F

FESTIVALAGENDA 2024 : EEN OVERZICHT VAN DE LEUKSTE FEESTJES

Festivals zomer 2023 - festival agenda 2023 - Grote festivals in Nederland - Festivals 2023 in Rotterdam - bekende festivals nederland - Festivals 2023 Amsterdam - Kleine festivals in nederland - Festivals 2023 in Nederland

Langzaam tikken we weer naar het festivalseizoen. En dat betekent: live muziek verzorgd door leuke artiesten & genieten van dansjes en drankjes in de buitenlucht. In deze festivalagenda vind je de leukste evenementen van 2024. Zodat je deze zomer goed voorbereid kunt feesten! Festivals in 2024, kom maar op!

Van kleine en grote festivals tot bekende events door heel Nederland: in deze festivalagenda van 2024 vind je 24 x festivals in 2024  >

1. Lentekabinet in het Twiske – 18 en 19 mei

Als techno-DJ Job Jobse ergens ambassadeur van is, weet je dat het goed zit. Lentekabinet vind het weekend van 18 mei plaats in het Twiske. Dit is misschien wel de tip voor festivals in 2024. Alhoewel de line-up van Shanti Celeste tot Jobse extreem goed is, gaat dit festival ook over kunst, cultuur en de natuur. Het festival is het kleine broertje van Dekmantel, ook een elektronisch dansfestijn. De programmeurs weten hier heel goed wat ze doen. Niet Peggy Gou maar Peggy Who was het toen zij in 2018 werd geboekt hier. En wie staat er nu als headliner op Lowlands? Just sayin’.

Tips voor festivals in 2024 vind je hieronder>

2. De Zon in Amsterdam – 19 mei

In de Tuinen van West maakt dit festival hopelijk zijn naam waar. Festival de Zon speelt zich hier namelijk af op Pinksterzondag. Je krijgt hier een masterclass animeren, voor de mensen die urenlang kunnen leuteren is er een spreekbeurt festival (fijn voor de mensen om je heen), je kan er fancy volleyballen met een discobal, worstelen met opblaasbanden en als je het allemaal niet meer weet staan er coaches voor je klaar om jezelf weer te vinden. Kortom, je kan helemaal jezelf vinden deze dag. 

3. Lepeltje Lepeltje in Amsterdam en Amersfoort – 17 mei

Van lekker eten houden wij, as you all know. Een festival waar je van alles kan proeven? Say no more. Bij het festival Lepeltje Lepeltje staan allerlei foodtrucks in een park waar je de lekkerste dingen van over heel de wereld kan eten. Het festival trekt rond en gaat in Amsterdam en Amstersfoort van start op 17 mei. IJsjes, vietnamese spring rolls maar ook muziek. Bij dit festival is het geen aankleding, maar is de muziek echt groot onderdeel van het feest. Dj-sets, bands en zang, alles voor een gweldige sfeer. Kortom: je weekend gaat er echt knallend vandoor. 

Tips voor festivals in 2024 vind je hieronder>

4. Amsterdam Open Air – 1 & 2 juni

Dit festival is eentje die bij velen een standaard prik in de agenda is. Namelijk Amsterdam Open Air. Het muziekfestival heeft verschillende stages met ieder jaar weer grotere namen: Slapfunk, kanaal40 (het zusje van Garage Noord) en technoclub Radio Radio kleden het festival onder andere aan. Doe je beste pakje aan, want het feest is gezien en gezien worden: heel de stad lijkt er ieder jaar weer te zijn. En begrijpelijk, want voor ieders muzieksmaak is er wat wils.

Hieronder staan nog meer tips voor de festivalagenda 2024>

5. De Parade – 21 juni tot 1 september

Ben je het ook zat om maar een beetje doelloos te eten en te drinken op een festival? Dan moet je naar de Parade gaan. Vanaf 21 juni kan er in Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam genoten worden van theater, drinken en heerlijk eten bij de Parade. Het reizende festival trapt af in Eindhoven en sluit traditioneel af op 1 september in Amsterdam. Kleine tentjes met artistieke optredens, performance art, een draaimolen en live-muziek maken dit feestje heel gezellig en net eventjes anders. Kaartjes haal je ook specifiek voor bepaalde optredens op het festival. Zo ben je echt even bewust van waar je heen gaat. Is ook wel eens goed, toch?

