D

DEZE COCKTAIL SERVEER JE IN EEN KERSTBAL

Ik liet het jullie tijdens de livevideo vorige week al even kort zien; een cocktail in een kerstbal. Dit is wat mij betreft een van de leukste manieren om je drankje tijdens de kerstdagen te serveren. Stel je voor: Je ontvangt gasten voor een kerstfeestje. De tafel is mooi gedekt en je kerstversiering is on fleek. Je hebt een heerlijk welkomstdrankje gemaakt, maar, het is kerst en je wilt er het allerliefst nog een schepje boven op doen.

Serveer dan je drankje in een kerstbal en hang de kerstballen dan daadwerkelijk ook in je boom. Een echte kerstbal cocktail. Geloof mij maar dat je punten scoort wanneer jij je de kerstbal met drankje uit je boom haalt en het zo aan je gasten geeft. Jij bent echt de woman of the night!

Je kunt hier eigenlijk alle cocktails die je maar zou willen in serveren. Bijvoorbeeld een kerstpunch, een peppermint candycane cocktail maar bijvoorbeeld ook een echte girly cosmopolitan. Maar dan wel in een kerstig jasje.

Wat heb je nodig voor een Christmassy Cosmopolitan Kerstbal cocktail:

  • 50 ml triple sec
  • 50 ml granaatappelsap
  • 50 ml cranberrysap
  • Takje rozemarijn
  • Sinaasappelschil of citroenschil
  • Kruidnageltjes (3-5)
  • Granaatappelpitje

Hoe maak je dit drankje

Doe het granaatappelsap, cranberrysap, sinaasappelschil of citroenschil en de kruidnageltjes in een shaker met wat ijs en shake dit totdat de shaker lekker koud is. Schenk dit door een strainer in een ander schenkkannetje en voeg daar de triple sec aan toe. Roer dit kort door met een barlepel en schenk dit vervolgens in de kerstbal. Garneer met een takje rozemarijn, granaatappelpitjes en de schil van een sinaasappel of citroen.

Tip: Check even hoeveel je kerstbal aankan qua gewicht. Je wilt natuurlijk wel dat je drankje in de boom blijft hangen. Mijn ervaring is dat plastic kerstballen iets meer gewicht aankunnen dan glazen kerstballen. Wellicht iets minder mooi, maar zorgt wel voor minder rotzooi op de vloer!