B

BUCKETLIST: DEZE FILMSETS KUN JE IN HET ECHT BEZOEKEN

filmlocaties om te bezoeken - James Bond filmset - Filmlocaties Outlander - Filmsets Game of Thrones - filmlocaties The Sound of Music - Hobbit huisjes Nieuw Zeeland - filmlocaties Hobbit

Zwem zoals Leonardo Di Caprio naar Maya Bay. Reis terug naar het Schotland van 1743 met Claire Fraser. Of dans net zoals The Sound of Music in de straten van Salzburg. Want, deze filmsets kun je gewoon in het echt bezoeken! Overigens verdienen deze locaties ook op je bucketlist als je de films en series niet hebt gezien.

Film- en seriefanaten opgelet! Deze filmsets kun je in het echt bezoeken >

The Sound of Music in Salzburg

Het klooster van Nonnberg, kasteel Leopoldskron en de tuinen van Mirabellgarten: het is een greep van de settings uit de befaamde film The Sound of Music. En, ook allemaal écht te bezoeken in Salzburg. Dus wanneer je voor even in het leven van Maria wilt stappen: je weet nu waar je moet zijn!

Ook leuk! Slapen in het huis van Netflix klassieker Sex Education >

Game of Thrones filmsets

Game of Thrones fanaten kunnen flink wat af reizen voor toffe filmsets die óók in het echt te bezoeken zijn. Zo is in Noord-Ierland maar liefst tachtig procent van de gigantisch populaire serie opgenomen. Bij de prachtige natuurverschijnselen van de Giant’s Causeway, The Dark Hedges, kasteel Glenarm en stap je zo de wereld van de Zeven Koninkrijken. Niet zo gek dat je hier de speciale Game of Thrones tour vindt.

Maar ook de Kroatische stad Dubrovnik was het toneel van Game of Thrones. Hier zijn de robuuste stadsmuren, prachtige kathedralen van de middeleeuwse havenstad het huis van King’s Landing: de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken.

James Bond Skyfall in Japan

De 23e James Bond Skyfall, film telt verschillende locaties in Londen, Shanghai, Istanboel en Schotland. Maar er zijn ook delen van de film op een héle bijzondere plek in Japan gefilmd: het Hashima eiland. Door de onrustige zee is het eiland lastig te bereiken, maar dat maakt het stiekem nog bijzonderder.

Geen fan van James Bond? Het verhaal van het eiland is op zich zelf al filmwaardig, en dus tof om te bezoeken. Hoe in de jaren ’70 Hashima het meest dichtbevolkte eiland ter wereld was, is het nu een écht spookeiland.

Thailand – The Beach

Ko Phi Phi Ley in Thailand is hét eiland waar filmster Leonardo Di Caprio naar toe zwom in de hitfilm The Beach. Het beroemde strand heet Maya Bay en is een échte toeristentrekker, niet alleen vanwege de superstar: het is misschien wel de mooiste strand van Thailand.

Love on air! Deze tv stellen zijn in het echt ook een koppel >

Outlander – Schotland

Wil je net als Claire in de wereld van Jamie Fraser terecht komen? Dan hoort een ticket naar Schotland zeker op jouw bucketlist. Hier vind je de mysterieuze staande stenen, Calanais Standing Stones, waar Claire mee van tijd naar tijd reist. Maar ook de magnifieke landhuizen van de Frasers (Midhope Castle – in ’t echt) en de adembenemende natuurgebieden van Glencoe.

Hobbit huisjes in Nieuw-Zeeland

Hobbit- en Lord of the Rings fanaten zullen bij Nieuw-Zeeland meteen aan de beroemde films denken. Het is namelijk geen geheim dat beide films helemaal in Nieuw-Zeeland zijn opgenomen én dat je hier meerdere Hobbit-plekken kunt bezoeken. Met als favoriet: de Hobbit huisjes in Matamata.

Het Wadi Rum Desert van Jordanië – Aladdin

Jordanië is überhaupt een paradijs in het Midden-Oosten. Maar wist je ook dat de oranjebruin zand, duinen en zandbergen van het Wadi Rum Desert in Jordanië het decor vormen voor Agrabah, de fictionele stad uit de Disneyfilm Aladdin? Reis hier naar toe en stap (letterlijk) in A New World.

En, welke toffe filmsets ga jij in het echt bezoeken?

CategoriesNiet gecategoriseerd