1

10 x BLOEDSTOLLENDE PODCAST TIPS OVER MISDAAD

podcast tips - podcasts - goede podcasts - crime podasts - misdaad podcasts - waargebeurde misdaad podcasts- podcasts spotify - podcasts google - podcasts vpro - nederlandse misdaad podcasts

Bingewatchen op Netflix even beu? Mooi, want luisteren is het nieuwe kijken. De kracht van podcasts is dan ook onder andere dat je er niet voor naar een scherm hoeft te kijken. Nee, je kunt op play drukken précies wanneer het jou uitkomt, over een onderwerp waar jij zin in hebt. Wil je in flinke dosis spanning in jouw oren? Vermaak je dan met deze bloedstollende misdaadpodcasts. Wij hebben er 10 voor je onder elkaar gezet.

10 x Nederlandse misdaad podcasts over (onopgeloste) moordzaken, criminal brains, vermissingen, moordenaars en hun slachtoffers. Oordoppen in en hear you go >

Kwaad Bloed

In de podcast Kwaad bloed, gemaakt door Radio NPO 1 & VPRO, reist maakster Jacqueline naar Groningen en van de Achterhoek naar Zeeland om zes spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijningen op het platteland te onderzoeken. De hoeveelheid gedane research is deels de kracht van deze spannende podcast, en dat levert een reeks steengoede true crime-verhalen op.

In deze meeslepende podcast-serie worden zes waargebeurde verhalen aan het licht gebracht, waarbij het niet de moord zelf centraal staat, maar wat eraan voorafging en hoe het daarna verder gaat. De verhalen áchter te krantenkoppen. Van de ‘treinmoord’ in Culemborg, een bizarre moord op de camping of de ‘Moord op eigen bloed’, waarbij een moeder haar dochter vermoordde. Stuk voor stuk zo schokkend en spannend dat je de pauzeknop liever vermijdt om niet te stoppen met luisteren.

Onderscheidend aan de podcast is tevens dat de gesprekken met nabestaanden, getuigen én daders van de misdaad centraal staan, om zo de gebeurtenis compleet op tape te krijgen. Kortom, een absolute podcast tip voor liefhebbers van true crime in een journalistieke jas.

Deze misdaad podcast is te beluisteren op vpro.nl/kwaadbloed. Ook is hij te vinden op  onder andere Apple Podcast, Google Podcast en Spotify >

misdaad pocasts - nederlandse podcasts - podcast tips - goede podcast spotify - kwaad bloed

De moord op Patrick

Deze podcast van VPRO gaat over een zaak die nog steeds in ontwikkeling is, en daarom niet alleen dicht bij de realiteit staat, maar ook continu spannend blijft. Het begint op tweede kerstdag 2002, wanneer een 36-jarige tennisleraar dood gevonden in zijn appartement in Heerlen. Hij is vermoord.

Er worden maar liefst 20 rechercheurs op de zaak gezet, maar tot op de dag van vandaag is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost. Sanne Boer duikt in het leven van Patrick, ontdekt dat niets is wat het lijkt en deelt de aangrijpende verhalen rondom deze zaak in de podcast-serie.

Deze podcast luister je via vpro.nl/de-moord-op-patrick en is ook te vinden op onder andere Spotify en Google Podcasts >

De Blankenberge Tapes

Nóg zo’n meeslepende serie die je als podcast-fan zeker niet mag is het verhaal over de 27-jarige Hannah Rentmeester, die in 2013 wordt vermoord. Haar vriend, Robert Josse, is direct hoofdverdachte, maar hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Pas wanneer er een link wordt gelegd met een moordzaak die zich tien jaar eerder afspeelde, vallen de puzzelstukjes langzaam op hun plek.

In deze goede podcast vormen twee moordzaken en één prille liefde samen een bizarre ontknoping aan de Belgische kust. Rechercheurs en directe betrokkenen vertellen in drie afleveringen hun kant van het verhaal.

De podcast luister je via vpro.nl/deblankenbergetapes en op Spotify of Google Podcasts >

podcast tips - podcasts - goede podcasts - crime podasts - misdaad podcasts - waargebeurde misdaad podcasts- podcasts spotify - podcasts google - podcasts vpro - nederlandse misdaad podcastsPodcast tips // goede podcasts // crime podasts // Nederlandse misdaad podcasts // podcasts vpro // podcast waar gebeurd

Daders

Moordenaars, drugscriminelen en oud-tbs’ers doen in deze AVROTROS-podcast hun bizarre verhaal. In de interviews, afgelegd door Cas de Jong, wordt gedurende zes afleveringen openhartig op tafel gelegd hoe de daders tot hun gruwelijke daad zijn gekomen.

In open, directe en confronterende gesprekken waagt de journalist een blik te werpen in het brein van mensen die in staat waren tot moord. Wat ging er door hun heen op het moment van de daad, hebben ze spijt en verdienen zij nog een tweede kans? Erg interessant om deze kant van misdaad te ‘begrijpen’.

De podcast is te beluisteren via NPO Radio 1, Apple Podcasts en Spotify >

Ook interessant: 7 x podcasts die iedere ondernemer zou moeten luisten >

De Kasteelmoord

Deze vierdelige podcast gaat over de beruchte Kasteelmoord, waarbij Stijn Saelens in 2012 dood aan werd getroffen vlakbij zijn kasteel. Zijn schoonvader, dorpsdokter Gyselbrecht, is direct de hoofdverdachte.

Maar het duurt nog bijna zes jaar voordat hij hier duidelijkheid over geeft. En dan blijken er ook nog drie Nederlanders bij de kasteelmoord betrokken te zijn. Daarmee groeit de moord uit tot één van de meest veelbesproken moordzaken in België. Hoe kon de Kasteelmoord zo groot worden in West-Vlaanderen? Je hoort het in deze misdaad podcast!

Je luistert ‘Daders’ via www.vpro.nl/de-kasteelmoord en op Spotify of Google Podcasts >

Andere spannende podcasts over crime >

De brand in het landhuis >
De Deventer moordzaak >
De Kofferbakmoord >
De Willem Podcast >
Leven met de maffia >

En, welke spannende misdaad podcasts ga jij binge-luisteren?

 

CategoriesChill