W

WAT IS DE LEKKERSTE ADVOCAAT? 5 x TIPS + RECEPT

marigold advocaat

Wanneer je aan advocaat denkt, zie je vooral het beeld van je oma of je (oud) tantes op een verjaardag genieten van deze borrel. Advocaat is een dikke vloeibare likeur gemaakt van eieren, alcohol en suiker. Tegenwoordig is het helemaal niet meer ouderwets en kun je zelf heel makkelijk een advocaatje maken of het verwerken in een gerecht. GIRLS WHO geeft je 5 x tips voor de lekkerste advocaat.

Op zoek naar de beste advocaat en benieuwd hoe je zelf advocaat kunt maken? Hieronder vind je tips >

1. Zelf advocaat maken

Hoe maak je nou zelf de beste advocaat? Allereerst heb je rauwe eieren nodig. Je gebruikt alleen de eidooiers, want je hebt geen eiwitten nodig. De eidooiers meng je met wat suiker en daarna verhit je au bain-marie met alchohol. Verhit het mengsel au bain-marie tot een temperatuur van 62 °C. Advocaat wordt traditioneel gemaakt met brandewijn, maar je kunt ook andere sterke drank gebruiken, zoals jenever of wodka. Laat daarna de advocaat afkoelen in een kom met ijskoud water. Giet vervolgens door een zeef en zo krijg je mooie gladde advocaat! Tip: gebruik als smaakmaker een beetje vanille.

Lees hieronder verder over de lekkerste advocaat tips >

advocaat

2. De beste advocaat uit de supermarkt

Geen tijd om zelf advocaat te maken, maar toch zin in deze borrel? Gelukkig hebben heel veel supermarkten advocaat in hun schappen staan. De een net iets lekkerder dan de ander, maar wij hebben een top 3 beste advocaat uit de supermarkt voor je gemaakt!

Op nummer 1 staat de Zwarte Kip Advocaat (0,5L – €4,39) van de Jumbo. Gemaakt van verse scharreleieren, brandewijn en suiker volgens het vermaarde recept van Zwarte Kip. Nummer 2 is te vinden bij de Aldi, namelijk De Barnevelder Advocaat (0,5L – €3,69). Echte Hollandse glorie in een fles! Als laatste komen we uit bij de Twee Kippen Advocaat (0,5L – €3,49). Deze advocaat is te koop bij Dirk en staat bekend om de verse eieren van louter scharrelkippen.

Ook lekker: 6 x recepten met licor 43 >

3. De lekkerste advocaat verwerkt in ijs en toffees

Ja, je leest het goed! De lekkerste advocaat vind je ook terug in heerlijk ijs en in zoete toffees. Hertog Ijssalon is te vinden bij heel veel supermarkten en heeft een heerlijke variant op de markt gebracht met vanille- en advocaat roomijs overgoten met een advocaatsaus en pure chocoladekrullen. Daarnaast vind je bij de snoepafdeling ook toffees met advocaatsmaak. Ga jij voor het ijs, de toffees of allebei?

4. Lancering van de nieuwe advocaat bij de Librije***

Vorig jaar lanceerde de Librije een nieuw product: de Marigold Queen of Eggs advocaat. Hierbij werd advocaat in een nieuw jasje gezet. Jonnie en Thérèse hebben in samenwerking met Jos Nelissen (van Marigols) twee heerlijke advocaten ontwikkeld die een twist geven in elk (culinair) gerecht. De een met gin en de ander met rum, echt een heerlijke toevoeging of als dessertje. Mocht je eens echt culinair willen genieten, ga dan naar de Librije. Twee woorden: geweldige ervaring!

De beste advocaat

5. Kokkerellen met advocaat

Zoals ze bij de Librije advocaat in gerechten verwerken, kun je natuurlijk zelf ook aan de slag gaan met advocaat toevoegen aan je gerecht! Wat dacht je van tiramisu met advocaat en witte chocolade, wafels met advocaat en blauwe bessen of een Eton mess met lemon curd en advocaat? Of probeer het eens te verwerken in een hartig gerecht.

En, ben jij een liefhebber van advocaat?