F

FESTIVALAGENDA 2023: EEN OVERZICHT VAN DE LEUKSTE FEESTJES

Festivals zomer 2023 - festival agenda 2023 - Grote festivals in Nederland - Festivals 2023 in Rotterdam - bekende festivals nederland - Festivals 2023 Amsterdam - Kleine festivals in nederland - Festivals 2023 in Nederland

Langzaam tikken we weer naar het festivalseizoen. En dat betekent: live muziek verzorgd door leuke artiesten & genieten van dansjes en drankjes in de buitenlucht. In deze festivalagenda vind je de leukste evenementen van 2023. Zodat je deze zomer goed voorbereid kunt feesten!

Van kleine en grote festivals tot bekende events door heel Nederland: in deze festivalagenda van 2023 vind je 24 x leuke feesten in de zomer!  >

1. DGTL in Amsterdam – 7 t/m 9 april

In het tweede weekend van april kun je weer neerstrijken op het industriële terrein van de NDSM-werf voor een nieuwe editie van het DGTL festival. Tijdens deze tiende editie worden acht podia opgezet, inclusief de kenmerkende NDSM kraan, met toffe artiesten!

2. Pleinvrees in Amsterdam – 27 mei

Dat het NDSM-werf goed is voor een feestje, blijkt maar weer. Want ook op 27 mei wordt het terrein kleurrijk gedecoreerd. Dit keer voor een gloednieuwe editie van het Pleinvrees Festival.

3. De Zon – 28 mei

Vamon naar de Tuinen van West tijdens Pinksteren 2023! Beleef de festivalmagie te midden van de groene Tuinen van West, dans bij de 7 verschillende stages, tjap een happie in de foodcourt en proost in het zonnetje, want ja: de zon gaat schijnen tijdens festival de Zon. Tickets voor dit zomerfestival in Amsterdam scoor je hier >

4. Amsterdam Open Air – 3 & 4 juni

Ook Amsterdaim Open Air keert dit jaar terug! Alleen dan een anders dan we ‘m kennen: het is een afspiegeling van de Amsterdamse nachtleven en de creatieve initiatieven in de hoofdstad. En dat wordt dit jaar vertaald in verrassende acts. Van Goldband en Froukje in de middag tot een techno/elektrisch paradijs in de avond met namen zoals Dax J, Blawan en Charlie Sparks.

5. Karma Karma Festival – 3 juni

Het eerste weekend van juni is een mooi festivalweekend, want ook de eerste editie van Karma Karma staat op de planning. Ben jij van de wat intiemere festivals? Dan is dit jouw feessie, bij de Hangout in Wijk aan Zee. En het mooie is: terwijl jij staat te dansen zorgt het mini festival ervoor dat er mooie initiatieven (zoals een discoballen bingo voor ouderen) worden georganiseerd met een deel van de opbrengst. Koop een ticket en koester je karma >

Meer leuke festivals in de zomer van 2023 vind je onder de foto >

Karma Karma: Kleine festivals Nederland 2023

6. Wantijpop in Dordrecht – 10 juni

Op 10 juni keert Wantijpop terug op een mooie locatie in Dordrecht. Over de line-up kunnen we nog niets zeggen: deze wordt pas op 1 april bekend gemaakt. Máár als we kijken naar de steengoede artiesten van vorige jaren (O.a. Snelle, Duncan Laurance en Meau), zit dat dit jaar vast ook wel goed! En, het is helemaal gratis.

7. Verknipt in Amsterdam – 10 & 11 juni

De locatie van Verknipt – een mooie recreatieplas in Amsterdam – heeft alle ingrediënten voor een perfecte festivaldag: groen, water en een heerlijk strandje. Tel daar de 6 verschillende stages en het ruime aanbod van diverse muziekstijlen bij op. En je hebt een perfect festivalweekend!

Meer grote, kleine en bekende festivals in Nederland én in de zomer van 2023 >

8. Oerol op Terschelling – 9 t/m 18 juni

Ook op het Waddeneiland Terschelling vind je een gezellige festival: Oerol. Elk jaar wordt het hele eiland 10 dagen (!) omgetoverd tot een uniek, natuurlijk podium voor theater dans, kunstinstallaties en muziek.

9. Grote festivals in Nederland: Pinkpop bij Megaland Landgraaf – 16 t/m 18 juni

Datum is geprikt, tickets zijn in de verkoop en het volledige programma is bekend: Pinkpop is terug! Nu is het tijd om af te tellen totdat artiesten zoals de Lumineers, Niall Horan, Pink, Robbie Williams en meer het podium opkomen!

10. Spoorpark in Tilburg – 24 & 25 juni

In het groene hart van Tilburg is het feestgeblazen voor jong en oud! Tijdens de tweede editie van het popfestival Spoorpark, zie je 24 en 25 juni leuke artiesten live de longen uit hun lijf zingen. Denk aan Froukje, S10, Di-rect, Son Mieux en meer!

10 x gratis festivals in Nederland >

11. LAGO LAGO Festival

Lowlands, maar dan intiem en een tikkeltje minder comemrcieel (niks tegen Lowlands though!), maar dan is LAGO LAGO jouw feessie deze zomer. Een onvergetelijke festivalvakantie met 3 dagen vol zon, dansen, loungen op het strand, genieten van heerlijke cocktails, ontspannen in de wellness en avontuurlijk ronddwalen, allemaal aan de prachtige oevers van een betoverend meer. Klinkt als een gevalletje: bij zijn is meemaken. Tickets koop je hier >

Meer festivals 2023 vind je onder de foto >

12. Stereo Sunday in Venlo – 30 juni & 1 juli

Van hartje Tilburg gaan we naar het Julianapark in Venlo. Hier vind je het event Stereo Sunday op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. En natuurlijk kun je óók hier hard uit je plaat gaan tijdens leuke optredens.

