&

‘GOEDE IDEEËN ONTSTAAN MEESTAL MET EEN DRANKJE IN DE HAND’ | Drankje met… Emilie Sobels, Founder Hashtag Workmode

Emilie Sobels, oprichtster van Hashtag Workmoden trotse owner van boek Babe, you got this. Emilie brengt inspirerende girlbosses bij elkaar in de verschillende co-working spaces en is zelf ook een ontzettende girlboss. Wat drinkt Emilie en hoe staat dit in connectie met haar succes? Lees hier meer!

Emilie Sobels is oprichtster van Hashtag Workmode, trotse auteur van het boek Babe, you got this en heeft haar eerste editie van The Self-Made Summit achter de rug. Emilie brengt inspirerende girlbosses bij elkaar in de verschillende co-working spaces en is ook zelf full-time girlboss. Wij spraken haar over haar succes én favoriete momenten als levensgenieter.

Goede ideeën – hoe ontstaan ze bij jou?

Goede ideeën ontstaan meestal met een drankje in de hand. Dus leg jezelf niet te veel druk op en neem even tijd voor ontspanning op z’n tijd! Het idee voor Fashiolista bijvoorbeeld, ontstond tijdens een avond met wijn en sushi. We brainstormden naar hartenlust en aan het eind van de avond waren de vellen vol getekend en geschreven en de flessen leeg. Een succesvolle avond, want binnen een jaar hadden we één miljoen internationale leden op ons platform.

Na zes jaar begon het bij mij te kriebelen. Fashiolista stond niet meer in de kinderschoenen en nam steeds meer de vormen aan van een volwassen bedrijf. Ik wilde weer terug naar dat begin  en besloot het bedrijf achter me te laten en tijdelijk te freelancen. Dat was best eenzaam en ik miste mijn collega’s en het ritme van een kantoorleven. Toen ontstond Hashtag Workmode.

Heb je Netwerktips voor Girls Who Work??

Bij netwerkborrels is er standaard alcohol aanwezig. Nu is dat natuurlijk ook wel lekker, een wijntje in de hand. Maar mijn advies bij netwerkborrels of werk-events; houd je een klein beetje in. Dansen op de tafel kun je beter met je vriendinnen doen.

Meer girlboss tips vind je hier >

Drankje met Emilie Sobels
Bron: Team small business

Met deze tips creëer je een inspirerende Instagram feed!

Naast girlboss ben je ook levensgenieter. Wat doe jij het liefst in het weekend?

Vrijdagavond na een lange werkweek is tijd voor het verdiende wijntje op de bank. Goede wijnen scoren wij vaak bij Lidl. Als we echt wat te vieren hebben dan halen wij wijn bij Chabrol. Dan gaan de schouders na de eerste slok al omlaag en kan ik eindelijk ontspannen.

Dit ritueel trekken mijn boy en ik door naar de zondagmiddag. Lekkere kaasjes, toastjes en dingetjes van de markt zodat we het weekend weer relaxed kunnen afsluiten. Een soort van mini versie van wat wij op vakantie doen (maar dan op het strand een ijskoud glas witte wijn of een heel lichte rosé). Dus ik ben inderdaad een wijn meisje.

Het was niet altijd wijn moet ik eerlijk toegeven. Toen ik een jaar of zestien was, dronk ik geregeld tequila. Ik vond het zo ontzettend volwassen staan. Tijdens mijn studententijd stond ik meestal met een glas Grey Goose on the rox in mijn hand.

Emilie organiseerde The Self-Made Summit; dit gebeurde er >

De beste herinneringen..

Ik heb de beste herinneringen aan diners bij ons thuis tot diep in de nacht. Waarbij je de beste gesprekken hebt en diepste geheimen deelt. Meestal over gaat het over werk. Met een wijntje ben ik ontspannen en durf ik beter te dromen en te praten over de langetermijnplannen. Ik kan de ‘realistische Emilie’ iets beter los laten. Maar natuurlijk gaat het aan het einde van de avond standaard over seks, haha!

Waar in Amstedam drink je het liefst wijn?

Natuurlijk verlaten wij het in weekend ons eigen lekkere stekje voor een drinkspot in de buurt. Dan kan je mij vinden in Café de Klepel op de Prinsenstraat 22. Een plek waar je even weg kan dromen tussen alle lekkere wijnen. De meeste wijnen die ze schenken zijn Frans maar ze weten ook alles van die wijn. Niek Beute & Job Seuren – de sommeliers van Café de Klepel nemen je helemaal mee in het verhaal van de wijn. Fijn om naar te luisteren en daarna de wijn te proeven. Naast Café de Klepel kan je mij ook vinden in Stuyvesant op de Haarlemmerstraat. Dit is ook weer een drinkspot met veel heerlijke wijnen op een prachtige locatie. Met een bar waar je u tegen zegt!

Volg Emilie hier op instagram!

Dit vind jij misschien ook leuk..

CategoriesDrankje met