1

15 x SPANNENDE MISDAAD PODCASTS

podcast tips - podcasts - goede podcasts - crime podasts - misdaad podcasts - waargebeurde misdaad podcasts- podcasts spotify - podcasts google - podcasts vpro - nederlandse misdaad podcasts - misdaad podcasts nederlands

Bingewatchen op Netflix even beu? Mooi, want luisteren is het nieuwe kijken. De kracht van podcasts is dan ook onder andere dat je er niet voor naar een scherm hoeft te kijken. Nee, je kunt op play drukken précies wanneer het jou uitkomt, over een onderwerp waar jij zin in hebt. Wil je in flinke dosis spanning in jouw oren? Vermaak je dan met deze spannende misdaad podcasts. Wij hebben er 15 voor je onder elkaar gezet.

15 x Nederlandse misdaad podcasts over (onopgeloste) moordzaken, criminal brains, vermissingen, moordenaars en hun slachtoffersOordoppen in en hear you go >

1. Grijs gebied

In de podcast Grijs Gebied duikt journalist Elsbeth Stoker in de wereld van infiltratie, misleiding en (valse) bekentenissen. Hoe is het om in de val gelokt te worden door undercoveragenten? Wat doet het met je als blijkt dat je ‘vrienden’ meer dan een jaar een schijnwereld hebben gecreëerd?

2. Partners in Crime (met Kees van der Spek)

Deze podcasts wordt gemaakt door misdaadverslaggever Kees van der Spek. Hij spreekt in deze podcast collega misdaadverslaggevers. Welke zaken zijn ze het meest bijgebleven? Je krijgt een unieke inkijk achter de schermen.

3. Moordcast

In Moordcast neemt Dionne Slagter je mee in verschillende mysterieuze moordzaken. Samen met haar broer Henrik als sidekick duiken zij in de waargebeurde misdaad verhalen. Durf jij het aan om dit te luisteren?

4. De Schrik van Roden

Tijdens de oorlog kiest een jonge twintiger de kant van de Duitsers. Wie was deze laatste oud-NSB’er van Nederland? En was hij echt de Schrik van Roden of is dat een mythe? En, waar is Jacob Luitjens gebleven? Journalist Maarten van Gestel gaat in deze podcast op zoek naar het echte verhaal van Jacob Luitjens.

5. Cocaïnekoorts

In Cocaïnekoorts onderzoekt misdaadverslaggever Jan Meeus hoe Nederland is uitgegroeid tot de draaischijf van de cocaïnehandel in West-Europa. Onder welke omstandigheden groeien criminelen uit tot cocaïnebaronnen

6. Napleiten

Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.

Toch liever beeld bij je geluid? Vind hier de10 beste misdaad films op Netflix >

7. De Taghi Podcast

Ridouan Taghi is de beruchte hoofdverdachte in de veelvoudige liquidatiezaak Marengo. Corrie Gerritsma praat in deze podcast met misdaadverslaggever Paul Vugts onder andere over de bloeddorst van Taghi, zijn jeugd, de liquidaties waar hij van verdacht wordt en zijn invloed op de rechtsstaat. 

8. Bloody Sunday in Roermond

In 1990 vond een aanslag in Roermond plaats, een vergismoord waarbij twee jonge toeristen midden op de Markt werden doodgeschoten. Vier verdachten werden aangehouden, maar nooit veroordeeld. Podcastmaker Frans Pollux duikt in het verhaal.

9. Moordzaken

Carrie & Eddie bespreken op een toegankelijke manier spraakmakende moordzaken. Deze (onopgeloste) moordzaken hebben vaak verrassende wendingen en plots. Durf jij deze bloedstollende misdaad podcasts te luisteren?

10. NRC Het geheim van Rijswijk

In 1985 is er een bandje tot laat op de avond aan het repeteren in een kantoorpand in Rijswijk, als er twee zwaarbewapende mannen binnenkomen. Drie bandleden worden doodgeschoten. Waarom is er zo weinig informatie over de zaak te vinden? En waarom is het onderzoek naar deze drievoudige moord ooit stilgelegd?

Meer spannende misdaad podcasts >

11. Daders

Moordenaars, drugscriminelen en oud-tbs’ers doen in deze AVROTROS-podcast hun bizarre verhaal. In de interviews, afgelegd door Cas de Jong, wordt gedurende zes afleveringen openhartig op tafel gelegd hoe de daders tot hun gruwelijke daad zijn gekomen.

12. Waargebeurde misdaden verteld

In de podcast Kwaad bloed, gemaakt door Radio NPO 1 & VPRO, reist maakster Jacqueline naar Groningen en van de Achterhoek naar Zeeland om zes spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijningen op het platteland te onderzoeken.

13. De moord op Patrick

Deze podcast van VPRO gaat over een zaak die nog steeds in ontwikkeling is, en daarom niet alleen dicht bij de realiteit staat, maar ook continu spannend blijft. Het begint op tweede kerstdag 2002, wanneer een 36-jarige tennisleraar dood gevonden in zijn appartement in Heerlen. Hij is vermoord.

14. De Blankenberge Tapes

Dit verhaal gaat over de 27-jarige Hannah Rentmeester die in 2013 wordt vermoord. Haar vriend is direct hoofdverdachte, maar hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Pas wanneer er een link wordt gelegd met een moordzaak die zich tien jaar eerder afspeelde, vallen de puzzelstukjes langzaam op hun plek.

15. De Kasteelmoord

Deze vierdelige podcast gaat over de beruchte Kasteelmoord, waarbij Stijn Saelens in 2012 dood aan werd getroffen vlakbij zijn kasteel. Zijn schoonvader, dorpsdokter Gyselbrecht, is direct de hoofdverdachte. Hoe kon de Kasteelmoord zo groot worden in West-Vlaanderen? Je hoort het in deze misdaad podcast!

En, welke spannende misdaad podcasts ga jij als eerste luisteren?

CategoriesChill