kerstmarkt - kerstmarkt europa - stedentrip europa - citytrip europa - kerstshoppen europa
1

12 x DE GEZELLIGSTE KERSTMARTKEN VAN EUROPA

Ontsnap jij het land het liefst met Kerstmis? Door heel Europa zijn er in verschillende steden de leukste kerstmarkten te vinden voor gezellige en bruisende kerstdagen. In dit artikel hebben we de meest feestelijke markten voor je onder elkaar gezet. 

Christkindlmarkt, Wenen

De heerlijke geuren van glühwein, geroosterde tamme kastanjes en andere lekkernijen overheersen op deze gezellige kerstmarkt. Het Rathauspark is perfect voor een korte wandeling. Dankzij de prachtige versieringen is het park is het een super leuke belevenis. Voor de kids rijdt er de Christkindl-express en is er een speciaal wolkenpostkantoor waar je je kerstkaart kunt laten afstempelen door de hulpjes van het Christkind.

Waar: Rathausplatz
Wanneer: 15 nov, 2019 – 26 dec, 2019

Vörösmarty, Boedapest

In de houten kraampjes kun je leuke en unieke spulletjes kopen zoals Hongaars speelgoed en handgemaakte spullen. Mocht je het koud hebben, kan je hier een goede wintermuts kopen. Op weg naar de markt komt de geur van glühwein, kaneel en honingkoekjes je al tegemoet. Probeer hier ook zeker de traditionele Hongaarse kerstgerechten zoals gevulde kool of vissermansoep.

Waar: Vörösmarty Plein
Wanneer: 8 nov, 2019 – 1 jan, 2020Vind hier een overzicht van de leukste kerstmarkten in Duitsland dit jaar >

Tivoli, Kopenhagen

Tivoli is een must see in de kerstperiode. Het is de mooiste kerstmarkt in Kopenhagen. Je vindt er ongeveer 60 kraampjes met Russische lekkernijen, maar ook met speelgoed, snoep en kerstversiering. Vergeet niet om in de mini-versie van de Transsiberië Express te stappen. Tip: als je een Copenhagen Card hebt gekocht, kun je deze kerstmarkt gratis bezoeken.

Waar: Tivoli Park
Wanneer: 16 nov, 2019 – 5 jan, 2020

Christkindlmarkt, Salzburg

De wereldberoemde kerstmarkt in Salzburg vindt ieder jaar plaats in de magische omgeving van de Dom en de middeleeuwse bisschopsresidentie. In de speciale houten marktkramen vind je lokale specialiteiten zoals gebrande amandelen en verse punch.

Waar: De kruising van de Domplatz en Residenzplatz
Wanneer: 21 nov, 2019 – 26 dec, 2019

Winter Wonderland, Londen

De kerstmarkt van Londen is onderdeel van Winter Wonderland. Het is een kerstmarkt in een Duitse sfeer. Er is bratwurst, glühwein en Duitse biertjes. Er staan vaak Duitse tekstjes op de kraampjes en ze zijn in Duitse stijl ingericht. In ongeveer de helft van alle kraampjes kan je iets te eten of te drinken krijgen en in de rest van de kraampjes worden kerstartikelen verkocht.

Waar: Hyde Park
Wanneer: 21 nov, 2019 – 5 jan, 2020

Plaza Mayor, Madrid

Op het prachtig versierde Plaza Mayor kun je de grootste kerstmarkt van Madrid vinden. Er worden hier vooral kerstdecoraties, lichtjes, sieraden en cadeautjes verkocht. Bij sommige kraampjes kun je ook wat te eten kopen. Ook worden er hier veel gekke dingen verkocht, zoals kostuums en fel gekleurde pruiken. Op 28 december viert Madrid namelijk ‘El Día de los Santos Inocentes’. Dit is een soort grapjesdag waarbij je je zo gek mogelijk mag verkleden.

