D

DÉ MEEST SMAKELIJKE DRANKTRENDS VAN 2019

De eerste zonuren zijn al geïncasseerd en vitamine-D-niveaus worden langzaam bijgevuld. Summer is coming. We beelden onszelf al helemaal in op een zonnig terras. Maar… wát zit er dan in je glas? De opties zijn natuurlijk eindeloos, maar we hebben een aantal van de meest smakelijke dranktrends van 2019 onder elkaar gezet. Girls Who Drink, cheers!

(Almost) Sober summer

Millenials zijn naast #fitgirl ook altijd drukdrukdruk. En omdat een shotje tarwegras niet echt gezellig is, is de low-ABV-trend in opmars. Zo drink je niet alleen op vrijdagavond een biertje, maar ook in de pauze van je werk.

Denk je nu meteen aan zo’n mierzoete Radler? Niet doen. De bierpioniers van Lowlander maken hun bier allesbehalve saai door ze te brouwen met botanicals. Yuzu, gember, grapefruit en limoenblad worden natuurlijk gebrouwen met thee en bier. Het resultaat is een 2,5% biertje met het karakter van een fancy frisdrank en de frisheid van bier.

Deze zomer draagt Lowlander wat groens bij aan balkons en vensterbanken. Met de Grow Your Own Garnish kits groei je namelijk je eigen garnering. Het volgroeide takje munt wordt in de deelnemende bars aangevuld met een laag-alcoholisch botanisch bier naar keuze.

zomerdrankjes - cocktailrecepten - hippe drankjes - trends voor drank - dranktrends 2019 - drinks trendsDranktrends 2019 // biertrends 2019 // zomerdrankjes

Thee all the way

Drink je alleen een warme kop thee onder een dekentje in de winter? Zonde! Deze zomer ruilen we de dampende kop in voor een ijskoude huisgemaakte ijsthee of een verfrissende teatail (cocktail met thee). We gaan all the way met thee. En in welke vorm dan ook, in 2019 is kwaliteit leidend.

Want net als met een goed glas wijn is het nieuwe theedrinken een moment van luxe. Met de introductie van het merk Blacktail werden de guitige vragenlabeltjes en zakjes gruis al vervangen door hele kruiden en échte theebladeren. Struinend van land naar land en plantage naar plantage vonden zij hun kruiden en theeën.

Recept Theecocktail Magic Mountain

Theebasis:

15 gram Blacktail Magic Mountain
3 stuks foelie
2 kruidnagels
1 gebroken kaneelstokje
2 takjes wilde munt

Cocktail:

Longdrink of tumbler met groot stuk ijs
8 cl Magic Mountain theebasis
4,5 cl gin
Garnering van wilde munt, kumquat of mandarijn

Voeg de ingrediënten voor de theebasis toe aan 1 liter mineraalwater en laat dit 1 week staan. Er ontstaat een licht fermentatieproces. Verwarm vervolgens zachtjes en laat 30 – 50 gram suiker erin oplossen. Laat de basis afkoelen en voeg de ingrediënten voor de cocktail samen in een shaker. Giet over het ijs en garneer. Cocktail par-tea!

dranktrends 2019 - drinks trends- zomerdrankjes - cocktailrecepten - hippe drankjes - trends voor drank - dranktrends 2019 - drinks trendsDranktrends 2019 – trends voor de zomer – hippe drankjes 2019

De leukste plekken voor een drankje in Den Haag >
Borrelen in Amsterdam doe je in deze hotspots >

Maak de blits met een Spritz

Toen de Oostenrijkers in de 19e-eeuw letterlijk water bij de wijn deden ,vonden de Italianen dit maar niks. De Oostenrijkse spritzer kreeg een beetje Mediterrane passie en pit door toevoeging van een scheut Italiaanse likeur. De klassieke spritz is tot op de dag van vandaag een zonnig mengsel van Campari of Aperol aangevuld met prosecco en sodawater. IJskoud geserveerd met een schijfje sinaasappel – en daarom een ideaal zomerdrankje. De spritz bestaat dus al velen jaren, maar door de low-ABV-trend zien we hem nu in allerlei nieuwe gedaantes. Onze favoriet? De Ginger Spritz:

Recept Ginger Spritz:

30 ml vodka
30 ml zoete vermouth
1 schijfje verse gember
2 schijfjes sinaasappel
1 takje munt

Combineer alle ingrediënten in een groot glas met ijs en vul naar wens aan met gelijke delen sodawater en tonic.

Zomerdrankjes – drankrecepten – dranktrends 2019

Bier na wijn geeft venijn: dit is het echte verhaal >
Speciaalbier drinken in Amstedam, hier moet je zijn >

Tijdloos duo

Never change a winning team, toch? Ons favoriete duo – G&T – is zoals ieder jaar weer alom aanwezig op de terrassen. Maar na al die jaren is er toch het een en ander veranderd. Als doorgezomerde gin-tonic-drinkers leren we steeds beter het kaf van het koren te scheiden. Dus zomaar een random gin en tonic bij elkaar gieten is er deze zomer niet meer bij. Kies bewust voor een premium gin, een kwalitatieve tonic en een bijpassende garnering. Onze G&T-zomerfavoriet is de summer serve van Damrak.

Recept Damrak Summer G&T

35 ml Damrak Gin
100 ml Thomas Henry Elderflower Tonic Water
2 schijfjes sinaasappel
1 takje lavendel

Vul een ballonglas tot de rand met ijs en voeg de gin en tonic toe. Roer goed door en garneer met de sinaasappel en lavendel.


Zomerdrankjes – lekkere drankrecepten – cocktailrecepten – dranktrends 2019

Welke dranktrend van dit jaar maak jij deze zomer eigen?

DIT VIND JIJ MISSCHIEN OOK LEUK: