J

JE INTERIEUR PIMPEN MET PLANTEN: 5 x TIPS

planten

De urban jungle is hipper dan ooit en zeker tijdens de donkere winterdagen kunnen we wel wat meer groen in ons leven gebruiken. Er zijn eindeloos veel verschillende manieren om jouw interieur op te pimpen met meer groen in huis, van een volledige urban jungle zodat je altijd in je eigen privé oerwoud kunt ontspannen tot geweldig mooie eye-catchers. Wat je interieurstijl ook is en hoe groen je vingers ook zijn, wij helpen je op weg om jouw interieur die groene touch te geven.

Planten verzorgen: tips

Voordat je begint met het creëren van je eigen groene oase is het slim om even na te denken over wat je wilt, en hoeveel tijd je hebt om je planten te verzorgen. Gelukkig zijn de meeste kamerplanten gemakkelijk te verzorgen, maar elke plant heeft liefde en aandacht nodig om echt goed te kunnen groeien. Daarnaast is het ook verstandig om rekening te houden met waar je jouw planten wilt plaatsen, omdat sommige juist lekker groeien op een schaduwrijke plek en andere juist leven voor de zon! Dus begin met je moodboard (of pin leuke ideeën op Pinterest) en ga aan de slag!

1. Speel met kleuren

De meeste gemakkelijke kamerplanten komen met groene bladeren, maar vergis je niet.. er bestaat een heel scala aan verschillende tinten groen en sommige hebben unieke witte, roze of oranje accenten in hun bladeren. Gebaseerd op jouw kleurenpalet voor je interieur kun je kiezen voor een leuke combinatie aan verschillende groene bladeren. Daarnaast maak je met de juiste collectie aan mooie plantenpotten ook een goede indruk. Ga bijvoorbeeld voor neutrale kleuren zoals riet, jute en de tijdloze terracotta voor een kalmerend effect. Ben jij meer van de strakke lijnen en een moderne uitstraling? Kies dan voor metalen of keramische potten in de kleuren wit, zwart, grijs of koper en laat je groene planten stralen. 

2. De eye-catcher

Niet veel ruimte in huis of niet veel tijd of zin om dagelijks een hele collectie aan verschillende planten te verzorgen? Geen probleem, met een grotere kamerplant tover jij jouw kamers om tot een groene oase zonder te veel moeite. Denk bijvoorbeeld aan de grote, weelderige Monstera plant, makkelijk in de verzorging en een opvuller voor elke lege hoek. Ook een echte aanrader, grote cactussen in je gang of badkamer, weinig water of verzorging nodig maar wel een fris effect. De Calathea plant komt in de meest unieke kleurencombinaties, zoals donkergroen met een rode gloed (mooi tijdens de winter) of juist fris groen met witte accenten.

3. Weelderig groen

Houd jij van de asymmetrische look of wil je gewoon graag veel groen in huis, maar niet genoeg ruimte voor staande plantenpotten? Ga dan voor hangplanten! Hangplanten komen voor in alle soorten en maten, met bijpassende hangpotten in elke stijl. Bestel een leuke String of Hearts, van de Woodii plantenfamilie (Woodii Variegata), met haar hartvormige blaadjes die sierlijk naar beneden hangen. Combineer het met een geweldige imbricata met grotere groene bladeren die zowel klimt als hangt. Hangplanten zijn super praktisch als je niet veel ruimte op de grond hebt of samenwoont met grijpgrage handjes of tandjes (a.k.a kids of huisdieren).

4. Bestel online! 

Yup, tuinieren en kamerplanten zijn helemaal van deze tijd en komen gelukkig ook met alle gemakken van nu. Zo kun je gewoon planten online bestellen en scrollen voor het perfecte groen. Je kunt zoeken in verschillende categorieën zodat je altijd de juiste plantjes voor je hebt. Kies voor welke kamer je op zoek bent naar planten, of ze diervriendelijk moeten zijn en welk formaat plant je graag wilt. Laat ze lekker thuis bezorgen zodat je niet te veel hoeft te sjouwen met je nieuwe vriendjes. Al heeft struinen in een tuincentrum ook wel zo zijn charmes natuurlijk. Eerlijk is eerlijk.

5. Grow baby grow!

Super leuk idee, baby plantjes ofwel stekjes. Ideaal als je niet veel ruimte hebt maar toch een beetje extra groen in huis wilt. Vanwege hun kleine formaat staan ze ontzettend leuk als een groepje op je vensterbank of eettafel, of lekker fris op je nachtkast of in de badkamer. Kies voor een leuke combinatie van succulenten, een baby Monstera met iets grote bladeren of de strakke Fernwood Mikado. En met de juiste zorg en liefde groeien deze baby’s ook nog eens op tot waardevolle grote(re) planten. 

Hoe groot je woonruimte ook is, en hoe bont je het ook wilt maken, met kamerplanten zit je altijd goed. Kamerplanten hebben een kalmerend effect en geven je productiviteit een boost, daarnaast hebben ze hoge luchtzuiverende kwaliteiten en zorgen ze dat de luchtvochtigheid binnenhuis op pijl blijft, dus ook nog eens goed voor je gezondheid. Waar wacht je nog op en bestel vandaag nog jouw favoriete groene vrienden!

CategoriesNiet gecategoriseerd