B

BESTE RESTAURANT VAN LONDEN: THE FAT DUCK (BUCKETLIST!)

Fat Duck bucketlist

Een culinaire droom voor velen: eten bij Heston Blumenthal in The Fat Duck. Maar, wat maakt dit restaurant zo bijzonder? GIRLS WHO vertelt je alles over deze once-in-a-lifetime experience.

Heston Blumenthal: eigenaar van de Fat Duck

Voor wie hem niet kent, Heston Blumenthal is de eigenaar van het 3-sterren restaurant (ja, je leest het goed: 3 sterren!) The Fat Duck in het dorpje Bray in Berkshire. Het restaurant ligt een op een uurtje rijden van Londen en is in 2005 uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Dit jaar vieren ze het 25 jarig bestaan, en ze pakken groot uit!

Heston Blumenthal wordt beschouwt als een van de beste chefs ter wereld. In zijn programma ‘In search of perfection‘ konden we al volgen hoe hij met zijn wetenschappelijke expertise en passie er in slaagt om de meest ongelooflijke gerechten op tafel te toveren. Dit zijn niet zomaar gerechten. Hier gaat een heel proces vooraf. Dat is ook wat je beleeft in zijn restaurant: je kan alles proeven, ruiken, kijken, voelen én luisteren. Er is geen vast menu, je moet je echt laten verrassen!

Meer informatie over The Fat Duck vind je onder deze foto >

Magische gerechten

Om je een voorbeeld te geven van één van zijn betoverende gerechten: ‘the sound of the sea‘. Dit gerecht is geïnspireerd op de zee: oesters, zee-egel, schaaldieren, mossels, zeegras en eetbaar zand. Bij het gerecht vind je een schelp met een iPod met geluiden uit de zee. Dit maakt de ervaring compleet.

Toch boek je niet zomaar een tafeltje bij The Fat Duck. Twee maanden wachten voor een tafeltje is meer dan normaal. Maar mocht het je ooit lukken om een tafeltje te bemachtigen, lucky you!

Staat The Fat Duck ook bij jou op je culinaire bucketlist?