6

6 x LEUKE DORPJES VLAKBIJ UTRECHT

Leuke dorpjes vlakbij Utrecht

Utrecht is dé stad voor jou als je gezellig wil shoppen, eten of wandelen. Maar er zijn ook allerlei leuke stadjes en dorpjes vlakbij Utrecht, die zeker de moeite waard zijn! Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet, allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Dus bij deze: 6 x leuke dorpjes vlakbij Utrecht!

Leuke dorpjes vlakbij Utrecht: dit zijn onze tips >

1. Winkelen in IJsselstein

Met de tram vanuit Utrecht ben je binnen no-time in het centrum van IJsselstein. Een super leuk stadje met een levendig centrum vol hele leuke hotspots en winkels. Loop door het park langs Korenmolen De Windotter, bewonder de grote kerk en wandel vooral door het historische centrum. Leuke tip: op vrijdag is hier een grote markt. Dat is dan ook de leukste dag om het stadje vlakblij Utrecht te bezoeken.

2. Wandelen in Vianen

In Vianen kun je heel leuk wandelen. Er is een klein historisch centrum, De Voorstraat, met een aantal leuke winkeltjes en je kunt uitgebreid wandelen langs de Uiterwaarden van de Lek. Ook is er een heel leuk hertenkamp om een kijkje te nemen. Super leuk als je dol bent op herten, geitjes en kippen of als je met kleintjes op pad bent. Er zijn voldoende leuke restaurants om een hapje te eten en je bent er al binnen 15 minuten als je de snelbus vanuit Utrecht pakt!

3. Haarzuilens: bezoeken na Kasteel de Haar

Wilde je Kasteel de Haar altijd al eens bezoeken? Duik dan ook zeker één van de leuke dorpjes in Utrecht in: Haarzuilens. Daar ligt het kasteel namelijk. Het is zeker de moeite waard: niet alleen omdat dit het grootste kasteel van Nederland is, maar ook omdat er allemaal leuke hotspots in de buurt zijn! Én er zijn allerlei mooie wandelroutes en natuurmonumenten in het dorp. Dit dorpje is overigens beter bereikbaar met de auto. Vanaf Utrecht Centraal doe je er namelijk een uur over om er te komen!

4. Wandelen in Harmelen

Eén van al die leuke dorpjes vlakbij Utrecht ligt in de gemeente Woerden: namelijk Harmelen! Hier kun je echt prachtig wandelen langs water en door bosgebieden. Maar er is natuurlijk ook een leuk centrum waar je bijvoorbeeld bij de Kloosterhoeve of bij Kortjak een hapje kunt eten. Of haal een lekker ijsje bij de lokale ijswinkel. Je bent er binnen een half uurtje vanaf Utrecht Centraal!

5. Ultiem ontspannen in Maarssen

Wil jij een dagje sauna in Utrecht combineren met een bezoekje aan één van al die leuke dorpjes vlakbij Utrecht? Bezoek Maarssen dan voor of na je behandeling in Spa Sereen! Je hebt er ontzettend veel leuke hotspots om een hapje te eten, kunt kinderboerderij Otterspoor bezoeken én je hebt er natuurlijk de Maarsseveense plassen waar je een fijn bootje kunt huren. En het mooiste van alles: je bent er binnen 7 minuten vanaf Utrecht Centraal!

6. Wandelen in Tienhoven

Binnen twintig minuten vanaf Utrecht Centraal ben je in Tienhoven: een klein dorpje in de gemeente Stichtse Vecht. Je kunt er prachtig over de dijken wandelen. Kies dus vooral een mooie wandelroute uit vooraf aan je bezoek, want je hoeft dit stadje niet te bezoeken voor de bruisende horeca: er zijn maar twee kleine restaurantjes die niet altijd geopend zijn. Maar voor de wandelfans is het zeker een mooie aanrader! Tip als je gaat wandelen: bezoek Fort Tienhoven zeker.

En, welke van deze leuke dorpjes vlakbij Utrecht bezoek jij binnenkort?

Omslagfoto: Kasteel de Haar

CategoriesWalk & Visit