Waar: Plaza Mayor
Wanneer: 23 nov 2019 – 31 dec 2019

Raekoja Plats, Tallinn

De kerstmarkt van Tallinn, de hoofdstad van Estland, wordt elk jaar gehouden op Raeokoja plats, het plein voor het prachtige stadhuis. De honderden kerstlichtjes, het met sneeuw bedekte plein, de kraampjes die kerstversieringen en traditioneel eten verkopen – er heerst een sprookjesachtige sfeer. Het hart van de markt, naast de Kerstman en zijn rendieren, is Estland’s meest bekende kerstboom.

Waar: Raekoja plats
Wanneer: 15 nov, 2019 – 7 jan, 2020

@tallinnchristmasmarket // kerstmarkt europa // grootste kerstmarkt europa // mooiste kerstmarkt europa // stedentrip europa // citytrip europa

Oude Stadsplein, Praag

Dit is de grootste en drukste van de kerstmarkten in Praag en de enige met een podium. Luister naar kerstliedjes en geniet van live shows en volksdansvoorstellingen. Op de laatste zaterdag in november worden officieel de kerstlichtjes in de gigantische kerstboom aangestoken. Vanaf die dag, wanneer het donker wordt, schitteren er duizenden lichtjes in de boom.

Waar: Staroměstské náměstí
Wanneer: 30 nov, 2019 – 6 jan, 2020

Barfüsserplatz & Münsterplatz, Basel

De geur van heerlijke wafels en andere Baseler lekkernijen zoals de Zwitserse raclette of gegrilde worstjes komt je meteen tegemoet. Overal zie je feestelijke lichtjes, kleurrijke decoratie en glitterslingers. De kerstmarkt in Basel vind je op de Barfüsserplatz en Münsterplatz en is een van de mooiste van Zwitserland.

Waar:  Barfüsserplatz and Münsterplatz
Wanneer: 28 nov, 2019 – 23 nov, 2019

Toch liever dichterbij huis? Vind hier gezellige kerstmarkten in de buurt van Amsterdam > 

Winterpret, Brussel

Het centrum van de kerstmarkt in Brussel is de Grote Markt. De hele dag vind je hier traditionele kerstkraampjes met leuke cadeautjes zoals decoraties voor in de kerstboom, tuinartikelen, speelgoed en artikelen om je kerstdinertafel mee aan te kleden. De grote verlichte kerstboom en de levende kerststal mag je zeker ook niet missen. ’s Avonds vindt er tussen 19:00 uur en 19:45 uur een mooie lichtshow plaats die geprojecteerd wordt op de gevels van de gebouwen rondom de markt.

Waar: Grote Markt
Wanneer: 29 nov, 2019 – 5 jan, 2020

Parc du Champ de Mars, Parijs

De kerstmarkt vind je aan de voet van de Eiffeltoren in het Parc du Champ de Mars. Naast de vele stalletjes is er ook een ijsbaan. Als je de brug van de Seine oversteekt kom je bij Trocadero. Loop naar boven zodat je op het terras bij Trocadero staat en je hebt ‘s avonds een geweldig uitzicht op de prachtig verlichte Eiffeltoren. Zorg dat je er een paar minuten voor het hele uur bent om te genieten van de lichtshow die op de Eiffeltoren te zien is.

Waar: Champs de Mars
Wanneer: 22 dec 2019 – 7 jan, 2020

Straatsburg, France

Hier staan meer dan 300 chalets opgesteld en de pleinen zijn prachtig verlicht en versierd. Met een hoogte van meer dan 30 meter overheerst de grote kerstboom op het plein place Kléber over de kerstmarkt. Ieder jaar wordt er een land uitgenodigd die een eigen markt krijgt. Er staan daarnaast veel animaties op het programma zoals concerten, voorstellingen en exposities.

Waar: Place Kléber
Wanneer: 22 nov, 2019 – 30 dec, 2019

Welke Europese kerstmarkt staat er bovenaan jouw lijstje?

CategoriesEuropa