1

10 x GOEDE KORTE FILMS (IMDB > 8,5)

korte films - korte film - film tip - film tips - film kijken - film aanraders

Een korte film is er een met een korte speelduur, meestal zo’n 20 minuten. Perfect als je geen zin hebt om uren te kijken. Tips nodig? Hieronder vind je 10 goede korte films met een IMDb-score hoger dan 8,5.

Vind hier de korte films met een hogere IMDb-score dan 8,5 >

Thuishaven

Het Judith van Swethuis is een woning voor mensen met een lang psychiatrisch verleden. Met hun persoonlijke aanpak en engelengeduld doen begeleiders Jeffrey en Tanja hun best om zin aan het leven van de bewoners te geven.
IMDb: 8,6

Show the Love

Deze korte film bevat een speciaal geschreven gedicht van de bekroonde schrijver Anthony Anaxagorou en wordt gespeeld door Charles Dance, Miranda Richardson, David Gyasi en Jason Isaacs. Met een speciaal geproduceerde soundtrack van Elbow, inclusief zang van verschillende koren.
IMDb: 8,6

Swipe

Een jonge vrouw ontdekt dat ze een match heeft op een dating app, terwijl ze toch naar links heeft geveegd. Dan vermoedt ze dat hij dichterbij is dan dat ze misschien zou willen.. Klinkt spannend toch?
IMDb: 8,7

Ook leuk! Vind hier hele goede Netflix tips met hoge IMDb-score >

Ik, Moordenaar

Twee jongetjes ontmoeten elkaar in het bos en worden vriendjes. Maar als het echt wordt getest, blijkt de vriendschap toch niet zo hecht. Deze korte zwart-wit film heeft bijna geen dialoog en is vrij tragisch.
IMDb: 8,7

Outside Arcadia

Meer dan 20 jaar na een aantal heftige gebeurtenissen op een boerderij net buiten Arcadia, krijgen een jongen en zijn zus eindelijk hun moment om zich te bevrijden.
IMDb: 8,7

Close Distance

Voor de politie is de nachtelijke reconstructie van een dodelijk verkeersongeval van vijf jaar geleden gewoon een klusje dat geklaard moet worden. Maar hoe moet Gerard dit doen? Hij is degene die toen zijn geliefde verloor. Nu hij ziet hoe alles weer in scène wordt gezet, komen de herinneringen terug.
IMDb: 8,8

Resolve

Na een fataal ongeluk moet een jongen zijn levensproblemen oplossen en heel goed nadenken of voor altijd in ontkenning blijven. Een prachtige film met een speelduur van maar 7 minuten!
IMDb: 8,8

Vind hier de 10 beste films op Videoland volgens IMDb >

Met De Dag

Dag in dag uit zorgt Meike voor haar dementerende vader. Het wordt voor haar steeds zwaarder de zorg voor haar vader op te brengen. Haar broer probeert haar te overtuigen een verzorgingstehuis te zoeken.
IMDb: 9,4

Vals Plat

Tijdens een wielertour is Peter gevallen. Hij kan niet meer fietsen, wat hij niet wil accepteren, en ook zijn relatie loopt stuk. Terwijl Peter bezig is zijn leven te veranderen, wordt in flashbacks duidelijk wat er gebeurd is.
IMDb: 9,6

Eloise

Liefde is ingewikkeld. Vooral voor Jimmy, die in zijn auto woont, drugs gebruikt en die sinds de middelbare school niet meer met Eloise heeft gepraat. Samen met zijn 14-jarige vriend Robin zet Jimmy bedenkt hij een plan om haar hart te winnen.
IMDb: 9,7
En, welke van deze korte films met een hogere IMDb-score dan 8,5

CategoriesChill