7

7 DINGEN DIE SUCCESVOLLE VROUWEN DOEN OP MAANDAG

tips voor succes - succesvol - sucesvolle vrouwen - tips op maandag - maandag motivatie

Succesvolle vrouwen don’t sit back and wait. Zij ondernemen bepaalde stappen om hun doelen te bereiken. Om de eerste stap naar succes te zetten moet je jouw week op de juiste manier beginnen. Hieronder lees je welke gewoontes, tactieken en routines de meest succesvolle vrouwen toepassen om hun successen voor elkaar te krijgen. Just go for it! 

Vind hier de beste tips op weg naar succes >  

1. Begin je week op zondagavond

Maandagochtend is bepalend voor de rest van de week. Dit zijn vaak ook de drukste uren van de hele week en hiervoor geldt: voorbereiding is het halve werk. En die voorbereiding, die doen ze vaak de avond ervoor. Leg alvast een outfit klaar die voor zelfvertrouwen uitstraalt of ga juist voor een comfortabele outfit als je thuis kan werken de volgende dag. Zo heb je alvast een taakje afgevinkt en dat scheelt jou op de maandagochtend lastige outfit-dilemma’s.

2. Kom vroeg uit de veren

Ondanks dat de maandagochtend in dit geval dus op een zondag begint, is het slim om op zondag vroeg je nest in te gaan. Op deze manier krijgt je een goede nachtrust en kan jij de volgende dag vroeg opstaan. Fijn, want dan heb je in de ochtend de tijd om even je hoofd leeg te maken en prioriteiten te stellen. Hoe je dat doet? Mindfulness ‘s ochtends zorgt ervoor dat je jezelf bewust wordt van je gedachten en minder emotioneel reageert. Je hoeft niet gelijk all the way te gaan, maar simpele ademhalingsoefeningen kunnen er al voor zorgen dat je dingen in je hoofd op een rijtje krijgt. 

3. Hanteer de theorie van de 5 chimpansees

De wat?! Deze theorie wordt toegepast door veel succesvolle vrouwen, wij leggen het even uit. In de zoölogie kan je het gedrag van elke chimpansee voorspellen door te kijken bij welke 5 andere chimpansees hij of zij het meeste rondhangt.

Ook als mens kan je 5 ‘chimps’ uitkiezen, en dat is een belangrijke keuze: de mensen rondom om ons heen hebben een enorme invloed op ons, of we ons er nu bewust van zijn of niet. Je bent namelijk fysiek, emotioneel en financieel gelijkaardig aan diegene waar je het meeste bij bent. Iedere maandag kan je beginnen met een reflectiemomentje: gedragen de mensen die jij deze week het meest ziet zich zoals je zelf zou willen zijn?

4. Sport in de ochtend

Wanneer je elke dag vol energie wilt beginnen, kun je het beste in de ochtend je workout plannen. Wanneer je dit doet aan het begin van de dag kun je je op werk beter focussen en ben je productiever.

5. Maak een goede planning

Het is super belangrijk dat je elke ochtend een planning maakt. Neem elke maandagochtend 10 á 15 minuten om een weekplanning te maken. Zo kun je sneller je doelen behalen en houd je het overzicht. Noteer het bijvoorbeeld in een notitieblokje en maak voor elke dag een to-do-list uit.

6. Prioriteer je taken

Wanneer je een dagplanning hebt gemaakt, moet je je taken prioriteren. Welke taken staan bovenaan jouw lijstje en welke niet. Op deze manier creëer je voor jezelf meer rust waardoor je minder zal gaan stressen.

7. Check elke dag je agenda

Hoe drukker je leven is, hoe belangrijker het is om elke dag je agenda te checken. En dan voorál op maandagochtend. Welke afspraken staat er ook alweer in? Hoeveel calls heb je deze week? Loop je niet over? Zijn er dingen die je nog moet schuiven? Door je agenda en plannen helder te hebben kun jij je week vooruit plannen en kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan.

En, welke van deze stappen pas jij al toe op maandagochtend?

CategoriesNiet gecategoriseerd