G

GOEDKOOP ETEN IN NEW YORK: 9 x TIPS

Goedkoop eten New York

Lekker en goedkoop eten in New York? I want to be a part of it. Alhoewel de Shake Shack of Taco Bell heerlijk is, kan je in New York ook echt een stuk beter eten met een kleine portemonnee. Zonde om al die taco’s, dumplings en chopped cheese sandwiches aan je voorbij te laten gaan. Om je speurwerk te besparen zetten wij 9 geweldige tips voor goedkoop eten in New York voor je op een rijtje. Our tummy is rumbling already.

Geweldig foodspots in New York? Dit zijn 9 tips voor goedkoop eten in New York >

1. Blue Sky Deli 

Wie zegt New York denkt waarschijnlijk ook deli. Bij Blue Sky Deli kan je geweldige goedkope lekkere broodjes halen. Het plekje ligt bovenaan Manhattan in Harlem en maakt geweldig goedkoop eten voor New Yorkse begripppen. Denk aan broodjes van $3. 

Wij zouden Girls Who Mag niet zijn als we niet ook onze favoriete tip zouden geven: haal de chopped cheese sandwich. Een combinatie van een smashburger en een hamburger maar dan op zijn new york’s finest. Daar ga je echt nog wel wat kilometertjes mee door de stad kunnen. 

Onder de foto nog meer tips voor goedkoop eten in New York >

2. Vanessa’s Dumplings

Bij dit Aziatische goedkope eettentje haal je zoals de naam verklapt de beste dupmlings. Opgericht in 1999 en inmiddels 5 locaties in New York verder is Vanessa’s Dumplings een gevestigde naam in de stad. Met $8,88 voor 8 verschillende dumplings heb je echt een goedkope deal. Naast de dumplings zijn de noodels met pinda sesam dressing ook een geweldige aanrader en zoals je al kan raden: ook weer onder de $10. Net als de sesam pannekoekjes. Alhoewel dit goedkope eettentje in New York meerdere vestigen heeft, is de Upper West Side onze favoriete locatie. Dat je aan de Upper West Side goedkoop kan eten had je niet verwacht, hè?

Onder de foto nog meer tips voor goedkoop eten in New York >

3. L’industrie Pizzeria 

Bij L’industrie Pizzeria bestel je pizzapunten waar je vanaf $5 per pizzapunt goedkoop kan eten. En dat zijn niet de pizzapuntjes die wij in Nederland gewend zijn: reken gerust of een kwart pizza. Van een ricotta met vijgenjam en bacon tot een punt met worst met venkel en pepperoni, de pizza’s zijn hier om je serveerblaadje bij af te likken. Je krijgt ze namelijk per punt op een ijzeren schaaltje geserveerd. Eet ze op zijn New Yorks staand in de winkel als dat lukt ten minste. De rij hongerige klanten voor de zaak zelf en binnen staat bommetje vol.

4. Supreme food 

We gaan door op de Aziatische tour in New York, want bij Supreme Restaurant kan je goedkoop eten in hartje New York: Chinatown. Van de kaart krijgen wij directe keuzestress dus we helpen je een handje. De loempia me bosui ($11) hier is onze aanrader nummer 1. Dat is niet de kleffe hap die je van de afhaalchinees gewend bent: verse koolsla in krokant gefrituurd deeg met pekingeend. Say no more. Neem een Thais Tsingtao biertje en dan proberen om met je stokjes een verse dumpling te pakken. Je bent knettergek als je hier geen ommetje naar Chinatown voor maakt.

Hier vind je 10 x tips voor lekker en goedkoop eten in Amsterdam >

5. Los taco’s no. 1 

De originele locatie van het Mexicaanse restaurant Los Taco’s no. 1 waar je goedkoop een hapje kan eten in New York is in op Chelsea Market. Maar ook op Times Square hebben ze, al dan niet een ietswat meer toeristische vestiging. Je ziet ze eigenhandig de zachte taco’s drukken onder een pers. Hun signature is de adobada: varkernsvlees met azijn en chili. Maar de Baja fish taco’s kan je eigenlijk niet laten liggen. Met prijzen vanaf $4.75 zijn zowel jij als je portemonnee heel gelukkig na het eten van een taco of quesadilla

Onder de foto nog meer tips voor goedkoop eten in New York >

6. Don Panchito Food Truck 

Weer een Mexicaans plekje waar je in New York goedkoop kan eten: bij Don Panchito Food Truck. Je moet hier wel staan met je hapje aangezien het een foodtruck is. Gelukkig doen de meeste echte New Yorkers dat gewoonlijk, dus je wordt eigenlijk gratis ingeburgerd. Nog goedkoper dus. En als een foodstruck zelfs aan delivery doet weet je dat je op een goede plek bent. Onze faves: Enchiladas met pittig varken voor $3.50 en de burrito met garnaal voor $11.00. 

7. Kopitiam 

Maleisisch eten in New York? Ook dat kan weer zonder diep in de buidel te tasten in de big apple bij Kopitiam. Ze doen niet aan reserveringen, dus kom op tijd of wacht lang in de rij. Een goedkoop ontbijtje wat je nergens zo lekker zal eten in de stad is de Kaya Butter Toast ($7.50). Niet je standaar bammetje met jam ligt er op je bordje, maar een dikke brioche met pandan-kokosnoot jam en boter. Over de Sotong Goreng ($11) met gefrituurde octopus en chili gaan we niet eens beginnen. Daar vliegen we het met alle liefde de wereld voor over. 

Onder de foto nog meer tips voor goedkoop eten in New York >

8. Jimmy’s corner

Wellicht de twee favorieten woorden van Amerikanen zijn happy hour. Goedkoop eten en drinken tijdens borreltijd. Geweldige uitvinding eigenlijk toch van de verre buren? Om de hoek van Times Square zit Jimmy’s Corner, een echte Amerikaanse bruine kroeg. Met $3 voor een pint bier kan je je hier een avond goed vermaken. Zelfs mét een gat in je hand. Fooi plakken ze aan de muur: als behang hangen er overal dollar biljetten . 

Onder de foto nog meer tips voor goedkoop eten in New York >

9. Broad Nosh Bagels 

Naar de big apple gaan en geen bagel eten zou eigenlijk verboden moeten worden, toch? Maar vaak rekenen ze voor het gekookte en daarna gebakken stukje deeg al snel $5 met alleen een likje cream cheese. Daar doen we het natuurlijk niet voor. Met drie locaties is Broad Nosh Bagels een populaire tent maar onze favoriet is die aan de Upper West Side. Een BLT bagel voor $6 die onevenaarbaar is en soorten cream cheese die je niet op twee handen kan tellen. Bij deze tent lik je de cream cheese van je vingers af (en je gezicht). 

Dus, waar zie we jou binnenkort smikkelen in the big city?