5

5 x HOTSPOTS VOOR EEN WEEKEND IN EINDHOVEN

Binnenkort een weekendje naar het down-to-earth Eindhoven op de planning staan? Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Daarom zocht onze local ze voor jullie uit: 5x hotspots voor een weekend in Eindhoven.

Binnenkort een weekendje naar het down-to-earth Eindhoven op de planning staan? Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Daarom zocht onze local ze voor jullie uit: 5x hotspots voor een weekend in Eindhoven.

Brabant, je zou het kunnen beschrijven als de stad waar het Bourgondische leven het daglicht heeft gezien. Niet voor niets dat er in het zuiden enorm veel fijne hotspots te vinden zijn. Deze worden vaak  bestempeld door een ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ ambiance en vriendelijke bediening die het je oprecht naar je zin willen maken.

Onder de Leidingstraat

Één van de leukste buurtjes in Eindhoven is het hippe, indurstriele stadsdeel Strijp-S. Met een kleine 15 minuten lopen vanaf het station ben je er. De plek bruist van de creatieve uitspattingen en steeds meer must-try horeca hotspots ploppen hier een voor een uit de grond.

Trek in een biologische homemade lunch? Een kleurrijk vitaminedrankje? Op zoek naar een theeleutadres of zoek je een huiselijke sfeer waar je je laptop een aantal uur kan openklappen. This is your place to be! Neem ook zeker even de tijd om te koekeloeren in de mini bio-supermercado. Een heuse overload aan producten die in de plaatselijke buurtsuper niet voor het grijpen liggen, wachten hier op je.

Google Maps: Leidingstraat 45, 5617 AJ Eindhoven

Hier vind je makkelijk een bijzondere overnachting door heel Nederland >

Down Town Gourmet Market

Nergens in Eindhoven vind je zo’n gevarieerd aanbod als in de Down Town Gourmet Market. Reis over de wereld langs tientallen foodtrucks. Van Vietnamama tot Bombay Streetfood. Van Afghani &zo tot Pim’s potatoes. In de zomer geniet je in de zon in de bijbehorende tuin onder het genot van een lokaal gebrouwen biertje. Cheers to the good life!

Google Maps: Smalle Haven 2-14, 5611 EJ Eindhoven

Hotspots in EindhovenWat te doen in Eindhoven // Hotspots in Eindhoven // Eten in Eindhoven

Usine

Early birds en nachtbrakers, er is niemand die café Usine in Eindhoven niet kent. Een heerlijk adresje voor ontbijt, lunch of diner. Ook voor een drankje ben je hier meer dan welkom. Het is gevestigd op de plek van de opvallende Philips-lichttoren waar een eeuw geleden de levensduur van gloeilampen werd getest.

De sfeer van de historische industrie is nog goed voelbaar op deze plek. Bij de ingang vind je een Kiosk waar leuke spulletjes in Usine stijl verkocht worden. Usine ligt super centraal en is het dus eenvoudig te combineren met een bezoekje aan de binnenstad van Eindhoven.

Google Maps: Lichttoren 6, 5611 BJ Eindhoven

Meer tips voor een weekendje Eindhoven vind je hier >

Hutspot


Je kent ze wel, van die winkels waar je éven langs gaat en uiteindelijk een aantal uurtjes blijft plakken omdat het zo’n geweldige winkel blijkt te zijn. Zo’n winkel is Hutspot. Hutspot is gevestigd in een prachtige, ruim opgezette hal die clean oogt door het vele wit.

De unieke producten vallen hierdoor extra op. Tassen gemaakt van oude bankstellen, servies gemaakt van restafval uit mijnen. Kleding van het leuke merkje 4530 en natuurlijke cosmetica. Hier wil je kijken, kijken en álles kopen.

Google Maps: Nieuwe Emmasingel 44-46, 5611 AM Eindhoven

Urban Shopper

Zoals in de eerste hotspot in Eindhoven van dit artikel al te lezen viel is Strijp-S de bekende creatieve broedplaats van Eindhoven. Ook is hier een gigantische fabriekshal te vinden met daarin 20 leuke houten winkeltjes: Urban Shopper.

Eerlijke slow fashion merken, verschillende ambachten: van een vintage-fietsenmaker tot een hippe edelsmid, tweedehands vinyl en fairtrade producten uit ontwikkelingslanden. Bij Urban Shopper hangt zo’n ultieme moderne Hippies-vibe, heel leuk om eens een kijkje te gaan nemen!

Google Maps: Torenallee 60 02, 5617 BD Eindhoven

Zijn er nog hotspots in Eindhoven die missen in dit artikel? Laat het ons weten!

Foto via: Facebook Down Town Gourmet Market

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM VOOR MEER INSPIRATIE!

[wdi_feed id=”1″]

 

CategoriesNederland