledige Winterparadijs met een reuzenrad, schaatsbaan, silent disco, bioscoop en zelfs een karaokebar. Er is hier van ’s ochtends tot ’s avonds genoeg te beleven, en uiteraard genoeg winterse lekkernijen om van te snoepen.
Geopend van 15 december 2022 t/m 1 januari 2023

Meer kerstmarkten in Nederland vind je onder de foto >

Meer kerstmarkten in Amsterdam: Ice Village

Niet alleen het RAI pakt groots uit, ook op het museumplein staat een leuke kerstmarkt in Amsterdam. Zoals elk jaar kun je langs de 45 verschillende stands snuffelen, warme choco of glühwein drinken en een rondje doen op de schaatsbaan. Allemaal met het Rijksmuseum op de achtergrond.
Geopend: 12 december 2022 t/m 26 december 2022 (en de schaatsbaan van 12 november 2022 t/m 5 februari 2023)

Kerstmarkt in Maastricht

Ook in Maastricht is het winterfeest! Niet alleen is de Limburgse stad heerlijk om je kerstinkopen te doen. Ook kun je hier in het reuzenstad stappen voor een prachtig uitzicht over de stad, kun je de kerstman begroeten. Of de ijzers om je voeten binden en wat rondjes op het ijs wagen. Daar houden we van! Hier vind je meer informatie >
Geopend van 1 december 2022 t/m 30 december 2022

Kasteel Christmas fair in Heemskerk

Op het landgoed Beekestijn in Heemskerk kun je helemaal in stijl je kerstinkopen doen tijdens de Castle Christmas Fair. Met uiteraard het kasteel op de achtergrond. Nu alleen nog sneeuw op de torens van de burcht en het plaatje is af!
Geopend van 17 november t/m 22 november 2022

Lekker uit eten met kerst in Amsterdam: de leukste restaurants >

Kerstmarkt in Breda 2022

Ook Breda wordt van top tot teen omhuld in kerstsferen. Het begint al op het centraal station, waar je een gezellige markt vindt met de meest originele cadeautjes. Daarna door de stad in, waar ruim honderd kraampjes klaar staan met winterse lekkernijen, maar ook een nostalgische draaimolen, de arrenslee én uiteraard de altijd geliefde oliebollenkraam. Kortom: de stad zit vol winterverrassingen!
Geopend van 15 december 2022 t/m 5 januari 2023

Kerstmarkt en Dickens festijn in Deventer

Stap in de boeken van bekende Engelse schrijver en zie hoe meer dan duizend personages tot leven komen tijdens de Charles Dickensfestijn in Hanzestad Deventer. Na de voorstellingen kun je door de vele kersthuisjes snuffelen die rondom de Grote Kerk staan uitgestald. Tel daar een kop koffie bij op in één van de gezellige cafeetjes en je kerstervaring is compleet!
Geopend: 10 en 11 december 2022

Dit zijn de allerleukste kerstafleveringen uit je favoriete series >

Kerstmarkt in Utrecht – Country & Christmas fair bij Kasteel de Haar

Wandel onder de entreepoort van Kasteel de Haar en je waant meteen in een sprookjesachtige omgeving vol lichtjes, kerstbomen en prachtige decoraties. Met het kasteel op de achtergrond kun je langs de vele stands snuffelen om kerstcadeaus, (woon)decoraties, beautyproducten en kleding te scoren. En, uiteindelijk op te warmen bij de vuurkorven met een glaasje glühwein in de ene hand en een oliebol in de andere.
Geopend: van 22 november 2022 t/m 27 november 2022

En, welke leuke kerstmarkten in Nederland staan in 2022 op jouw agenda?

CategoriesNederland