G

GIRLS WHO DRINK KERSTCOCKTAIL: GIN & KANEEL

Ben je het zat om alleen wijn te drinken tijdens het kerstdiner? Of vliegt het bier weer over tafel tijdens die standaard gourmet? Niet meer met deze te gekke cocktail tips. Deze december maand hebben wij voor jou de lekkerste en leukste kerstcocktails in samenwerking met Double Dutch. Elke dag verschijnt er een kerstcocktail en dat is vandaag: Gin&Kaneel!

Ik ben zelf een kaneel gekkie. Huh, wat zeg jij nou! Kaneel is een van mijn favoriete kruiden. Het is zoet en zacht en je kan bijna overal in gooien en het geeft altijd een ander effect. Daarom ben ik met kaneel gaan testen in cocktails. Vervolgens kwam dit wonder eruit. In de foto’s heb ik een sweetie gebruikt maar je kan beter een sinaasappel gebruiken al zeg ik het zelf. Deze cocktail is erg lekker bij een stukje vis vooral wit vis. Hij is namelijk wat bitter, wat goed past een zachte wit vis. Laat ons even weten wat je van deze cocktail vond met #girlswhodrink.

Ingrediënten

 • 50 ml Gin
  30 ml sinassappel sap gemixt met ¼ lepel kaneel
  Double Dutch Skinny Tonic water
  Kaneelstokje
  4 Kardamon
  Ijs

Doe maar een zoete kerstcocktail

Hoe te maken?

Mix de gin, sinasappelsap en ¼ lepel kaneel in de mixer en shake that girl. Schep het ijs in het glas en schenk de mix over het ijs heen. Top het af met Double Dutch Skinny Tonic. Voeg kaneelstokje toe en 4 karadom zaadjes en enjoy!

 

Deze kerstcocktail serie is in samenwerking met Double Dutch mixers. Double Dutch is opgezet door Raissa & Joyce twee zussen uit Nederland. Het is een mixer merk met unieke smaken die je met verschillende spirits goed gemixt kan worden. Double Dutch is onderhanden verkrijgbaar bij Dorslust.