Hieronder staan nog meer tips voor de festivalagenda 2024>

6. Entre the Wave – 21 juni tot 30 augustus

Altijd al gedroomd om jouw surferdude tegen het lijf te lopen? Dan is 21 juni tot 30 augustus jouw kans bij Enter The Wave. Vooral omdat dit festival ook in het teken staat van zelf leren surfen. Maar het wordt nog beter: er is een zwembad, live bandjes, een hottub, strandfeestjes en je slaapt in luxe tentjes. Vooral leuk is dat het ook een festival is om mensen te ontmoeten. Dus, ben jij je vrienden even zat deze zomer en heb je zin in nieuwe skills (surfen!) en nieuwe mensen? Dan is dit your party. De enige keuze die je nog even moet maken is of je naar het festival in Frankrijk, Portugal of Spanje gaat. Hard life hea?

Meer grote, kleine en bekende festivals in Nederland én in de zomer van 2024 >

10 x gratis festivals in Nederland >

7. Boutik in Slovenië – 10 tot 14 juli

 In een bos, aan het meer in Slovenië vindt elk jaar een droomachtig festival plaats, Boutik. Het klinkt als een sprookje maar het is toch echt werkelijkheid. De house en techno die jou van woensdag 10 tot zondag 14 juli tegemoet komt is een tikkeltje underground (denk aan Spekki Webbu). Maar dat maakt dit festival juist heel bijzonder. De tip voor festivals in 2024. Een kleine intieme groep muziekliefhebbers danst hier de longen uit hun lijf in het groene bos. Je kan ook met je eigen bootje aanleggen bij de main stage. En voor wie de weg kwijt raakt is dit festival een perfecte keuze: ze hebben namelijk maar één stage.

Meer festivals 2024 vind je onder de foto >

8. North Sea Jazz – 12 tot 14 juli

Who doesn’t like some saxophone in their life, right? Bij North Sea Jazz weten ze zelfs in hartje zomer de donkere vergaderhal om te toveren tot een waar muziekpaleis. Caravan, Bird, alles ga je voorbij horen komen. Van 12 tot 14 juli vindt in Rotterdam Ahoy het grote muziekfeest plaats. Jazz, soul, hiphop, blues, alles komt hier langs. Op vrijdag zet Anouk samen met het Metropole orkest de boel op stelten. Maar de headliner van het feestje is toch wel echt Sting die de boel afsluit. Zin in.

Tips voor festivals in 2024 vind je hieronder>

9. Dekmantel  26 juli – 4 augustus

Dekmantel, een begrip onder de techno en house festivals. Dit jaar wordt een heel speciaal jaar voor het festival, ze zijn namelijk 10 jaar geworden. Normaal is het festival 3 dagen lang in het Amsterdamse Bos, maar dit jaar hebben ze er 10 dagen van gemaakt. Het programma gaat 10 dagen lang door op verschillende plekken in de stad, met als afsluiter het festival in het bos waar je dagkaartjes of campingstickets voor kan kopen. Goede schoenen aan want hier gaat gedanst worden.

Hieronder staan nog meer tips voor de festival agenda van 2024 >

Meer grote, kleine en bekende festivals in Nederland in de zomer van 2024 >

10. Draaimolen in Tilburg – 6 tot 9 september

Misschien wel een van de laatste festivals deze zomer is Draaimolen. Dit elektronsiche dansfestival is 100% non-profit. Is dat boeiend zullen jullie wel denken? Dat is het zeker voor de originaliteit die het met zich meebrengt. En dat komt ook volledig overeen met het motto van het feestje: passie overbrengen. De line-up is goed geregeld met een Ki/Ki tot een Pariah. Je kan dagtickets halen of met een tentje de vrijdag en zaterdag op het terrein lekker met je vrienden blijven chillen. Ik kan je alvast vertellen, bij Draaimolen worden het gekke rondjes dit weekend.

