cedars amsterdam - libanees eten amsterdam - restaurants amsterdam west - hotspots nieuw west - terrassen aan het water
9

9 x LEUKE HOTSPOTS IN DE HOOFDORPPLEINBUURT

Een keer zin in wat anders dan de bekende buurten van onze hoofdstad? Wat dacht je van de bruisende Hoofddorppleinbuurt, waar het barst van de leuke hotspots voor koffie, lunch, borrel en diner? Wij hebben er 8 voor je onder elkaar gezet!

Vind hier de hotspots vlakbij Hoofddorpplein in Amsterdam > 

Cedars

Écht bijzonder eten in Amsterdam West doe je bij restaurant Cedars. Niet alleen bijzonder vanwege hun heerlijke spot met terras aan het water, maar ook omdat hun keuken gebaseerd is op die uit Libanon. En wij hebben geproefd: deze keuken is fantastisch.

Laat je tafel hier volzetten met allerlei Libanese lekkernijen en proef erop los. Van gevulde wijnbladeren tot allerlei Mediterrane salades en smaakvolle dips: wie de veelzijdige Libanese keuken wil proeven in Amsterdam zit hier goed.
Google Maps: Heemstedestraat 80
Cedars >

cedars amsterdam - libanees eten amsterdam - restaurants amsterdam west - hotspots nieuw west - terrassen aan het waterCedars Amsterdam // Libanees eten Amsterdam // Hotspots Amsterdam Zuid

 

Foodbar 63 Graden

Foodbar 63° staat voor een huiselijk gevoel en een ontspannen sfeer met lekker eten en drankjes. Proef hier de liefde voor puur eten, kunst, verse producten, cocktails en vooral voor lekker lang en gezellig tafelen. Ook hebben ze de zaak ingericht op hergebruik en duurzaamheid. Een plek ‘tussen café en restaurant’ in met een gevoel van thuis waar je extra wordt verwend. 
Google Maps: Woestduinstraat 63, Amsterdam
Foodbar 63 Graden > 

Café Carbòn

Wie van goed eten houdt met veel vlees, verse vis en lekkere bijgerechten, voelt zich bij Café Carbòn in Zuid helemaal op zijn plek. Geen chique boel, maar gewoon bourgondisch genieten, binnen of op het terras. Honger? Ga dan voor een groot stuk côte de boeuf, of voor een Lady Steak als je niet heel veel trek hebt. Maar ook voor een kippetje, goed gemarineerde spareribs of gegrilde gamba’s zit je hier goed. Kortom: een feestje voor BBQ/grill-liefhebber!

Schuif je liever ergens anders aan voor een goed stuk vlees? Dan kan ook! Carbon heeft inmiddels drie locaties:
Google Maps: van Woustraat 174, Amstelveenseweg 312 (in Zuid dus!) & Westerstraat 76-78 (in de Jordaan)
Café Carbòn >

hotspots hoofddorppleinbuurt - hotspots hoofddorpplein - hoofddorpplein - schinkelbuurt - amsterdam - amsterdam zuid - hotspots - restaurants - carbon amsterdam - vleesrestaurant amsterdam - grill restaurant amsterdamHotspots hoofddorppleinbuurt // vleesrestaurant Amsterdam // Café Carbòn

Par Hasard

Bij deze gezellige zaak op het Hoofddorpplein kun je terecht voor zowel een snelle aan de bar, een borrel op het terras, maar ook een viergangendiner met lekkere wijnen. Dit restaurant vind je op de ‘hoek’ met uitzicht op het drukke plein en is een plek waar iedereen zich al snel thuis voelt. Toch liever écht in je eigen huissie? De friterie van Par Hasard is ook elke dag geopend voor afhaal.
Google Maps: Hoofddorpplein 1, Amsterdam
Par Hasard >

hotspots hoofddorpplein

Ook leuk! Vind hier 6 x hotspots op het Beukenplein in Oost >

Vind hier meer hotspots in de Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam > 

Nana Coffee House

Deze zaak is vernomen naar de grootmoeder van de oprichtster van dit leuke zaakje. Bij haar kwamen mensen altijd voor warme gastvrijheid en om contact te maken met andere mensen. Dat is precies wat je hier ook kunt verwachten! Je bent de hele dag van harte welkom voor een all-day breakfast, drankjes met snacks of gewoon een snel kopje koffie en een praatje.
Google Maps: Hoofddorpplein 29, Amsterdam
Nana >

Lokaal van de Stad

Op de hoek van de Heemstedestraat en Westlandgracht zit Lokaal van de Stad. Dit café-restaurant telt 2 verdiepingen en is de perfecte plek om goed te borrelen en lekker te ontbijten, lunchen en dineren. Probeer een van de verschillende biertjes of heerlijke wijnen naast een van de gerechten uit hun wereld keuken. Geniet hier in de zon van het fijne uitzicht over het water.
Google Maps: Heemstedestraat 68, Amsterdam
Lokaal van de Stad > 

Cafe Beis

Nog net niet op het Surinameplein, op een hoek van de Haarlemmermeerstraat vind je dit gezellige café. In een relaxte sfeer kan je hier overdag genieten van heerlijke koffie, een fijn ontbijtje en een smakelijke lunch. S’avonds kun je bij Beis terecht voor een heerlijk biertje met keuze uit 9 taps en nog eens 25 flesjes. Drink je liever een goed glas wijn bij je borrelplank? Dan kan dat natuurlijk ook!
Google Maps: Haarlemmermeerstraat 27, Amsterdam
Cafe Beis > 

Stadscafé Van Mechelen

Van Mechelen staat voor Bourgondisch genieten in een gezellige sfeer, in een prachtige industriële ruimte met klassieke gerechten, producten van betrokken leveranciers, die producten leveren met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. In dit stadscafé ben je altijd welkom voor ontbijt vanaf 9.00 en vanaf 12.00 een kaart die doorloopt tot 22.00 uur.
Google Maps: Sloterkade 96, Amsterdam
Stadscafé van Mechelen > 

hotspots hoofddorppleinbuurt - hotspots hoofddorpplein - hoofddorpplein - schinkelbuurt - amsterdam - amsterdam zuid - hotspots - restaurants - lunch - diner - ontbijt Hotspots hoofddorpplein // Hotspots hoofddorppleinbuurt // Hoofddorpplein restaurant

Toe aan een goede lunch? Vind hier 12 leuke plekken om te lunchen in Amsterdam Zuid >

Gent aan de Schinkel 

Achter het Vondelpark, even over de Amstelveenseweg vind je café restaurant Gent aan de Schinkel. Een gezellig plek aan het water waar je vanaf 10 uur al lekker kunt eten. Of je nou wilt ontbijten, lunchen of dineren in een ongedwongen sfeer, wilt komen borrelen met een speciaalbiertje en garnalenkroketjes met uitzicht op de boten in de Schinkel.. bij Gent kan het allemaal!
Google Maps: Theophile de Bockstraat 1, Amsterdam
Gent aan de Schinkel > 
En, bij welke van deze hotspots in de Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam schuif jij als eerste aan?

CategoriesFijne Foodspots