1

10 x LEUKE RESTAURANTS IN IJSSELSTEIN

Leuke restaurants in IJsselstein - Brasseries in IJsselstein - Italiaans eten in IJsselstein

IJsselstein: ken jij het gezellige stadje in het midden van ons land al? Niet alleen kun je er elke vrijdag gezellig naar de markt, maar je kunt er ook ontzettend leuk lunchen en dineren. Dít zijn die leuke restaurants in IJsselstein voor je op een rijtje!

Ga jij uit eten in IJsselstein en wil je weten waar je moet zijn? Hier lees je meer over 10 leuke restaurants in IJsselstein >

1. Loft 88: Steenoven pizza’s in IJsselstein

Een instaproof interieur, een boho vibe, steenoven pizza’s én lekkere cocktails. Wat heeft Loft 88 niet? Dit restaurant behoort zeker tot de lijst met leuke restaurants van IJsselstein dankzij al die leuke details. Je kunt er lunchen, maar ook uitgebreid dineren en in de zomer kun je op het strandachtige terras zitten. Het is er vrijwel altijd gezellig druk maar ze hebben vast een plekje voor je, ga dus zeker een keer langs bij deze vestiging, of die in Utrecht!

2. Na het eten blijven hangen: Brasserie Joris

Bij Brasserie Joris moet je zijn als je na het diner graag wil blijven hangen voor een gezellige avond met cocktails. En dat midden in de historische binnenstad! Bestel er een lekker visje, mooi stuk vlees of een héél lekker vegetarisch gerecht van geroosterde bloemkool. Glaasjes wijn erbij, of een mocktail bij de lunch, en je hebt een sfeervol etentje te pakken.

3. Leuke restaurants in IJsselstein centrum: Brasserie 1560

Tegenover Brasserie Joris zitten nog meer leuke restaurants in IJsselstein, zoals Brasserie 1560!  Coquilles, vitello tonnato, hertenfilet, ossenhaas, bietensteak, daar zit voor iedereen wel iets lekkers tussen toch? Open op zondagen, een groot terras, moeten we doorgaan? Zeker de moeite waard om eens lekker te gaan lunchen of dineren met vriendinnen of familie.

In de buurt? Dit zijn 10 x nieuwe restaurants in Utrecht!

4. Italiaans eten in IJsselstein: Piccola Italia

Zin in een Italiaanse pasta, authentieke lasagne en of een lekkere verse pizza? Dan kun je bij Piccola Italia aanschuiven met je vriendinnen! Al 35 jaar lang is het Italiaanse restaurant gevestigd in het oude centrum en worden de sterren er van de hemel gekookt, volgens Italiaanse begrippen. Als je meer zin hebt om te borrelen met vriendinnen kun je er trouwens ook een lekkere Italiaanse borrelplank bestellen!

5. Luxe uiteten in IJsselstein bij Spijs

Ben je op zoek naar leuke restaurants in IJsselstein waar je chique uit eten kunt? Bij Restaurant en Bar Spijs & Spraakwater dineer je in een “intieme en extravagante sfeer, maar is de sfeer ook altijd huiselijk en ontspannen”, als je het de eigenaren vraagt. Huisgerookte zalm met gin, entrecote met bimi in tempura, ceviche van rode poon, er valt genoeg lekkers te bestellen van de kaart, maar je kunt ook kiezen voor een drie-, vier- of vijfgangenmenu!

6. Brasserie de Kloostertuin: ook voor vegans geschikt

Nóg een leuke brasserie in IJsselstein: Brasserie de Kloostertuin. Daar kun je in gezellig lunchen, borrelen of dineren in de ouderwetse kloostertuin van IJsselstein. Zeer geschikt als jijzelf of één van je vriendinnen veganistisch eet, of als je een avondje wil minderen met vlees: vegan coquilles, risottobitterballen, gefrituurde oesterzwammen, maar voor de niet-vegans ook steak tartaar of een sliptongetje!

7. Sushi eten in IJsselstein: Insho

Bij Insho sushi & grillrestaurant kun je terecht als je een avondje sushi wil eten in IJsselstein. Je kunt er veel verschillende soorten sushi- en grillgerechten bestellen, rond de 9 euro per stuk, dus niet All you can eat. Nog een tip: je kunt er ook grote samengestelde boxen sushi afhalen, mocht je in de buurt wonen!

8. Stafili: Grieks eten in IJsselstein

In het historische centrum bestaan meerdere leuke restaurants in IJsselstein met verschillende achtergronden. Zin in Grieks eten? Dan moet je bij Restaurant Stafili zijn! Lekkere Griekse hapjes of hoofdgerechten in een gezellig restaurantje, dat is waar het om draait. Met méér dan genoeg lekkere opties voor het dessert..!

9. Leuke restaurants in IJsselstein: Robuust

Restaurant Robuust ligt dichtbij het centrum van IJsselstein en alles draait er om… je raadt het al: Robuust eten! Denk aan: een halve kip, spare ribs, burgers en hele maiskolven. Verse friet erbij, een lekkere frisse cocktail, en je avond is gemaakt! Ze hebben overigens ook een leuke vestiging in Nieuwegein, naar welke ga jij?

10. Eten aan het water bij Rivers Marnemoende

Stel je voor: je huurt de hele middag een bootje met je vriendinnen en zodra de zonsondergang dichterbij komt schuif je aan bij het restaurant naast je aangemeerde boot. Hoe chill is dat! Bij Marnemoende zit je vlak naast de bootverhuur en kun je nog uren borrelen én gezellig dineren. Dat hoort toch echt op het lijstje van leuke restaurants in IJsselstein! Zeker eentje om te herinneren voor de zomer.

Bron omslagfoto: Brasserie Joris

Bij welke van deze leuke restaurants in IJsselstein ga jij een keertje eten?

CategoriesFijne Foodspots