Meer festivals in 2024 vind je hieronder>

11. Metropolis in Rotterdam – 7 juli

Een festival met lef. Dat is Metropolis in Rotterdam. Zoals veel Rotterdammerts trots zijn op hun stad is dit festival een podium voor de vele artiesten uit Roffa. Veel live-muziek en bandjes staan op de planning. Met de nadruk op lokale artiesten. Kevin, Winne, Ronnie Flex en Naaz hebben hier al staan shinen op het podium.

12. Wildeburg – 12 tot 14 juli 

Voor wie Lowlands te mainstream vindt, gaat lekker naar Wildeburg. Het festival werkt met een wachtlijst en was binnen no time uitverkocht. Je moet er zelfs voor ingeloot worden. Het festival is van 12 tot 14 juli in Kraggenburg. In een bos zijn verschillende podia verstopt en de weg raak je standaard kwijt. Maar dat is ook exact wat de organisatoren van het festival willen. 3 dagen lang kan je hier in je tentje genieten van op zijn tijd alternatieve muziek, je vrienden en kunst. Fun fact: het festival vindt plaats op het landgoed van de eigenaren van Marktplaats. Waar tweedehands aankopen doen allemaal wel niet goed voor is hè?

Hieronder staan nog meer tips voor de festivalagenda 2024>

Hieronder staan nog meer tips voor de festival agenda 2024>

13. Kwaku  – 13 juli – 4 augustus

 4 weekenden lang staat het Nelson Mandelapark in het teken van multiculitu met festival Kwaku. Klinkt bouncen bij Frenna met heerlijke Surinaamse Roti jou als muziek in de oren? Dan is dit jouw feestje. Maar ook Elvis Crespo komt langs. Die naam zegt je waarschijnlijk niet zo veel, maar hij is toch the legend achter het nummer Suavemente. Maar het houdt niet op bij hele gezellige muziek. Extreem switi, dat zijn de gerechten van verschillende eettentjes uit echt alle hoeken van de wereld.

Tips voor festivals in 2024 vind je hieronder>

14. Bospop in Weert – 12 tot 14 juli

Pop en rockbands middenin een bos. Bij Bospop kan je een heel weekend genieten van onder andere Racoon, Son Mieux en James Blunt. Je kan een los kaartje kopen of je neemt je tentje mee om het hele weekend met je vrienden in door te brengen in Weert. In vergelijking met de andere festivals op onze tiplijst is dit festival een tikkeltje rustiger maar dat hoort ook wel een beetje bij het bos waarin het festival zit.

Hieronder staan nog meer tips voor de festival agenda van 2024>

Handig! Wat neem je mee naar een festival + tips >

15. Vunzige Deuntjes in Amsterdam – 13 juli

Wie Vunzige Deuntjes zegt, moet denken aan heet weer, muziek op hoog tempo en veel billen die schudden. Als je ergens wil leren twerken, is this your place to go .Ook voor de Nederlandse hiphop liefhebbers is dit de dag van het jaar. ADF Samski, Cho, Jonna Fraser of Adje, het kan allemaal niet op. Het festival vindt jaarlijks plaats in het Amterdamse Bos. Trek een comfortabel outfitje aan, spaar je stem, want deze dag gaat er heel veel gedanst en gezongen worden.

16. Appelpop in Tiel – 13 en 14 september

In tenten op de Tielse Waalkade barst het grote popfestival Appelpop los op 13 en 14 september. Met artiesten zoals Blof, Maan en Krezip. Daar knal je het eind van het festival seizoen wel goed mee af! Appelpop >

Nog meer tips voor festivals in 2024>

17. Matrixx at the Park in Nijmegen – 15 t/m 21 juli

Omcirkel 15, 16, 17, 18, 19, 20 én 21 juli maar in de agenda. Want dan kun je helemaal gratis knallen in het Hunnerpark in Nijmegen met Matrixx at the Park.

Nog meer tips voor de festivalagenda 2024>

18. Rotterdam Unlimited – 27 juli

Rotterdam Unlimited is één van de grootste, meest uitbundige en veelkleurige straatfestival van Europa. Waarbij alle culturen samenkomen in hartje Rotterdam. Op 27 juli wordt er gegeten, gedanst en muziek gemaakt op zijn Rotterdams. Dat betekent, uitbunding en gezellig.

