6

6 x LEUKE RESTAURANTS IN ALKMAAR

alkmaar restaurants

Alkmaar is een ontzettend leuke stad voor een dagje of weekendje weg! De stad staat bekend als dé kaasstad van Nederland en kent veel verschillende bezienswaardigheden. In de zomer vind je hier op de vrijdag ook de beroemde kaasmarkt. Ben je op zoek naar leuke restaurants in Alkmaar? We got you! Hieronder lees je 6 x fijne tips.

Op zoek naar leuke restaurants in Alkmaar? Hieronder vind je tips >

1. De Eendracht in ’t IJkgebouw

We trappen dit rijtje af met De Eendracht in ’t IJkgebouw. Dit gezellige restaurant is gevestigd in een prachtig pand naast het park. Wanneer je binnenloopt zal de opvallende serre in een kas in de ruime tuin meteen opvallen. Op de kaart vind je klassieke gerechten met lokale producten. Adres: Alckmariapad 2.

Lees hieronder verder >

2. Restaurant Abby’s

Bij Restaurant Abby’s kun je heerlijk buiten eten onder de Molen van Piet. Op de kaart staan top gerechten: van een heerlijke salade tot aan de verrukkelijke lamshaasjes. Adres: Ritsevoort 60.

Leuke restaurants in Alkmaar >

3. Heeren van Sonoy

In een voormalig klooster in het centrum van Alkmaar vind je restaurant Heeren van Sonoy. Het is een geweldige plek met een mooie binnenstadstuin. De bediening is erg vriendelijke en we raden je aan om zeker af te sluiten met een proeverij van desserts. Adres: Hof van Sonoy 1.

City guide Alkmaar: 9 x hotspots & to do’s >

4. 1480 Foodbar

Een stoere, robuuste bar in New York, dat straalt 1480 Foodbar uit. Op de menukaart staan heel veel goede gerechten. Naast een uitgebreid diner kun je hier ook terecht voor winetastings en high tea’s. Adres: Mient 16.

Lees verder >

5. ‘T Fnidsen

Bij ‘T Fnidsen geniet je van heerlijke Franse gerechten en wijnen. Het zit gevestigd in een mooi straatje van Alkmaar en heeft een prachtig interieur. Bij het restaurant zit ook een hotel waar je kunt overnachten. Adres: Fnidsen 107-109.

6. Tufmarkt

Bij restaurant Tufmarkt dineer je aan de gezellige grachten van Alkmaar. Het is een écht familierestaurant met veelzijdige gerechten. Denk aan een goede steak of een Vietnamese Pho Bo-soep. Adres: Tufmarkt 11-23.

Ga jij snel een hapje eten in Alkmaar?

CategoriesFijne Foodspots