W

WAT TE DOEN MET REGEN IN PARIJS: 13 x BINNEN ACTIVITEITEN

doen met regen in Parijs - overdekt winkelcentrum parijs - binnen activiteiten Parijs - regenachtige dag parijs - indoor activiteiten parijs - regen in parijs

Oh, Parijs. We krijgen geen genoeg van je. Je sierlijke gebouwen, fijne restaurants en je vele arrondissementen waar je uren doorheen kunt slenteren. En, zelfs als de pijpenstelen uit de lucht vallen, zijn er genoeg leuke indoor activiteiten in Parijs te vinden. Hieronder vind je 13 x tips om te doen wanneer je een regenachtige dag in Parijs hebt.

Wat te doen met regen in Parijs? Van schuilen in musea en je buik rond eten tot je eigen patisserie maken: dit zijn leuke binnen activiteiten in Parijs >

1. Ontdek de ondergrondse wereld van Parijs

Weet je waar het droog is? Ondergronds. Zak daarom af naar de ondergrondse wereld van Parijs en bezoek de catacomben: dé verzameling van ondergrondse begraafplaatsen in Parijs. We praten over 130 treden naar beneden, een compleet netwerk aan tunnels en kunstwerken van opgestapelde schedels en beenderen. Hoe bijzonder?!

Dit zijn 12 x leuke hotels vlakbij Parijs >

2. Kijk een film in de cinema van Studio 28

We snappen het: wanneer het regent plof je het liefst de hele dag op de bank met een leuke film en snacks. Ben je in Parijs met regen, dan is dat juist hetgeen wat je niet wilt doen. Maar je kunt het kijken van een film wel leuker en bijzonderder maken: door een uitje ervan te maken.

Zo vind je in het hart van Montmartre één van de mooiste bioscopen in Parijs: Studio 28, de cinema waar Amélie Poulain maar al te graag komt. Het interieur is prachtig, je hebt hier een Engelstalig aanbod met klassiekers van elke tijdperk, bioscoopsnacks en een leuke bar waar je de film met je gezelschap door kunt bespreken. Je vindt hier wat er draait >

3. Maak je eigen parfum bij Molinard 

Bij deze workshop in het befaamde parfumhuis van Molinard leer je alles over de verschillende geur-ingrediënten en de technieken achter het maken van parfum. Maar het állerleukste is dat je de theorie in praktijk brengt en je eigen geur mag creëren. En, uiteraard mag je het geurtje mee naar huis nemen. Droog, binnen en je scoort een souvenirtje. Win-win!

Meer indoor activiteiten wat je kunt doen in Parijs met regen >

4. Duik de vele musea in

Een regenachtige dag in Parijs is het perfecte excuus om meer te leren over een interessant onderwerp, kunst en te verdwalen in leuke collecties. En, waar doe je dit nu beter dan in een museum? Als er één ding is wat Parijs heeft, is het een flink dosis aan kunst & cultuur (lees: 150 musea). Duik de grootste kunstmusea van Parijs, de Louvre in. Leer meer over mode & kunst in het Fondation Louis Vuitton. Of struin door de N°5-gerelateerde kelders van The Gabrielle Chanel Room.

5. Speel bordspelletjes bij Oya

Niet vies van een competitief spelletje? Daag elkaar uit in het Oya café waar je met een hapje en drankje de hele middag bordspelletjes kunt spelen. Van klassiekers tot minder bekende spelletjes. Enne, de verliezer betaald?

Dit zijn de leukste musea in Parijs >

6. Neem een kijkje in de keuken van een Franse chef-kok of maak je eigen Franse patisserie

Wat is er beter dan een echte Franse croissant? Een croissant die je zelf hebt gemaakt in Parijs. Leer de kunst van het koken en maak indruk op je vrienden of familie als je terug bent. We raden je aan om een klas te volgen bij La Cuisine. Zowel de markt kookles als de les croissants maken zijn een verwennerij. De groepen zijn klein en daarom moet je je minstens een maand van tevoren inschrijven.

7. Ga kaasfonduen bij Le Vieux Bistrot

Kaasfondue laat niet alleen kaas smelten, maar ook velen harten. En laat Parijs nu net bekend staan om haar kazen. Schuif aan bij Le Vieux Bistrot, pak je prikker en dompel de verse seizoenproducten in drie soorten kaas. Yum!

8. Ga naar een Garnier Opera

Het gebouw van deze opera is al heel indrukwekkend vanaf de buitenkant. Maar als het een regenachtige dag in Parijs is, wil je natuurlijk droog staan. Je kunt dan tickets kopen voor een voorstelling in de avond. De opera is versierd met spiegels en schilderingen, bepaalde delen van het plafond zijn hier zelfs van mozaïek. De zaal waar alle voorstellingen worden gegeven is traditioneel rood.

Meer indoor activiteiten wat je kunt doen in Parijs met regen >

9. Dineer op een (overdekt) rondvaartboot

Hoe leuk is het om een stad vanaf het water te verkennen? Nog leuker, als je bedenkt dat in de avond de stad prachtig verlicht wordt. Plan een rivierboot cruise die je langzaam langs al die mooie glinsterende lichtjes vaart. Terwijl je – overdekt – geniet van culinaire hoogstandjes. Hoe magisch?!

10. Doe een drankje bij een Parijse jazz club

Hier voelt het als de jaren ’20 in Parijs, denk aan glitterende castanet rokken, luide jazz trompetten en dwarrel over de dansvloer terwijl je de Charleston tot de Lindy Hop doet. Goede drankjes, nog betere sfeer en de beste muziek. En, ook niet geheel onbelangrijk: je staat droog.

Ook leuk! Dit zijn de gezelligste wijken in Parijs >

11. Scoor een souvenirtje bij een overdekte winkelpassage

Wanneer de pijpenstelen uit de lucht vallen, heb je echt geen zin om rond te slenteren bij de Champ Elysees of andere winkelstraten. Begrijpelijk, maar gelukkig vind je in Parijs genoeg overdekte winkelpassages waar je toch leuke pareltjes op de kop kunt tikken. Denk aan Galerie Vivienne, Passage des Panoramas en Galerie Vero-dodat. Allemaal ook leuk om doorheen te lopen als je niet perse wil shoppen.

12. Schuif aan bij een Franse kaas- en wijnproeverij

Kaas en wijn voor lunch? Yes please! Een van de leukste indoor activiteiten in Parijs is het aanschuiven bij Ô Château** waar een Engels sprekende sommelier je door de beste wijnen en kazen van Frankrijk leidt. Denk aan verschillende combinaties tussen wijnen en kazen, evenals technieken voor het proeven en analyseren van de producten. Gelegen in het hart van Parijs, in een elegante privé-eetkamer, terwijl de regendruppels op het raam tikken. Wat wil een mens nog meer?

13. Overnacht in een spa-hotel

In het kader van ‘vakantie is voor ontspannen’, trakteer jezelf op een fijne overnachting in een spa hotel. Zo kun je na een regenachtige dagje in Parijs relaxen in een sauna, stoombad. Of de knopen in je rug weg te laten masseren.

En, welke leuke binnen activiteiten doe jij op een regenachtige dag in Parijs?

CategoriesWalk & Visit