Hieronder staan nog meer tips voor de festivals Amsterdam 2024>

19. Dutch Valley in Spaarnwoude – 11 augustus

Ook in recreatiegebied Spaarnwoude vind je – voor de elfde keer dit jaar – het festival Dutch Valley. Dit event staat volledig in het teken van Nederlandstalige muziek, verzorgd door meer dan 100 Nederlandse topartiesten.

Hieronder staan nog meer tips voor de festivalagenda 2024>

20. Lowlands 18-20 augustus

Als wij zeggen het derde weekend van augustus, zeggen jullie hopelijk: Lowlands. Het 3 daagse festival in Biddinghuizen staat elk jaar weer in het teken van gezelligheid, discussieren over welk tentenkamp gekozen moet worden, dat de muntjes weer duurder zijn geworden maar vooral: zijn we het eens met de line-up. Plus, wat is nou écht het tactische tijdstip om te gaan douchen? Genoeg redenen om dit zelf te gaan uitvogelen.

Hieronder staan nog meer tips voor de festivals Amsterdam 2024>

21. Dekmantel Selectors – 22 tot 26 augustus

 Tisno in Kroatië is van 22 tot 26 augustus de homebase voor veel elektronische muziekliefhebbers bij Dekmantel Selectors. Behalve een geweldige line-up (waaronder Jerrau, Job Jobse, Passioin Deez en Young Marco) is het panorama wat om je heen is adembenemend mooi.  Een azuurblauwe zee, bootfeestjes, een outdoor diskotheek Barbarella’s en 5 stages middenin de natuur maken dit festival misschien wel het buitenlandse festival van het jaar. Het feestje is dan ook populair onder Nederlanders. In het speciaal onder de Amsterdammers. Dus ondanks de afstand zul je je snel thuis voelen. Een geluksmomentje ga je hier zeker hebben.

Hieronder staan nog meer tips voor de festivalagenda 2024>

22. Strandfestival ZAND in Almere – 23 en 24 augustus

Hoe goed klinkt een dag lang over het strand van Almere lopen. En overal genieten van verrassende acts en muziek? Errug goed, als je het ons vraagt! Het weekend van 23 augustus tovert het Almeerderstrand om tot een podia met live performance van artiesten van Nederlandse bodem. Strandfestival ZAND >

Hieronder staan nog meer tips voor de festivalagenda 2024>

23. Mysteryland Haarlemmermeer – 30 augustus tot en met 1 september

Eén van de grote festivals in Nederland en een vaste prik voor velen: Mysteryland. En ook dit jaar mogen we weer van 30 augustus tot en met 1 september. Met namen als Nicky Romero, Sunnery James en Ryan Marciano en Oliver Heldens beloofd het een mooie editie te worden!

Hieronder staan nog meer tips voor de festival agenda van 2024>

24.Into the Woods in Amsersfoort – 20 en 21 september

Verdwalen in een bos ga je zeker doen als je naar Into the Woods gaat. Het meerdaagse festival in Amersfoort is een enkeltje naar volledig de weg kwijt raken. Maar dat schijnt ook exact te bedoeling te zijn van de organisatoren. Als je van Wildeburg en houdt is dit feestje ook zeker jouw pakkie an: dezelfde organisator zit er namelijk achter. De stages zijn opgezet uit gigantische kunstwerken waarvanuit de DJ’s draaien. De line-up van dit jaar is nog niet bekend maar voorgaande edities lieten barstte onder Carista en Chris Stussy het bos uit zijn voegen. Kortom, lekker op expeditie gaan.

25. A day at the park in Rotterdam – 21 september

Een onschuldig dagje in het park? Dat wordt het niet bij A Day at the Park. Can you be honest? Daar kom je achter als James Hype optreedt met Ferrari. Maar ook Benny Rodrigues komt de boel op stelten zetten. Middenin het Kralingse Bos vindt het festival plaats. De Rotterdammers zelf vinden het buitenspelen op hun manier, wij van Girls Who Magazine vinden het de perfecte dag om de zomer af te sluiten.

Dit was (voor nu) de Girls Who festivalagenda 2024. Bij welke events ben jij bij?

Omslagfoto: By the Creek

CategoriesNiet gecategoriseerd