EAT / Recepten & Trends

5 x GNOCCHI RECEPTEN VOOR IEDER SEIZOEN

gnocchi recept - gnocchi recepten - gnocchi gerecht - gnocchi gerechten - pasta recepten

Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort die gemaakt wordt van aardappel en tarwemeel. Het woord is meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent “klont”. Benieuwd wat je er allemaal mee kunt? Hier vind je de lekkerste recepten met deze populaire pasta-soort in de hoofdrol. 

Hoe bereid je Gnocchii?

Je kunt ze pasta zowel koken als bakken. Als je ze bakt wordt de buitenkant knapperig en de binnenkant blijft zacht. Maar dit kan soms best lastig zijn, want de pasta heeft de neiging om aan de pan te blijven plakken. Dit komt door het zetmeel wat erin zit. Je kunt dit voorkomen door de pasta eerst te koken en meteen daarna in een kom met koud water te leggen.

Je wast het zetmeel net zolang tot het water niet meer troebel is en dan kun je het gaan bakken. Het bakken vergt dus wel iets meer geduld, want als je het kookt ben je in een paar minuten klaar. De pasta komt bovendrijven als hij gaar is. Heb je niet zoveel tijd? Dan kun je het dus beter koken!

Vind hier de lekkerste gnocchi recepten > 

Soep met Gnocchi en Kip

gnocchi recept - gnocchi recepten - gnocchi gerecht - gnocchi gerechten - pasta receptenBron: Pinch of Yum

 

Crockpot met Gnocchi, Toscaanse Worst, en Witte Bonen

Bron: Half Baked Harvest

Eenpansgerecht van Gnocchi met Spinazie en Kip 

gnocchi recept - gnocchi recepten - gnocchi gerecht - gnocchi gerechten - pasta receptenBron: Chew Out Loud // gnocchi recepten // gnocchi bereiden

Ook lekker! Vind hier 10 x gezonde pasta recepten met een leuke twist >

Gnocchi Caprese Salade

gnocchi recept - gnocchi recepten - gnocchi gerecht - gnocchi gerechten - pasta receptenBron: With Salt and Wit // Gnocchi recepten

Zoete Aardappel Gnocchi met Broccoli

gnocchi recept - gnocchi recepten - gnocchi gerecht - gnocchi gerechten - pasta receptenBron: Pinch of Yum

 

Kleine side note! Er is ook een soort van deze pasta die gemaakt is van tarwe. Deze zijn kleiner en ze worden gemaakt door een beetje pasta-deeg met een duim over een rooster te rollen. In Sardinië noemen ze deze gnocchi malloreddus of gnocchetti sardi en worden ze vaak gemaakt met saffraan. Malloreddus worden vaak gegeten met een saus van tomaten (en eventueel Sardijnse worst) en geraspte pecorino sardo.

Welke van deze heerlijke recepten ga jij binnenkort maken?Gerelateerde artikelen