R

RESTAURANT, KOFFIE- ÉN WIJNBAR 4850 IN AMSTERDAM-OOST

Op steenworp van het Oosterpark zit de Camperstraat. En dat laat waarschijnlijk geen belletje rinkelen, want in dit verstopte straatje gebeurde tot kort geleden nog vrijwel niets. Tot de opening van restaurant, koffie- én wijnbar 4850, of forty-eight fifty zoals je het uit moet spreken. Camperstraat 48-50. Snap je? Wij bezochten deze jonge all-day zaak en hebben ‘m hoog op ons aan-anderen-te-adviseren-lijstje gezet. Waarom? Dat vertellen we je!

In de ochtend

De ochtendzon komt tevoorschijn en in plaats van dat bakkie pleur op kantoor of uit jouw Dolce Gusto apparaat thuis, kun je vanaf 9:00 (in het weekend vanaf 10:00) langs 4850 wippen voor de perfecte koffie. En nu denk je, de perfecte koffie? Hoe zit dat?

De koffie van 4850 branden de twee ondernemers niet zelf, maar in de zoektocht naar de meest uiteenlopende koffiesoorten, komen de bonen verschillende en wisselende branderijen. Alles wordt afgewogen, om ervoor te zorgen dat de verhoudingen perfect in balans zijn. Bij 4850 drink je een lichtgebrande koffie en eet daarbij overdag een broodje kaas (€4,50), een omelette (€9) of een cinnamon bun (€3,50).

Het interieur

Ook opvallend is het frisse en sobere interieur van 4850. Je vindt er een strak, bijna steriel interieur met grijze muren en dito vloer, blankhouten tafelbladen en typische, zwarte, Instagrammable Scandinavische spijlenstoeltjes. De keuken is open, wat meespieken lekker makkelijk maakt. Het enige dat niet open is, is de afwasruimte. En dat vinden we eigenlijk helemaal prima. De tafels zijn ongedekt en er heerst een rustgevende sfeer. Een ander opvallend element in het interieur is de enorme wijnwand met honderden wijnen en champagnes. De meeste wijnen zijn gewoon per glas beschikbaar (met dank aan onze vriend de Coravin) en ook drie champagnes zijn per glas verkrijgbaar.

Een greep uit de wijnselectie kregen we te proeven tijdens ons diner in de avonduren. De menukaart van 4850 is kort en bondig, met keuze uit negen gerechtjes, die alle goed te delen zijn. Om de keuze nog makkelijker te maken, lieten we ons verrassen door de chef en Daniel. Een voor een kwamen er verrassende wijnen en gerechten op tafel te staan, waarbij we de wijnspijs-combi uiteraard overlieten aan de kenners. En daarin kwamen we absoluut niets tekort. De wijnen versterkten de gerechten en vice versa.


De ondernemer

Onze wijnen werden dus uitgeschonken door Daniel Schein. Barista by day, sommelier by night. Jarenlang was hij werkzaam in een (inmiddels gesloten) Belgische sterrenzaak: Wulf. De enthousiaste man met Scandinavische roots heeft kennis over koffie, koken en wijnen. Serieus ja, van alle drie! Tijdens ons diner stond Daniel klaar om zijn wijnkennis te delen, interessante informatie te verschaffen over het concept en de gerechten tot in detail toe te lichten. Hij is ook nog eens een top gastheer!

Wanneer wip jij langs bij 4850 voor koffie, lunch, een goed glas wijn en/of een diner?

Camperstraat 48-50 1091 AH Amsterdam 
info@4850.nl
Openingstijden:
ma – do van 9:00 tot 23:00
vr van 10:00 tot 00:00
za van 10:00 tot 00:00
zo van 10:00 tot 23:00
Gesloten op woensdagen

PIN IT

4850 de plek waar je moet zijn geweest voor een uitstekend glas wijn en goed eten. En dat niet alleen ze hebben ook nog eens prachtige koffie, een koffie zoals die echt hoort te smaken. Ga dit mee meemaken! 4850 in Amsterdam