W

WAT TE DOEN IN COLOMBO, SRI LANKA: 8 x TIPS

Wat te doen in Colombo

Ga je binnenkort op vakantie naar Sri Lanka en begint of eindigt je reis in Colombo? Good news! We hebben 8 hele leuke tips voor jou op een rijtje gezet. Het is een stad waar steeds meer te zien en te doen is: een mix van koloniale huizen, gezellige cafeetjes, tempels en de beroemde Lotus Tower maken Colombo een veelzijdige bestemming. Wat te doen in Colombo? Hieronder lees je de tips!

Wat te doen in Colombo? Hieronder lees je 8 x tips >

1. Spot de Lotus Tower in Colombo

Colombo is een mix van oud en nieuw en dat bewijst de nieuwe Lotus Tower. Het is absoluut een kenmerkend gebouw voor de stad en komt ver boven de skyline van Colombo uit. Je kunt de Lotus Tower van binnen bezoeken, maar al vanaf de buitenkant is het de moeite waard om even te bewonderen. Van binnen bezoeken? Klik hier voor meer info >

De tips gaan hieronder verder >

Lotus Tower Colombo

2. Bezoek het National Museum

In één van de mooiste gebouwen in Colombo vind je het National Museum. Dit werd in 1876 gebouwd door de Britse gouverneur van Sri Lanka en is óók nog eens het grootste museum van het eiland. Binnen leer je meer over de geschiedenis van Sri Lanka en kun je prachtige eigendommen bewonderen van de voormalige koninklijke familie. Het museum is open van 09:00 tot 18:00 uur en een kaartje koop je gemakkelijk bij het museum.

3. Shop in The Dutch Hospital in Colombo

Zoals de naam al weergeeft: vroeger was The Dutch Hospital een ziekenhuis. Het is één van de oudste gebouwen van Colombo en stamt uit het Nederlandse koloniale tijdperk. In 2011 is het gebouw omgebouwd tot winkelgebied. Je vindt hier heel veel leuke boetiekjes en restaurantjes. Onze shop favoriet: Odel.

6 x Leuke hotels in Colombo >

4. Ga naar de Independence Memorial Hall

In 1948 werd Sri Lanka onafhankelijk van Groot-Brittannië en hier is een mooi monument voor neergezet in een rustige tuin in Colombo. Je vindt er ook een prachtig standbeeld van de eerste president van het eiland. Het is een fijne plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

5. Bewonder de Jami-Ul-Alfar Mosque

In de wijk Pettah vind je één van de oudste moskeeën in Colombo: Jami-Ul-Alfar Mosque. De moskee is in 1900 gebouwd en valt meteen op met zijn rood-wit gestreepte architectuur. Iedereen kan de moskee bezoeken. Heb je niet veel tijd? Bewonder dan de buitenkant, écht een plaatje!

Lees hieronder verder >

Jami-Ul-Alfar Mosque Colombo

6. Bekijk de sunset bij Galle Face Green

Bij Galle Face Green kun je genieten van de sunset. Het is hier einde van de dag erg gezellig met veel kraampjes en locale mensen. Eigenlijk is Galle Face Green een lang stuk groen gras naast het smalle strand en promenade in de stad.

Probeer heerlijk street food bij Galle Face Green >

street food galle face green

7. Breng een bezoekje aan de Gangaramaya tempel

Deze boeddhistische tempel is een must om te bezoeken tijdens je verblijf in Colombo. Het is een mooi tempelcomplex dat bestaat uit verschillende gebouwen. Er is ook een bibliotheek, een museum en een cadeau-zaal In deze zaal kun je de geschenken die door de jaren heen zijn ontvangen bewonderen. Het hoogtepunt van deze tempel zijn de boeddhabeelden van steen, wit en goud. Respecteer de regels en doe je schoenen aan en draag gepaste kleding.

8. Vaar over de Dutch Canal

Ja, niet alleen in Amsterdam vind je kanalen, maar ook in Colombo (of Negombo) kun je een boottocht maken. Je vaart langs lokale markten en dorpen en ervaart het dagelijkse leven van de locals aan het kanaal. Klik hier om een leuke tour te boeken >

Wil jij graag Colombo bezoeken?

CategoriesAzië