9. Down the Rabbit Hole in Beuningen – 30 juni t/m 2 juli

30 juni tot en met 2 juli is het weer zo: de return of the rabbits – Down the Rabbit Hole. Je kunt dan weer heerlijk dwalen door het bos en over de velden, plonsen in het meer en genieten (met volle teugen) van de kei goede artiesten die hier live optreden!

10. By the Creek in Utrecht – 1 & 2 juli

Ook op de Girls Who festivalagenda 2023: het veelzijdige By the Creek. Van R&B en hiphop op het strand tot rauwe techno en house onder de kenmerkende brug. Over de vijf gebieden van het Recreatieterrein Middelwaard worden vijf diverse muziekgenres gerepresenteerd.

Meer grote, kleine en bekende festivals in Nederland in de zomer van 2023 >

11. Chin Chin festival in Amsterdam – 1 juli

Op 1 juli keert het Chin Chin festival terug voor de vijfde editie in de Amsterdamse Tuinen van West. Wat je kunt verwachten? Een (internationale) line-up met mooie acts, zes podia en een streetfood markt met veel lekkers!

12. Metropolis in Rotterdam – 2 juli

Van Utrecht gaan we door naar Rotterdam. Waar 2 juli 2023 in het Zuiderpark weer een onvervalste festivalbeleving op de zuidoever van de Nieuwe Maas te vinden is. De 34e editie van Metropolis, met leuk live muziek, lekker eten én een pop-up markt om door heen te struinen. 

14. Bospop in Weert – 7 t/m 9 juli

In de Girls Who festivalagenda van 2023 kan natuurlijk ook het Bospop festival in Weert niet ontbreken. Het ouderwets gezellige pop-rockfestival keert namelijk weer terug naar Limburg!

Handig! Wat neem je mee naar een festival + tips >

15. Vunzige Deuntjes in Amsterdam – 8 juli

Vunzige Deuntjes, je kent het misschien wel: het is een concept dat in Nederland en België verspreid over ruim 100 evenementen per jaar. Met als hoogtepunt: één van de grote festivals in Nederland, de Vunzige Deuntjes halftime show in het Amsterdamse Bos. Dit jaar met populaire acts zoals Ronnie Flex, Broederliefde en Poke!

16. In het Volkspark in Enschede – 8 juli

In het hart van Enschede, op loopafstand van het station, vind je het familie festival Volkspark. Met live muziek, leuke foodtrucks en mooie uitgestrekte grasvelden, is dit een festival voor alle leeftijden.

Meer grote, kleine en bekende festivals Nederland in de zomer van 2023 >

17. Big Rivers in Dordrecht – 7 t/m 9 juli

De binnenstad van Dordrecht verandert tijdens Big Rivers niet één dag, maar zelfs drie dagen in een groot festivalterrein. Van blues, jazz, popmuziek tot Hollandse meezingers. Aan de spuiboulevard, op de Grote Markt en aan de Korte Kalkhaven. Het is door heel Dordrecht, voor iedereen én beloofd een groot feestje te worden!

18. Matrix At The Park in Nijmegen – 15 t/m 21 juli

Omcirkel 15, 16, 17, 18, 19, 20 én 21 juli maar in de agenda. Want dan kun je helemaal gratis knallen in het Hunnerpark in Nijmegen met Matrixx at the Park.

19. Rotterdam Unlimited – 25 t/m 29 juli

Rotterdam Unlimited is één van de grootste, meest uitbundige en veelkleurige straatfestival van Europa. Waarbij alle culturen samenkomen in hartje Rotterdam. Vorig jaar was het festival na een langdurige pauze – thanks corona – weer terug. En dit jaar pakken we ‘m door op 25 t/m 29 juli!

20. Dutch Valley in Spaarnwoude – 13 augustus

Ook in recreatiegebied Spaarnwoude vind je – voor de elfde keer dit jaar – het festival Dutch Valley. Dit event staat volledig in het teken van Nederlandstalige muziek, verzorgd door meer dan 100 Nederlandse topartiesten.

21. Strandfestival ZAND in Almere – 19 augustus

Hoe goed klinkt een dag lang over het strand van Almere lopen. En overal genieten van verrassende acts en muziek? Errug goed, als je het ons vraagt! 19 augustus tovert het Almeerderstrand om tot een podia met live performance van artiesten van Nederlandse bodem. Strandfestival ZAND >

22. Mysteryland Haarlemmermeer – 25 t/m 27 augustus

Eén van de grote festivals in Nederland en een vaste prik voor velen: Mysteryland. En ook dit jaar mogen we weer van 25 tot en met 27 augustus. Met namen van Adam Beyer, Alesso, Broederliefde tot Hardwell en Poke beloofd het een mooie editie te worden!

23. Grote festivals in Nederland: Lowlands in Biddinghuizen – 18 t/m 20 augustus

Elk jaar in augustus is het zo ver: het driedaagse festival Lowlands staat op de planning! Dit jaar kun je het weekend van 18 t/m 20 augustus omcirkelen, om neer te strijken op het Walibi terrein en te genieten van meer dan 250+ acts!

24. Appelpop in Tiel – 8 & 9 september

In tenten op de Tielse Waalkade barst een groot popfestival los op 8 en 9 september. Met artiesten zoals Blof, Maan en Krezip. Daar knal je het eind van het festival seizoen wel goed mee af! Appelpop >

Dit was (voor nu) de Girls Who festivalagenda 2023. Bij welke events ben jij bij?

Omslagfoto: By the Creek

CategoriesNiet gecategoriseerd