DO / Weekend tips

5 GEZELLIGE KERSTMARKTEN IN DE BUURT VAN AMSTERDAM

kerstmarkten in nederland - kerstmarkten rondom amsterdam - kerstmarkten amsterdam - leuke kerstmarkten 2020 - kerstmarkt leiden - kerstmarkt haarlem - kerstmarkt amstelveen

Er zijn weinig dingen leuker dan het strollen over gezellige kerstmarkten. Volledig in de stemming komen met kersthapjes en glühwein en cadeautjes shoppen met kerstmuziek op de achtergrond. Wij zochten uit welke kerstmarkten er te vinden zijn in de buurt van de hoofdstad. Van Leiden tot Haarlem en Amstelveen, hier moet je zijn voor de leukste markten!

Kerstmarkt in Haarlem

Op 7 en 8 december ben je in Haarlem op de juiste plek voor de kerstsfeer. In het historische centrum en bij de oude grachten vind je een traditionele Kerstmarkt voor alle leeftijden. Zondig met kerststollen, koop vintage hebbedingetjes in en geniet tussendoor van live kerstliedjes gezongen door een koor.
Kerstmarkt Haarlem, Haarlem >Kerst in het Amstelveense Stadshart

Maar liefst zes weken lang kunnen liefhebbers van de feestdagen hun hart op in het leuke Amstelveen, vlakbij Amsterdam. Al van begin december t/m begin februari is het Stadsplein hét middelpunt van de grote en sfeervolle kerstmarkt. Met een gezellig terras, ijsbaan en zestig (!) kraampjes met cadeau-, winter- en kerstspullen. Hoe leuk?!
Winter Village Stadshart Amstelveen, Amstelveen [data 2019 nog niet bekend]

Dit zijn de leukste kerstmarkten in
Duitsland dit jaar >

De Winterfair in Alkmaar

Ook Almaar wordt dit jaar op 14 en 15 december met kerstbomen en lichtjes versierd. De kerstmarkt is verspreid door de oude straten en de kerstsfeer is door de hele stad te voelen, omdat alle winkeliers hieraan bijdragen. Je vindt er winterse happe, leuke cadeaus voor onder de kerstboom en live optredens.
Winterfair Alkmaar, Alkmaar >

kerstmarkten in nederland - kerstmarkten rondom amsterdam - kerstmarkten amsterdam - leuke kerstmarkten 2020 - kerstmarkt leiden - kerstmarkt haarlem - kerstmarkt amstelveenkerstmarkten in nederland – kerstmarkten rondom amsterdam – kerstmarkt Leiden – kerstmarkt Haarlem – kerstmarkt Amstelveen

Deze Christmas Show brengt je volledig in de kerstsfeer >

Kerstmarkt op het water in Leiden

Net als ieder jaar kun je ook in Leiden terecht voor een gezellig kerstmarkt. En niet zomaar een, maar een drijvende – de enige kerstmarkt op het water in Nederland. De Kerstmarkt, die van 13 t/m 24 december te bezoeken is, zorgt 12 dagen lang voor een sfeervolle binnenstad. Er zijn onder andere rondvaarten en een ijsbaan.
Drijvende Kerstmarkt, Leiden >

Kerstnummer gecombineerd met
lekkere drankjes >

De Castle Christmas Fair in Heemskerk

Tijdens de Christmas Castle Fair van 28 november t/m 1 december in Heemskerk kun je het eeuwenoude landgoed en de prachtige tuinen rondom het Slot van Assumburg verkennen. Een echte kerstsfeer sfeer, liveoptredens en culinaire gerechten maken kerstshoppen hier tot een geslaagde ervaring.
Castle Christmas Fair, Heemskerk >

Welke kerstmarkt in de buurt van Amsterdam ga jij sowieso bezoeken?

 Gerelateerde artikelen