&

‘BAAS ZIJN OVER ELK IDEE DAT JE HEBT, IS HEERLIJK!’ | Drankje met.. CityStyleGuide Founder Kim De Jong

Sunday, tijd voor een inspirerend interview! Deze week spraken wij hotspot-expert Kim de Jong over haar lifestyleplatform CityStyleGuide. We bespraken haar uitdagingen als onderneemster, maak ook wat het juist zó leuk maakt. Kim gaf ons tips voor inspiratie en verklapte hoe een perfecte citytrip er voor haar uitziet.  Nieuwsgierig?

Sunday, tijd voor een inspirerend interview! Deze week spraken wij hotspot-expert Kim de Jong over haar lifestyleplatform CityStyleGuide. We bespraken haar uitdagingen als onderneemster, maak ook wat het juist zó leuk maakt. Kim gaf ons tips voor inspiratie en verklapte hoe een perfecte citytrip er voor haar uitziet.  Nieuwsgierig?

Girlboss, hoe is jouw passie in online ondernemen begonnen?

Toen wegens een reorganisatie mijn contract bij een uitgeverij van beautyvakbladen niet werd verlengd, besloot ik CityStyleGuide op te zetten. Ik hou van reizen (wie niet?) en ben gek op stedentrips. Het is zo lekker om er af en toe even tussenuit te gaan en een andere stad te verkennen. Ik vind het zo zonde van de tijd om uren rond te lopen op zoek naar een restaurant, omdat je niet weet waar je moet zijn. Vaak kom je dan hongerig terecht in een toeristisch tentje met slappe pizza. Met citystyleguide.nl zorg ik ervoor dat dit niet meer hoeft te gebeuren en je met mijn tips direct een leuke plek loopt. Inclusief leuke setting én lekker eten.

Dit is het fijnste buurtrestaurant van Amsterdam-West!

Hoe ziet jouw week er ongeveer uit?

Naast Citystyleguide.nl werk ik ook als freelance redacteur. Meestal werk ik vanuit huis, één dag per week bij Hashtag Workmode in Utrecht en af en toe bij mijn opdrachtgever. Tussendoor ga ik naar events, bezoek ik (nieuwe) hotspots en heb ik zakelijke afspraken. Ik ben elke dag met Citystyleguide bezig: ik schrijf artikelen, beantwoord mails, maak social media posts, bedenk nieuwe content en werk aan op maat gemaakte city guides die ik sinds kort verkoop. 

Kim de Jong over CityStyleGuide – Berlijn

‘Als je even van huis en uit je vertrouwde omgeving bent, dan lijkt alles mogelijk’

Waar haal je motivatie & inspiratie vandaan voor het runnen van CityStyleGuide?

Met stip op 1: reizen! Mijn hoofd staat nooit stil en ik heb altijd honderden ideeën. Die ideeën komen altijd, maar tijdens stedentrips nog meer. Als je even van huis en uit je vertrouwde omgeving bent, dan lijkt alles mogelijk. De kunst is om er dan eenmaal thuis ook echt mee aan de slag te gaan.

‘Er komen maandelijks 12.000 reizigers naar de site om inspiratie op te doen!’

Wat voelde voor jou als doorbreek punt van CityStyleGuide?

Toen ik de 10.000 unieke bezoekers per maand haalde eind vorig jaar. Dat voelde toch wel een beetje als een mijlpaal. Ik kocht daarvoor al bij andere mooie aantallen een klein flesje Moët, omdat ik het zo leuk vind ergens naar toe te werken en dat te vieren. Begin 2017 waren dat er nog maar 2800, nu komen er maandelijks 12.000 reizigers naar de site om inspiratie op te doen. Mijn doel is om nóg meer mensen te bereiken zodat iedereen tijdens zijn stedentrip de allerleukste plekken weet te vinden. Ik merk ook echt dat het niet altijd even makkelijk is en al helemaal niet vanzelf gaat, maar ‘alles wat je aandacht geeft groeit’. En dat is heel mooi om te zien.

