D

DE 10 BESTE FILMS OP VIDEOLAND VOLGENS IMDB

videoland - videoland films - beste films videoland - top 10 films videoland - koppel op de bank

Het vinden van de beste films op Videoland is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Een zoektocht door het aanbod van de streamingdienst is namelijk een behoorlijke uitdaging. Om die reden zochten we de beste films voor je uit, van oude klassiekers tot succesvolle ‘nieuwkomers’. Hieronder vind je de 10 beste Videoland films op dit moment.

Vind hier de beste Videoland films volgens IMDb >

The Godfather

Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een grote maffiafamilie in New York. Leden van een concurrerende familie besluiten drugs te verkopen in de stad. Don Vito moet helemaal niets van drugs weten en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een hoop problemen, moordaanslagen en ontvoeringen.

IMDb: 9.2

The Godfather: Part II

De negenjarige Vito Corleone was getuige van de moord op zijn ouders en broer door een maffiabende op Sicilië. Zestien jaar later heeft Vito zich in Amerika gevestigd en ziet hij kans de dood van zijn ouders te wreken. Hij groeit uit tot de peetvader van een machtige maffiafamilie. Na zijn dood treedt Vito’s jongste zoon Michael in zijn voetsporen. Deze probeert van de maffiabusiness een respectvolle onderneming te maken.

IMDb: 9.0


The Silence of the Lambs 

 

Clarice Sterling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, de kannibaal dr. Hannibal Lecter te gaan praten. Lecter wil alleen meewerken als hij af en toe de geestestoestand van Clarice mag onderzoeken. Met behulp van zijn aanwijzingen wordt een spannende klopjacht op de seriemoordenaar gestart.
IMDb: 8.6

Saving Private Ryan

De Tweede Wereldoorlog is in volle gang wanneer ontdekt wordt dat drie in de strijd omgekomen mannen broers van elkaar zijn. Verder onderzoek wijst erop dat er nog een vierde, laatste zoon moet zijn. Om het gezin van de jongens te sparen, moet de vierde zoon zo snel mogelijk gezond en wel naar huis worden gebracht. Captain Miller krijgt de speciale opdracht om met een groep soldaten de vierde zoon, James Ryan, te vinden.

IMDb: 8.6

 

The Green Mile

Nu Paul Edgecomb zijn laatste dagen in een bejaardentehuis doorbrengt, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker op de beruchte death row van de Cold Mountain-gevangenis. Hij denkt vooral terug aan 1935. Edgecomb ontwikkelde toen een bijzondere band met één van de gevangenen. John Coffey moest op de elektrische stoel, omdat hij twee kleine meisjes zou hebben vermoord. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand…

Das Leben der Anderen

Oost Berlijn, 1984, Stasi-officier Gerd Wiesler moet toezicht houden op de toneelschrijver Georg Dreymann. Tijdens het schaduwen van Dreymann en zijn echtgenoot Christa-Maria Sieland, wordt Wiesler geconfronteerd met de wereld van het vrije denken, literatuur en liefde. Hierdoor realiseert hij zich hoe nutteloos zijn leven was en hoe meer hij in aanraking komt met deze nieuwe wereld, hoe meer hij beseft dat de Stasi ook zijn eigen leven beperkt.

IMDb: 8.4

The Cove

Het stadje Taijii in Japan zit de grootste toeleverancier van dolfijnen in de wereld, maar niemand weet of krijgt toegang tot wat er nou allemaal gebeurt in die dolfijnenbaai. Met super moderne apparatuur en de bekende dolfijnentrainer Richard O’Barry probeert het docu-team dit gebied binnen te dringen. Met als gevolg schokkende resultaten..

IMDb:  8.4

Inglourious Basterds

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een filmtheater gaat runnen.
Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, is een joodse groep soldaten bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi’s. De groep die bij de vijand bekend staat als ‘The Basterds’, moet angst zaaien door de nazi’s op brute wijze te vermoorden. Ze stuiten op Shosanna Dreyfus en geheim agent Bridget Von Hammersmark, waarmee ze samen een missie zullen beginnen om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.

IMDb: 8.3

Jagten

Als kleuterleider Lucas door de vijfjarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik, verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De hechte gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit wordt verklaard.
IMDb: 8.3

 

The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street is gebaseerd op de succesvolle autobiografie van Jordan Belfort en gaat over Belforts spectaculaire succes en even spectaculaire ondergang op Wall Street, zijn flamboyante levensstijl en tumultueuze privé-leven, dat werd gedomineerd door een verslaving aan drugs en alcohol.
IMDb: 8.2

 

Welke van deze Videoland films ga jij als eerste checken?

CategoriesChill