1

10 x BIZARRE DOUANE VONDSTEN

De douane blijft zich verbazen over de ‘souvenirs’ die vakantiegangers soms meenemen. Nee, dan hebben we het niet over koelkastmagneten. Van gebakken cavia tot hamburgerschilpadden, 25.600 peuken of een in stukken gehakte, beschermde leguaan. Héél apart. Hierbij 10 x bizarre douane vondsten..

De douane blijft zich verbazen over de ‘souvenirs’ die vakantiegangers soms meenemen. Nee, dan hebben we het niet over koelkastmagneten. Van gebakken cavia tot hamburgerschilpadden, 25.600 peuken of een in stukken gehakte, beschermde leguaan. Héél apart. Hierbij 10 x bizarre douane vondsten..

1. GIGANTISCH GESLACHTSDEEL

Stel je voor dat ‘rustig’ je baan aan het uitvoeren bent, een verdachte koffer openritst en vervolgens ‘oog in oog’ staat met een immense, gedroogde hertenpiemel. Dit is toch wel een van de gekste douane vondsten, maar het zou zomaar kunnen. Het geslachtsdeel van een hert is een gebruikelijk verjaarsgeschenk in China. De snikkel wordt in alcohol gelegd en door de jarige opgedronken. En het vervoeren ervan is niet eens verboden. Ieder zo zijn ding zou ik maar zeggen..

2. KAMELEONHOED

Een schattig 17-jarig meisje kon haar geliefde huisdier niet achterlaten terwijl ze op vakantie ging, dus probeerde haar geliefde kameleon mee te smokkelen. Ze deed alsof haar kameleon een hoed was (huh?), maar werd betrapt door medereizigers, die foto’s maakte van deze nieuwe fashiontrend. Even voor de duidelijkheid: dit mag dus niet!

10 x Bizarre Douane Vondsten

​3. APENBROEK

Ik ga naar Thailand en neem mee… de halve dierentuin! Toen de douane van LA een verdachte koffer opende, vloog er een tropische vogel uit. Toen ze verder op onderzoek gingen, vonden ze nog drie vogels, 50 zeldzame orchideeën en twee dwergaapjes, die verstopt waren in de broek van de smokkelaar..

Download hier jouw wereldwijde culinaire bucketlist!

4. KROKODILLENSNACK

Ergens in de wereld wordt is krokodillenvlees misschien heel gebruikelijk op de charcuterie-plank, maar bij ons zeker niet. Op Schiphol kwam werd een man betrapt met maar liefst twee kilo krokodillenvlees in z’n koffer. Dit mag hartstikke niet stouterd; de krokodil is een beschermd dier.

5. WALVISVLEES

Het moet niet gekker worden met die charcuterie. Een Noorweegse passagier werd (gelukkig!) gesnapt tijdens het meenemen van twee kilo waslvisvlees. Deze gigantische dieren worden ernstig bedreigd en horen dus niet op je bord thuis.

10 x Bizarre Douane Vondsten

6. ROODWANGSCHILDPADJES

Op de Aziatische markten waar ik als klein meisje rondliep, kocht ik altijd álle vogeltjes en schilpadjes. Niet om mee te smokkelen in mijn koffer, maar om vrij te laten. Dat ze 5 minuten later weer gevangen werden, had ik toen nog niet door. Maar goed, iemand anders nam dus wel een handtas vol schildpadjes mee. Harstikke schattig, maar nee. Dat mag dus niet!

7. PIRANHA

Hoewel deze enge beesten onder bepaalde omstandigheden gevaar kunnen aanrichten, is het niet gevaarlijk om ze te eten. Toen deze vis dus werd aangetroffen in iemands koffer, kon ‘ie gewoon doorlopen. Mocht je ooit trek hebben in een alternatieve vissoort, dan kan dit gewoon. Piranha is namelijk geen bedreigde diersoort.

Dit zijn de regels over fooi geven in het buitenland!

8. SCHOENEN

Het is eerder logisch dan gek dat je een nieuw paar schoenen aanschaft op vakantie, Maar toen de douane dit paar schoenen vond, moesten we actie ondernemen. Een reiziger had schoenen laten maken met de huid van een brilslang; één van de meest beschermende diersoorten ter wereld. Die schoenen zag de reiziger dus mooi niet meer terug!

10 x Bizarre Douane Vondsten

9 . APPLE-TASER

Tot dusver de dieren-smokkelaars. Ook wat betreft electronika worden er gekke vindingen gedaan. Elektronica mag wereldwijd vervoerd worden tot een waarde van €430 euro. Een reiziger dacht dus dat het meenemen van zijn iPhone geen probleem zou opleveren. Klein detail: het apparaat was omgebouwd tot taser. En dat mag natuurlijk niet.

10. KIND IN DE KOFFER

Toen een vriend(in) op vakantie ging heb je vast weleens geroepen ‘ik wil mee in de koffer’. Dit is natuurlijk altijd sarcastisch bedoeld. Althans, bijna altijd. Een kindje probeerde vanuit de Ivoorkust via Ceuta, het Spaanse gedeelte van Marokko, via een koffer Europe binnen te komen. Helaas voor het kind werd het al vrij snel ontdekt. Gelukkig maar!

 

CategoriesReistips