H

HACK! ZO VERWIJDER JE EEN RODE WIJNVLEK UIT JE KLEDING

Je kent het wel: lekker tafelen, goede herinnering, een enthousiast verhaal… En voor je het weet zit er meer rode wijn in je nieuwe jurk dan in je glas. Geen paniek, met deze tips verwijder jij makkelijk je rode wijnvlek uit je kleding!

Het is ff schrikken wanneer je de rode wijn laat vallen en er vlekken ontstaan. Met deze 3 nieuwe tips gaan rode wijn vlekken als sneeuw voor de zon weg!

Bruisend water

Spa rood is dat tip waarvan wij ook niet wisten dat het echt zou helpen tegen een rode wijnvlek. Maar dat doet het dus wel! Hierbij een handige tip zodat niet gelijk alles kledder nat wordt: Giet de spa rood in een glas, pak een doekje en dep op de rode wijn vlek. De rode wijn vlek zal snel verdwijnen door het koolzuur. Je rode wijnvlek wordt er letterlijk ‘uitgebubbeld’.

Wijn uitkiezen in de supermarkt doe je zo >

Zout

Keukenzout is altijd wel aanwezig, thuis of in de kroeg. Dep het keukenzout op de rode wijn vlek en laat het even intrekken. Neem het af met een lauw doekje. Dit is trouwens ook een goede tip wanneer er een rode wijn vlek in het tapijt is gekomen. Laat het keukenzout dan 12 uur intrekken in de vlek. Tijd voorbij? Stofzuig het zout op en weg is de vlek!

Melk

Heb je melk in huis? Dan kan je de kleding met rode wijn vlek in een badje met melk leggen en de hele nacht goed laten intrekken. Door de melk zal de rode wijnvlek vervagen. Zorg wel dat je het kledingstuk na dit melk badje in de wasmachine gooit, want die melkgeur in je kleding is niet top..

Zorg dat je niet in de stress raakt bij het behandelen van een rode wijnvlek. Onthoudt altijd dat je moet deppen niet wrijven!