M

MOOIE PLEKKEN VLAKBIJ HET GARDAMEER: 6 x TIPS

Mooie plekken vlakbij het Gardameer - leuke dorpjes vlakbij het Gardameer - Leuke bestemmingen Italie

Ciao Bella! Wat is er romantischer en gezelliger dan een heerlijke reis naar Italië? Er zijn allerlei mooie plekken vlakbij het Gardameer te vinden, waar je gewoon naartoe kunt rijden met de auto én die super leuk zijn als bestemming. Wij hebben de leukste daarvan voor jou op een rijtje gezet, zodat jij helemaal voorbereid je vakantie kunt boeken en je koffers kunt inpakken.

Mooie plekken vlakbij het Gardameer: dit zijn onze tips >

1. Voor de wijnliefhebber: Garda

Makkelijker wordt het niet, Garda aan het Gardameer. Het klinkt voor de hand liggend, maar je kunt er echt heel erg leuk op vakantie gaan. Er is een schattig stadscentrum en álles draait er om wijn. Je kunt er proeverijen met lokale wijnen boeken, wijntours boeken door oude kelders, wandelingen maken langs de wijnranken. Eigenlijk raak je er niet uit geproefd. Daarnaast ligt Garda tussen drie andere steden in: Veneto, Lombardije en Trentino. Een roadtrip kun je dus ook zeker maken. Hoe leuk!

2. Voor de avonturier: Riva

Als je echt naar het Gardameer wil maar zo kort mogelijk wil rijden vanuit Nederland, is Riva jouw beste keuze. Dat stadje ligt aan het bovenste puntje van het Gardameer. Daar kun je allerlei prachtige kastelen, kerken en grotten bezoeken. Maak bijvoorbeeld een pittige wandeling omhoog naar het kerkje van Santa Barbara. Het is een behoorlijke klim, maar het uitzicht is bizar mooi. Er liggen ook vijf hele bijzondere watervallen vlakbij, hoe gaaf! Voor de avontuurlijke reiziger is Riva dus dé plek, als je op zoek bent naar mooie plekken vlakbij het Gardameer.

3. Voor de rust zelve: Salo

Salo is één van de mooiste dorpen van Italië, als het niet dé mooiste is! Dit dorpje vlakbij het Gardameer heeft dan ook de mooiste boulevard van het meer. Je vind er ontelbaar veel leuke cafés en restaurants, ideaal dus voor de Bourgondiërs onder ons. En je kunt er een prachtige boottocht maken naar het eilandje Isola: de grootste van de zeven eilanden met een hele bijzondere Botanische Tuin. Je kunt hier urenlang rondstruinen. Vergeet ook zeker niet langs de kathedraal vol kunst te gaan.

4. Voor de waterrat: Moniga

Bij leuke plekken vlakbij het Gardameer die je echt als pittoresk dorpje kunt omschrijven, kunnen we Moniga echt niet overslaan. Je vind er een prachtig plein met mooie pizzeria’s en koffietentjes. Je kunt er ook langs het bijzondere kasteel om cultuur te snuiven en kunt door de prachtige haven lopen. Maar waarvoor je hier al helemaal terecht kunt: is zwemmen. Leuke dorpjes vlakbij het Gardameer waar je lekker kunt zwemmen, zijn soms lastig te vinden. Maar dit is ‘m!

5. Voor de druktemaker: Sirmione

Eén van de drukstbezochte dorpjes vlakbij het Gardameer, is Sirmione. En niet voor niks. Door de zuidelijke ligging is de omgeving hier namelijk prachtig. Hier heb je vrijwel geen last van auto’s. Het centrum is autoluw dus je kunt hier het beste te voet of met de fiets of scooter komen. Ben je dol op drukke, toeristische plekjes waar je bijzondere mensen kunt ontmoeten? Dan moet je hierheen! Ga ook zeker kijken bij Piazza Giosuè Garducci, het mooiste plein van dit mooie dorpje vlakbij het Gardameer.

6. Voor de geschiedenis-liefhebber: Lazise

Charmante landschappen en van hoge historische waarde: zo omschrijven wij Lazise. Eén van alle mooie plekken vlakbij het Gardameer. Wie graag wil relaxen en dol is op cultuur en geschiedenis, is hier helemaal op haar plek. Het kasteel en de stadsmuur zijn nog in oude staat terug te vinden en binnen die muren ligt het historische centrum. Sla de prachtige kerken hier ook niet over. En maak de vakantie helemaal af met een bezoek aan Villa dei Cedri, een hele mooie buitenspa waar je helemaal tot rust kunt komen.

En, naar welke van deze mooie plekken vlakbij het Gardameer ga jij het liefst?

CategoriesEuropa