D

DIT ZIJN DE MEEST BIZARRE DIËTEN WERELDWIJD

Toch maar toegegeven aan de hype? Chips en pizza aan de kant gezet voor groente en fruit, zodat ook jij je summer body kan flaneren op het strand. Bij diëten horen soms drastische maatregelen, maar mensen die deze zes diëten volgen gaan wel héél erg ver. We hebben  de raarste diëten ter wereld voor je gevonden. Believe me, you’re in for a treat! Diëten wereldwijd.

Toch maar toegegeven aan de hype? Chips en pizza aan de kant gezet voor groente en fruit, zodat ook jij je summer body kan flaneren op het strand. Bij diëten horen soms drastische maatregelen, maar mensen die deze zes diëten volgen gaan wel héél erg ver. We hebben  de raarste diëten ter wereld voor je gevonden. Believe me, you’re in for a treat!

Het sleeping beauty-dieet

Op het lijstje van dingen die je niet zou moeten doen om af te vallen staat deze zeker weten bovenaan. Mensen die dit dieet volgen gebruiken namelijk slaapmiddelen om in plaats van te eten te slapen. Allemaal onder het geloof van hoe meer je slaapt, hoe minder tijd er is om te eten. Het is eigenlijk dus gewoon een verkapte vorm van jezelf uithongeren. Je zou denken dat niemand zo gek is om dit te doen, maar zelfs de The King of Rock and Roll, Elvis Presley, heeft dit gestoorde dieet uitgeprobeerd.

Diëten wereldwijd

Het vision-dieet

Je zou denken dat dit een dieet is dat je zicht verbetert, maar nee hoor. Als je het vision-dieet volgt, draag je tijdens het eten een bril met blauw getinte glazen, waardoor je eten er minder smakelijk moet uitzien. Dus gewicht verliezen en er cool uitzien terwijl je het doet. Of iets wat daarop lijkt. Volgens Everyday Health klopt er niks van. Je eet gewoon nog precies wat je zelf wilt en kan zelfs je ogen beschadigen als je de bril te lang draagt. Toch maar niet doen dus.

Het babyvoeding-dieet

Dit is weer zo een hype uit Celebland. Lady Gaga en Gwyneth Paltrow volgden dit dieet, waarbij het de bedoeling is dat je leeft op gepureerde worteltjes en erwten. Door de kleine hoeveelheden die je eet zou je zogenaamd razendsnel kilo’s verliezen. Maar het is overduidelijk dat dit dieet er niet voor zorgt dat de kilo’s er ook niet meer aankomen. Het heet babyvoeding voor een reden, people!

Dit is waarom je ALTIJD een lepel suiker in je tuin moet achterlaten!

Het koolsoepdieet

Helemaal in de trend van de Schijf van Vijf. Not. Eet je met het koolsoepdieet een week lang eigenlijk alleen maar koolsoep. Op bepaalde dagen mag je jezelf verwennen met een extra portie groente en soms zelfs wat fruit. Lekker gevarieerd dus! Wat het dieet doet is er vooral voor zorgen dat je in die week heel veel vocht verliest, waardoor het dus lijkt alsof je vijf kilo in een week bent afgevallen. Maar na die week komen die vijf kilo er ook gewoon mooi weer bij. Bummer!

dieten, afvallen, wereldwijde diëten.

Het Parisienne-dieet

Blijkbaar gaat er in de wereld het idee rond dat alle vrouwen in Parijs dun zijn, want er is een heel dieet om de vrouwen en hun joie de vivre lifestyle heen gebouwd. Volgens het boek French Women Don’t Get Fat, kunnen Parisiennes croissantjes, chocolade broodjes en brie eten, omdat ze meer aandacht geven aan hun eten. Als je meer tijd spendeert aan de bereiding van je eten en er meer van geniet kom je minder aan. Eigenlijk is het de gedachte: kwaliteit over kwantiteit. En uiteraard helpen kleinere porties volgens dit dieet ook mee.

Parijs ervaren als een Parisienne? Hier moet je zijn in Parijs!

Het lemonade-dieet

Volgens Beyoncé is dit the way to go. Zij deed namelijk een detox van een week en soms zelfs wel twee weken lang alleen maar een mix van water, citroen, ahoornsiroop, cayennepeper en zout drinken. Misschien is dit dus wel de reden dat haar album Lemonade heet, allemaal vanwege een superextreem dieet. Maar volgens voedingsspecialist Charlie Seltzer kan je nog beter iedere dag naar de McDonalds gaan, dan dat je dit dieet volgt. Jezelf dwingen om elke dag een goor drankje te drinken helpt op de lange termijn namelijk niet met afvallen.

Wij zijn even in shock als jij! Welke diëten heb jij wel eens geprobeerd? Komen ze in de buurt van deze wereldwijde ideeën van afvallen?