L

LUISTEREN MAAR: 3FM DJ HERMAN HOFMAN TIPT ZIJN FAVORIETE RADIOSHOWS

herman hofman radiodj 3 fm - beste radio zender - radio tips - leuke radioshows - avrotros radio

De creativiteit borrelt tijdens de Corona-crisis op als nooit tevoren. We bedenken alternatieve to do’s en maken het thuis zitten zo aangenaam en gezellig mogelijk. Ook wij dragen daar met onze podcast-, boeken en filmtips graag aan bij. Wat tot nu toe nog ontbrak waren de leukste radioshows om juist nú meer naar te luisteren. Wij vroegen daarom niemand minder dan Herman Hofman, radiodiskjockey voor AVROTROS op NPO 3FM – om zijn favoriete radioshows met ons te delen.

Radio luisteren tijdens deze crisis? Dit zijn Herman’s tips >

*Herman is helaas zelf ziek en blijft uit voorzorg thuis. Eerst maakte hij zijn shows vanuit huis, maar nu neemt hij de rust om goed bij te komen en zo snel mogelijk te herstellen. Wel luistert hij juist nu maar al te graag naar zijn collega’s. Welke zender jij kunt opzetten of radiovermaak op de bank? Hij vertelt het je!

Herman, welke radioshows zijn onze tijd meer dan waard?

“Allereerst: superleuk idee, zo’n radiotiplijst. Radio luisteren is echt zo lekker onderschat. Livestream en spotify-playlist in één! De eerste tip is 3FM natuurlijk. Velen claimen het, maar wij zijn de enigen waar het ook echt zo is: de luisteraar staat centraal.

Mijn eigen programma is normaliter tussen 13:00 en 16:00, en van de week heb ik allemaal mensen gesproken die thuis zaten te werken, ZZP’ers die maar in de moestuin bezig waren, een studentenhuis met vijf vrouwen die heel graag Alice DJ aan wilden vragen omdat je nu even “Better Off Alone” bent; en iedereen wilde hun favoriete muziek horen. En die draaide ik dan natuurlijk ook.”

Ook leuk: 10 x spannende misdaadpodcasts van AVROTROS >

Welke extra initiatieven nemen jullie daarnaast als zender, tijdens deze pittige periode?

”We zijn bezig met een idee om ouderen die nu eenzaam zijn aan jongeren te koppelen om met hun te FaceTimen of bellen! Dit moet nog vorm krijgen, maar ik hoop dat het lukt. Deze week willen we ook elke avond een ander liveconcert uitzenden, zodat je je dosis live-muziek niet hoef te missen.”

Initiatief voor gecancelde conterten

”Ook goed om te weten is dat vandaag (woensdag 18 maart) de stembussen voor de Klomp Top 100 openen! We vragen onze luisteraar om op hun favoriete tracks van Nederlandse artiesten te stemmen, zodat we die zoveel mogelijk kunnen steunen nu tijdens dit hele verhaal van gecancelde concerten. Heel tof, we gaan ze extra vaak draaien en volgende week vrijdag dus de Klomp Top 100 met alleen maar Nederlands product!”

Welke andere radiozender zou je juist nú tippen?

”Radio 4! Dé zender voor klassieke muziek. Ik snap dat je misschien denkt: NEE VIND IK NIKS, maar als je na het zoveelste verontrustende nieuwsbericht over het coronavirus heel even weer tot jezelf wil komen is dit echt een top-tip. Rustgevender krijg je het niet. En het is niet alleen maar ouwelullen gepraat – er werken veel jonge en getalenteerde radiomakers bij 4, bijvoorbeeld elke dag tussen 12:00 en 14:00 in de Muziekfabriek.”

herman hofman radiodj 3 fm - beste radio zender - radio tips - leuke radioshows - avrotros radioHerman Hofman radiodj 3 FM // radio tips // radio luisteren // leuke radioshows

Filmpje? Dit zijn de 50 beste Netflix-films volgens IMDb >

En voor de laatste nieuwsupdates?

”Radio 1! Het is in deze tijden belangrijker dan ooit om betrouwbaar nieuws te hebben, en Radio 1 is dé zender waar dat kan. Mijn favoriete programma is Spraakmakers, elke dag tussen 09:30 en 11:30 met de beste radiopresentator van Nederland: Ghislaine Plag. De gesprekken die ze voert zijn altijd inhoudelijk interessant, ze doet het op rustige toon maar is nooit te lief om een vraag te stellen die niemand anders durft te stellen.

En het is nu je misschien wel thuis moet zitten echt een lekker programma om op de hoogte te raken tijdens het voor-de-zoveelste-keer-poetsen-van-de-plee.”

Heb je nog andere thuisblijftips voor onze lezers?

”Als je dan toch het gelul zat bent, kan ik je met alle liefde mijn spotify-lijstje aanbevelen. Het is niet voor iedereen, denk ik, want ik hou echt van ALLES door elkaar. Ik heb het ooit aangemaakt om allemaal liedjes die ik leuk vind niet te vergeten, en heb nooit gelet op of het allemaal wel bij elkaar past. De subscribers schieten echt omhoog, dus blijkbaar ben ik niet de enige met een uiteenlopende muzieksmaak.”

Handig: Hacks op Spotify die je nog niet kende >

En, wanneer ga jij naar de radio luisteren? En welke radioshows zet jij op, nu je veel meer thuis zit? Wij horen het graag!

Foto’s door: Tom van Huisstede

CategoriesDrankje met