G

GEHOOR BESCHERMEN TIJDENS EEN AVOND UIT: ZO DOE JE DAT

gehoor beschermen

Avondje dansen op de beats van je favoriete muziek te voelen en helemaal op gaan in het moment? Ja, absoluut leuk. Maar wist je dat diezelfde beats schadelijk kunnen zijn voor je oren? We willen allemaal onze jeugdige vibes behouden, en dat betekent ook zorgen voor onze oren. Dus voordat je je volgende avondje uit plant, check deze tips om je gehoor te beschermen. Je oren zullen je dankbaar zijn!

Gehoor beschermen? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Lees maar even mee >

1. Gehoor beschermen basistip: draag oordopjes

Okay, misschien klinkt dit een beetje overbodig, maar geloof ons, oordopjes zijn een absolute gamechanger. En nee, we hebben het niet over die felgekleurde schuimvarianten die je in het vliegtuig krijgt. Er zijn tegenwoordig trendy oordopjes speciaal gemaakt voor concerten en clubs. Ze verminderen het geluidsniveau zonder de kwaliteit van de muziek te beïnvloeden. Plus, ze zijn vaak doorzichtig of huidskleurig, dus niemand zal het merken.

2. Neem pauzes

Hou je van een avondje non-stop dansen? Wij ook! Maar het is een goed idee om af en toe even een break te nemen van de luide muziek. Ga even naar buiten, haal wat frisse lucht, en geef je oren een momentje rust. Bonus: het is ook het perfecte moment voor een snelle selfie-sessie met je vriendinnen!

3. Vermijd speakers

Het lijkt misschien verleidelijk om dichtbij de speakers te staan, zeker als je de muziek helemaal voelt. Maar direct naast een speaker staan kan super schadelijk zijn voor je oren. Probeer een plekje te vinden waar de muziek nog steeds goed klinkt, maar waar je oren niet worden gebombardeerd.

4. Regelmatige gehoortesten

Het is altijd een slim idee om op de hoogte te zijn van je gezondheid, en dat geldt ook voor je gehoor. Als je regelmatig naar luide evenementen gaat, overweeg dan om regelmatig een gehoortest te laten doen. Het is snel, simpel en kan je veel inzicht geven in de gezondheid van je oren. Lees hier meer over gehoortesten.

5. Volume check

Als je voor- of naborrelt met wat muziek thuis, zorg er dan voor dat het volume op een veilig niveau staat. Een goede vuistregel is dat je nog steeds in staat moet zijn om een normaal gesprek te voeren zonder te schreeuwen.

6. Overweeg een gehoorapparaat

Okay, dit klinkt misschien een beetje extreem. Maar als je merkt dat je gehoor achteruitgaat, is het misschien tijd om een gehoorapparaat te overwegen. Moderne gehoorapparaten zijn super geavanceerd, stijlvol en discreet. Ze kunnen je helpen om weer helder te horen en het meeste uit je avonden te halen.

7. Stay hydrated

Hydratatie is niet alleen essentieel voor je huid en algehele gezondheid, maar ook voor je oren. Drink voldoende water gedurende de avond om je oren te helpen functioneren en zichzelf te reinigen.

8. Beperk de duur

Hoe langer je wordt blootgesteld aan luide muziek, hoe groter het risico op gehoorschade. Probeer je tijd in extreem luide omgevingen te beperken. Twee uurtjes op de dansvloer? Perfect. Zes uur direct naast de DJ-booth? Misschien niet het beste idee.

Conclusie

Een avondje uit gaan en genieten van muziek en dans is een van de geneugten van het leven. Maar zoals met alles, is het belangrijk om ook zorg te dragen voor onszelf. Je gehoor is kostbaar, en met een paar simpele stappen kun je ervoor zorgen dat je nog vele jaren kunt genieten van je favoriete tunes. Dus de volgende keer dat je je dansschoenen aantrekt, vergeet dan niet deze tips mee te nemen. 

CategoriesNiet gecategoriseerd