E

ETEN EN DANSEN IN UTRECHT: 5 x TIPS

eten-dansen-Utrecht

Vind je het ook zo’n gedoe om na een heerlijk diner te moeten verkassen naar een plekje waar je goed kan dansen? Wij van Girls Who Magazine zeker wel. Je kan geweldig eten en dansen in Utrecht. Hieronder vind je 5 x tips voor plekjes waar je lekker kan eten en uitgaan in de Domstad!

1. ‘t Gras van de Buren

  Vlakbij het altijd gezellige Janskerkhof vindt je ‘t Gras van de Buren. Niet rond een uur of 02:00, want hier kan je in de middag al neerstrijken. Een borrelcafé waar je kan lunchen, dineren maar vooral ‘savonds ook goed kan uitgaan in Utrecht. De menukaart bestaat uit een paar wisselende lunch- en dingergerechten en een uitgebreide borrelkaart. Ben je bekend met shared dining? Dan zit je hier goed. Een grote borrelplank delen met vrienden met een ijzersterke cocktail on the side. Uitgaan kan je hier goed op donderdag, vrijdag en zaterdag met de heuse DJ-avonden. Dansen kan tot 04:00, dan gaan de lichten aan en de muziek uit helaas.

  Onder de foto nog meer tips om te eten en dansen in Utrecht >

  2. Soia

  Een zonnetje, water en een drankje, meer kan je niet wensen in Utrecht, toch? Soia zit tegen je verwachting in wel aan het water maar niet aan de gracht. Het zit namelijk aan een stadsstrand. Je kan er niet wekelijks uitgaan in Utrecht maar op de agenda zijn vaak verschillende feestjes te vinden. De zomerse hotspot wordt het ook wel onder Utrechters genoemd. A must to go. Je kan er ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Een lange zomeravond in het uitzicht? Let’s hit it. 

  Onder de foto nog meer tips om te eten en dansen in Utrecht >

  3. Lubowski

  Op zoek naar een cafe waar de graffiti, kunst maar vooral gezelligheid je tegemoet schreeuwt? Dan zit je bij Lubowski absoluut goed. Eten en dansen in Utrecht gaat je hier zeker lukken. Wie ook maar een beetje creatief is zal zich hier meteen thuisvoelen: dat deed streetartist Chris Stussy ook. Hij voelde zich zo comfy dat hij zijn bezoekje besloot te vereeuwigen met een handtekening op de muur van de wc. DJ’s beginnen hier lekker vroeg in het weekend, van 21:00 op donderdag tot 18:00 op vrijdag en zaterdag. De streetfood die je er kan krijgen schreeuwt wederom creativiteit. Van Amerikaanse falafel sliders tot old skool taco’s met rund. Of ga lekker voor Aziatische noodles met sesamdressing. 

  Hier vind je 6 x restaurants met DJ in Amsterdam

  4. Hofman

  We zijn wederom op het Janskerkhof als we naar Hofman gaan. Met een uitgebreide lunchkaart van een burritobowl tot gruwelijk goede borrelplanken met onder andere charcuterie, manchego en burrata tot carpaccio: je kan hier goed eten en dansen in Utrecht. Allemaal een geweldig goede start van je avond als je besluit om nog even te dansen: in het weekend is hier namenlijk een DJ en kan je tot 04:00 lekker de voetjes van de vloer gooien. 

  Onder de foto nog meer tips om te eten en dansen in Utrecht >

  5. De Jans Bar

  De Jans Bar is een begrip. En daar houden wij van. Dat het Janskerkhof het epicentrum van gezelligheid is in hartje Utrecht bewijst deze kroeg dan ook maar weer. Van dinsdag tot zaterdag tot 04:00 open, dus kan je het hier gevaarlijk laat maken. Voor een uitgebreid diner ben je hier niet op de juiste plek maar wel als je rijkelijk wil borrelen. Nacho’s, bitterballen of kaasstengels delen op het overdekte terras overdag en ‘s avonds ruil je om voor een glas wijn of vers biertje terwijl je danst op de muziek van de DJ wat later op de avond. Dat klinkt gezellig, toch?

  So what’s the planning, waar zien we jou aankomend weekend lekker dansen in Utrecht?

  CategoriesUncategorized