E

EEN OVERZICHT VAN DE KERSTMARKTEN IN DUITSLAND IN 2019

tips amsterdam winter 2020 - winter events amsterdam - tips amsterdam december 2020 - winter evenementen amsterdam - evenementen december amsterdam

Ontsnap jij het land het liefst met Kerstmis? Dan is Duitsland een ideale bestemming om de kerst door te brengen. Zo zijn de kerstmarkten in Duitsland wereldwijd populair en verpreid over het hele land. Wij hebben in dit artikel bijzondere kerstmarkten in Duitslandonder elkaar gezet.

Kerstmarkt in Keulen

Gelegen langs de Rijn, niet zo ver van Nederland en België vind je een van de meeste bijzondere kerstmarkten van Duitsland. Op de Weihnachten (Duits voor Kerstmis) vind je verschillende markten waar de kerstsfeer overal voelbaar is.


Kerstmarkt in Dresden

Dit is de aller oudste kerstmarkt van Duitsland, de Striezelmarkt in Dresden nadert namelijk zijn 600e verjaardag. Dresden ligt in het oosten van Duitsland en is niet ver van Tsjechië. Prima te combineren met een trip naar dit buurland dus.

Overnachting in Duitsland boeken? Bijzondere accomodaties vind je op de website van Interhome >

KERSTMARKTEN IN DUITSLAND - kerstmarkt duitsland - kerstmarkt berlijn - kerstmarkt keulen - kerstmarkt dusseldorf - kerstmarkt hamburg - kerstevenementen duitsland - kerstmarkten in duitsland in 2019Kerstmarkten Duitsland 2019 // Kerstmarkten in Berlijn

Kerstmarkt in Berlijn

Natuurlijk vind je ook in de hoofdstad van Duitsland spectaculaire kerstmarkten. In Berlijn heb je keuze uit markten op verschillende locaties, waaronder op de Gendarmenmarkt, op een van de meest spectaculaire pleinen van Berlijn, en in het majestueuze paleis Charlottenburg.

10 x tips om te doen in Berlijn >

Kerstmarkt in Stuttgart

Ook in het zuiden van Duitsland vind je verschillende bijzondere kerstmarkten. Zo zijn er in Stuttgart meerdere musea gewijd aan Mercedes Benz en Porsche. Dus terwijl je door de bijna 300 fel verlichte kerststalletjes van Stuttgart loopt, zal der Weihnachtsmann (kerstman) je misschien een luxe autowens geven.

Dit zijn de gezelligste kerstmarkten in Europa >

Kerstmarkt in Düsseldorf

Düsseldorf ligt dichtbij de Nederlandse grens daarom is deze kerstmarkt in Duitsland een populaire. Ze pakken hier  flink uit en versieren zo’n beetje ieder hoekje van de stad. Tip: loop over de Königsallee langs de winkels die prachtig gedecoreerd zijn.

Deze lijst met 5 kerstmarkten in Duitsland vormt slechts een greep uit het hele aanbod van markten in 2019. Hier vind je een overzichtelijke lijst met álle markten, inclusief kerstevenementen en winter festivals dit jaar.

CategoriesEuropa