E

EEN FLES BUBBELS OPEN MAKEN: DIT IS HOE HET ÉCHT MOET

Tijdens de feestdagen en Oud & Nieuw mag een lekker glaasje bubbels natuurlijk niet ontbreken. Maar wist je dat jouw drankje nóg beter smaakt als je de fles op de juiste manier opent? Iedereen vind het natuurlijk leuk om de fles te ‘poppen’, maar dit is eigenlijk niet de bedoeling. Hieronder vind je hoe je wél een flesje bubbels moet openmaken.

Eerst even een leuk weetje over de glazen

De bekende champagneglazen hebben een smalle vorm om ervoor te zorgen dat de bubbels zo lang mogelijk in de champagne blijven.

Als je echt van je champagne wilt genieten, kun je deze glazen alleen beter niet gebruiken. Je wilt de champagne dan namelijk kunnen laten ronddraaien in je glas, je neus erin steken en zo alle heerlijke aroma’s ruiken, en dit kun je niet doen in een traditioneel champagneglas.

 Vind hier wat je écht moet weten over champagne > 

Gebruik een (thee)doek 

De (thee)doek zorgt ervoor dat je kurk niet uit je fles vliegt en dat net dus niemand gewond raakt of die dure vaas niet geraakt wordt. Leg de (thee)doek of het servet over de kurk om meer grip te krijgen op de fles en die kurk niet door de lucht te laten vliegen.

In dit filmpje wordt getoond hoe je een fles bubbels wél classy open maakt >

5 x lekkere en feestelijke cocktails met champagne vind je hier >

Kan jij ook niet wachten om iedereen te laten zien hoe je nou echt een fles bubbels moet openmaken?