J

JOIE DE VIVRE BIJ FISHBAR MONK IN HAARLEM

Fishbar MONK. Als je even wilt ontsnappen van de drukte van Amsterdam, is een dagje Haarlem het perfecte uitje. Je bent dichtbij het strand, kunt er winkelen zonder dat je tegen 7858 toeristen aanbotst en hebt keuze tussen heel veel fijne foodspots. Wij gingen voor Fiskbar MONK aan het prachtige Spaarne en visliefhebbers opgelet, want dit visrestaurant moet je zeker niet overslaan tijdens jouw bezoekje aan Haarlem!. Dagje Haarlem. Harlem city. Amsterdam. Dinner. Visrestaurat Fishbar MONK. Dineren in Haarlem. Hotspots Haarlem

Als je even wilt ontsnappen van de drukte van Amsterdam, is een dagje Haarlem het perfecte uitje. Je bent dichtbij het strand, kunt er winkelen zonder dat je tegen 7858 toeristen aanbotst en hebt keuze tussen heel veel fijne foodspots. Wij gingen voor Fishbar MONK aan het prachtige Spaarne en visliefhebbers opgelet, want dit visrestaurant moet je zeker niet overslaan tijdens jouw bezoekje aan Haarlem!

De Sfeer & Het Interieur

Fishbar MONK ziet er precies uit zoals we verwachten van een visbar, maar dan nét iets mooier. Bij binnenkomst loop je tegen een hoge marmeren bar aan met aan het ronde uiteinde een prachtige uitstalling van oesters. De ‘oesterbak’ wordt vergezeld door een ‘wijnbak’ die volstaat met een aantal prachtige wijnen die je zo kunt aanwijzen. Want ja, eten kan gewoon aan de bar! Om de bar heen vind je grote & kleine rauwe tafels met gezellige bistrostoeltjes, vrolijke zeegroene zigzagtegeltjes en artistieke tekeningen op de muren. Schrik dan ook niet als je tegen een levensgrote zeeduivel aankijkt. Kijk je iets veder de zaak in, dan vind je het visaanbod van de dag aan. Op de krijtbordjes staan veelbelovende visvarianten als krab, zeetong, vongole, makreel en natuurlijk: monkfish. De verse vrienden uit de zee liggen te wachten om besteld en bereid te worden in de open keuken.   

‘Het belangrijkste is dat eten en drinken bij Monk een feest wordt. Een beleving met een mediterraanse sfeer.
Levendig en relaxt.’

De visliefhebbers komen stuk voor stuk binnenlopen tot de zaak rond een uur of 8 bijna helemaal gevuld is. De oesters komen op tafel, de wijn wordt uitgeschonken en er hangt een hele fijne sfeer. Oh, en last but not least; MONK bevidt zich in een oude autogarage. Cool right?

Fishbar MONK

Eten & Drinken

Op de loodzware menukaart pronken vele soorten vis. Klassiekers, maar ook specialiteiten waar je misschien nog niet eerder van hebt gehoord. De gerechten op de kaart geven mij op de een of andere manier een heerlijk vakantiegevoel. Gegratineerde scheermessen, pasta vongole, klassiek bereidde mosselen. Gerechten die je normaal in Italië of Spanje aan de kust besteld, zijn hier supervers te verkrijgen.

Kiezen voor een traditioneel voor- en hoofdgerecht hoeft (gelukkig) niet bij Fishbar MONK. De vele gerechten op de dinerkaart zijn namelijk bedoeld om te delen, en om je zoveel mogelijk te laten proeven. Daar houden wij van! Alle gerechten waren goed op smaak, goed bereid en supervers. Dat kan ook haast niet anders, want iedere dag komt de voornamelijk Nederlandse vis vers binnen. Lekker eerlijk dus.

‘Het kan zomaar zo zijn dat je reserveert en aan de oesterbar terecht komt.’

Als dessert kun je je laten verrassen met het dessert van de dag, kies je een (aantal) bonbons op sluit je hartig af met een kaasplankje. Bij dit alles hoort natuurlijk een goed glas wijn en met 34 flessen wijn op de kaart waarvan er 12 per glas worden geschonken voorzien wij hier geen enkele tekortkoming!

Fishbar Monk

De Bediening

Horecatijgers Michael Kras en Bas Lammersen, bekend van Roast Chicken Bar & The Egg Store, hebben op een zomerse avond ergens in 2016 de eerste plannen voor hun derde concept gesmeed. De groeiende horecadroom is met fishbar MONK werkelijkheid geworden. Eenmaal open, hebben ze ervaren personeel aangenomen. Althans, daar leek het wel op! De vriendelijke heren in de bediening hebben kennis van zaken, weten de gerechtjes goed toe te lichten en weten welke wijn ze erbij moeten schenken.

Fishbar MONK

De Rekening

Het fijne aan shared dining is dat je een dineravond bij Fishbar MONK zo duur of goedkoop kunt maken als je portemonnee toelaat. Barfishbites heb je al vanaf €5 euro en ook de visgerechten zijn vanaf €8 te bestellen. Een glas wijn heb je vanaf €4 op tafel en voor €20 krijg je de hele fles!

Vind hier 10 makkelijke & snelle recepten voor een
kleurrijke poké bowl!

Terras

Ook belangrijk om even te vermelden is het terras van Fishbar MONK. Want nu de zomer steeds dichterbij komt en de zonnestralen steeds vaker tevoorschijn komen, wordt het weer tijd om buiten te eten. Bij Fishbar MONK doe je dat niet zomaar. Je doet het met uitzicht over het Spaarne. Hoe vaak zouden ze de grap krijgen ‘hebben jullie dit vis daar gevangen?’, waarna de gast vooral heel hard om hun eigen grap lacht…

Fishbar MONK

Anyway, wij zijn ontzettend fan van deze Haarlemse vis hotspot en brengen zeker binnenkort weer in bezoekje. Ruimte voor lobster, zeetong, kabeljauw en coquilles was er namelijk helaas niet meer, dus we ‘moeten’ wel!

Fishbar MONK
Turfmarkt 20
2011 CB Haarlem
Tel: 023-7271266
www.fishbarmonk.com
Facebook.com/fishbarmonk
Instagram.com/fishbarmonk
Openingstijden
Zondag t/m donderdag van 16.00 tot 0.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 01.00

CategoriesFijne Foodspots