Kim de Jong over CityStyleGuide – New York

Wat is voor jou de grootste uitdaging als (online) onderneemster?

Administratie! Ugh! Je moet aan zoveel dingen denken, dat had ik van tevoren echt niet gedacht. Niet alleen het doen van belastingaangifte is geen pretje, ook wetten die veranderen (zoals de nieuwe privacywetgeving), verzekeringen, pensioenen, overal moet je je toch een beetje in verdiepen.

Het feit dat je zelf de baas bent over elk idee dat je hebt, is heerlijk.

En wat vind jij het allerleukst dat dat komt kijken bij het runnen van een platform?

Daar tegenover staat dat je als ondernemer alles kunt creëren wat je maar wilt. Overigens is dat ook een gevaar, dat het in deze tijd lijkt alsof alles mogelijk is. Terwijl dat natuurlijk echt niet zo is. Maar het feit dat je zelf de baas bent over elk idee dat je zelf (als je eigen ‘werknemer’) hebt, is heerlijk. Je hoeft geen leidinggevende te overtuigen van het belang van social media of het feit dat een bepaalde cursus echt nodig is om ergens beter in te worden. Je bepaalt het allemaal lekker zelf. Oh, en dat je elke dag kunt werken op tijdstippen waarop je zelf wilt, is ook erg lekker!

Kim de Jong over CityStyleGuide – Shanghai

Waar zie je CityStyleGuide over vijf jaar?

Ik heb allemaal leuke plannen met CityStyleGuide, waarvan een aantal hopelijk al heel snel gaan komen. Op dit moment ben ik bezig met de eerste persoonlijke op maat gemaakte city guides en daar ga ik de komende tijd ook hard mee aan de slag. Over vijf jaar kan ik helemaal rondkomen van CityStyleGuide en combineer ik online met offline. Hoe? Dat blijft nog even een verrassing!

Wat is de leukste plek waar je bent geweest? 

De mooiste is absoluut de Chinese Muur, echt prachtig. Wij waren op een stuk waar het niet zo heel druk was, dus extra tof. Het was die dag bloedheet, maar het is er zo prachtig. De leukste bijzondere steden waar ik geweest ben zijn denk ik Dubrovnik en Shanghai, zo verschillend en allebei geweldig. In Shanghai maken mensen stiekem (denken ze) foto’s van je, zó grappig. Dubrovnik is in de zomer ook heel druk, maar alles is er zo mooi. Echt een keer heen gaan!
Kim de Jong over CityStyleGuide – China

Hoe ziet de perfecte citytrip er voor jou uit? En in welke stad?

Ik ben net terug uit Valencia en wat is het daar prachtig, echt een aanrader. De perfecte stedentrip bestaat voor mij niet uit het racen van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Liever sta ik rond een uur of 8 op om daarna een ontbijttentje te zoeken (liefst al van tevoren research gedaan), dan een beetje door alle mooie straatjes lopen om vervolgens ergens te lunchen in de zon op het terras. ’s Middags fietsen huren en de omgeving en parken ontdekken, een beetje winkelen en later op de avond tapas eten (in Spanje) en de dag afsluiten met een drankje. Heel veel hotspots bezoeken dus. En nog meer foto’s maken!

Kim de Jong over CityStyleGuide – Valencia

Jij bent de expert: waar in Amsterdam kunnen girlbosses het beste rustig werken?

Als je een vaste werkplek zoekt, dan is Hashtag Workmode ideaal. Zelf zit ik bij Workmode in Utrecht, in een prachtig pand aan de Brigittenstraat. Als je een toffe hotspot zoekt om rustig te werken, dan is het Volkshotel ideaal. Ook The Hoxton is een hele fijne – en mooie – werkplek! Vind je het niks om ergens alleen te zitten? Spreek dan met een klein groepje af daar te gaan werken en tussendoor een theetje te doen als pauze.

CategoriesDrankje met