8

8 x DIT MOET JE IN HUIS HEBBEN OM COCKTAILS TE MAKEN

Cocktail tools die je in huis moet hebben om de perfecte cocktail te maken voor je gasten. Wij hebben de lijst met welke cocktail tools je in huis moet hebben

Thuis cocktails maken? Girls Who Drink geeft je lijst met benodigdheden voor het maken van een perfecte cocktail. Het is heerlijk om je op vrijdagavond op te tutten en naar die ene nieuwe cocktailbar te gaan. Maar tijdens een Girls Night thuis tover jij gewoon vanuit je eigen Home Bar de lekkerste cocktails op tafel.

Uiteraard heb je verschillende ingrediënten nodig, zoals likeuren, fruit, sappen en ijs. Je kunt nu zeker aan de slag met je cocktails maken, maar deze tools maken het iets makkelijker voor je!

SHAKER 

Voor het mengen en koelen van je cocktail gebruik je een shaker. In de shaker voeg je de meeste tot alle ingrediënten toe, sluit deze, en vervolgens ga je – juist – shaken. Door het shaken mengen de smaken van de cocktail goed en door het ijs, wordt je cocktail gelijk heerlijk gekoeld. Shakers zijn er in verschillende soorten en maten, dus er is altijd een shaker die voor jou het best werkt!

Vind hier verschillende shakers >

JIGGER 

Wil je de perfecte precieze verhoudingen van drank in je cocktail? Dan gebruik je een Jigger. Een Jigger is een soort maatbekertje, met over het algemeen twee kanten; een grote en een kleine. Iedere kant staat voor een bepaald aantal milliliters. Je schenkt de drank dan in een van de kanten van de Jigger en voegt deze hoeveelheid dan in je shaker of cocktailglas.

Met deze set heb je gelijk alles in huis >

MUDDLER

Een Muddler is als het ware een soort vijzel. De Muddler wordt gebruikt om smaakmakers van de cocktail te kneuzen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan munt, basilicum of limoen. Door de puntige onderkant van de Muddler gaat dit heel gemakkelijk.  Door het toevoegen van suiker, of zout (afhankelijk van de cocktail) maak je het kneuzen nog makkelijker.

cocktail benodigdheden - cocktail shaker - bar tools kopen - cocktail set - thuis cocktails maken
cocktail benodigdheden – cocktail shaker – bar tools kopen – cocktail set

BARLEPEL

Een barlepel is een speciale lange lepel die vooral het stirren (roeren) van cocktails een stuk makkelijker maakt. Door de lengte past deze goed in elk glas. De barlepel wordt ook regelmatig gebruikt om drankjes mooi en spectaculair in een glas te schenken. De drank loopt dan langs de lengte van de lepel in het glas. Cocktails maken wordt zo echt leuk!

5 x champagne cocktails >

STRAINER

De Strainer is als het ware een soort zeefje. Heb je ingrediënten in je shaker die je niet in je cocktail wilt? Schenk de shaker dan leeg door een Strainer. Ijs en bijvoorbeeld kruiden die hun smaken al hebben afgegeven blijven dan achter en kunnen de smaak of het uiterlijk van de cocktail niet meer beïnvloeden.

GLASWERK 

Naast alle tools die je kunt gebruiken om je cocktails te maken zo professioneel mogelijk te maken kan het juiste glaswerk niet ontbreken. De vorm of grootte van het glas bepaalt mede wat jij van je cocktail vindt, het oog wil tenslotte ook wat.

Hier vind je het leukste glaswerk >

RIETJES

Een beetje voor het oog natuurlijk, maar dat is niet de enige reden waarom we cocktails met een rietje drinken. Het zorgt er namelijk ook voor dat je je cocktail minder snel drinkt en dus langer plezier van je cocktail hebt.  Daarnaast zorgt een rietje er ook voor dat je minder snel stukjes ijs of kleine garnering in de mond krijgt tijdens het drinken. Let wel, gebruik liever geen plastic rietjes!

Wanneer organiseer jij een cocktailavondje, thuis?

Dit vind jij misschien handig..