J

JE HUIS WINTERKLAAR MAKEN: ZO DOE JE DAT

huis gezellig maken voor de winter - openhaard huis - kussens voor de herfst - tips herfstdecoraties - tips voor de herfst - herfst in huis

Nu de temperaturen dalen maken we het huis weer extra knus & gezellig. We vervangen de ventilators door kacheltjes, steken de kaarsen weer aan en nestelen weer met thee en dekentjes op de bank. Hier vind je 11 x tips om je huis hélémaal winterklaar te maken!

Van kaarsen en (sier)kussens tot praktische dingen. Zo maak jij je huis winterklaar >

Verwijder de doorns uit het oog

Soms blijft er nou eenmaal een lange tijd iets liggen. Guilty. Nu is de tijd om het aan te pakken! Die ene vlek op de bank waar je je al zolang aan stoort? Haal ‘m eruit! Dat badkamertegeltje dat opnieuw vastgekit moet worden? Doe het! Die wirwar aan lelijke, losse kabels achter de tv? Bind ze by elkaar met tyraps. Die spiegel die eigenlijk al een half jaar scheef hangt? Haal die waterpas erbij! Echt, de eerste stap voor een winterklaar, opgeruimd huis en leeg hoofd is om de dingen waar je al zolang tegenaan liep uit de weg te helpen!

Haal de (geur)kaarsen in huis

Wat is herfst of winter zonder kaarsen? Leuk als decoratie, gezellig wanneer ze aan staan, nog beter met winterse geuren. Op deze manier hangt het najaar letterlijk in de lucht én ruikt het altijd lekker in je woonkamer. Goede geuren zijn kaneel, sandelhout en forest. Maar ook de klassiekers vanille & katoen doen het altijd goed! En oh, wist je dat dit helemaal niet duur hoeft te zijn? Hier vind je 5 x betaalbare (geur)kaarsen >

Liever zelf kaarsen maken? Zo doe je dat als een pro >

Tapijt = warme sfeermaker

Vloerkleden geven letterlijk een warmteboost: zowel in het interieur als voor je voeten. Zo trekken tapijten de meubels naar elkaar toe, waardoor je huiskamer één geheel wordt. Maar geeft het je huis ook een huiselijke sfeer én zijn de kleden in verschillende vormen, maten en kleuren beschikbaar. Kortom: rol de warme sfeermakers maar weer uit over de vloer!

Organiseer je kledingkast op seizoen

Ja, voor een écht herfstklaar huis heeft ook je kledingkast een opruimbeurt nodig. Dus, haal de truien, vesten en sjaals maar uit het stof en berg je zomerkleding handig op met vacuümzakken. Hier vind je 8 x tips om je kledingkast te organiseren >

Kussens, kussens en… kussens!

Mooie sierkussens op de bank – dat wil je! Vervang je zomerse kussens door exemplaren met winterse patronen en ‘effen herfst of winterkleuren’. Wat dacht je van deze ronde, groene kussen of deze goudgele met een printje? Match & mix voor een fall-ready woning!

kussens voor de herfst - tips herfstdecoraties - tips voor de herfst - herfst in huis

Plaids & dekens uit het stof

Hoe fijn is het om op een regenachtige winterdag opgerold in een deken op de bank te nestelen? Met uiteraard een lekkere kop thee en kijkend naar de ene film naar het andere. Bijna niets! Maar wist je dat dekens ook mooi zijn als accessoire in je woonkamer? Plaats de plaids bijvoorbeeld op je bank, gedrapeerd over een stoel of gewoon op de grond en het zorgt direct voor een knusse sfeer!

Planten en bloemen

Ook in de herfst en winter mogen de planten en bloemen gewoon in de woonkamer blijven staan! Groen is niet voor niets een favoriete najaarskleur, maar ook bloemen kunnen net de finish in touch geven. Of wat dacht je van leuke herfststukjes met pompoenen, dennenappels en kastanjes? Deze kun je gewoon in de winkel kopen, maar crea-bea’s kunnen dit ook helemaal zelf knutselen!

Praktische dingen

Eerlijk is eerlijk, ondanks het heerlijk is om je woning knus & gezellig te maken, zijn er ook een aantal praktische dingen die gedaan moeten worden. Denk aan het (laten) vegen van je schoorsteen. Maar ook het ventileren van je huis. Dan is het open laten van je ramen erg koud in het najaar, dit kun je dan makkelijk oplossen door bijvoorbeeld ventilatieroosters.

Meer tips om je huis winterklaar te maken >

En, wat doe jij om je huis winterklaar te maken?

CategoriesChill