B

BRAINSTORMEN, BORRELEN, STRANDHANGEN EN DINEREN BIJ STRANDZUID

Niet zo vaak komen we restaurants tegen die aantrekkelijk zijn voor een hele diverse doelgroep. Wel bij Strandzuid. Dit Stadsstrand spreekt door zijn diverse locatie een hele ruime doelgroep aan. Borrelen, brainstormen, pingpongen, een barbecue of dineren? Strandzuid verzamelt alle mogelijkheden op één locatie. Strandzuid

Niet zo vaak komen we restaurants tegen die aantrekkelijk zijn voor een hele diverse doelgroep. Vaak richten zaken zich op een vrij specifieke groep uit-eter. Dat kunnen bijvoorbeeld Young Urban Professionals zijn, hipsters, zakenlui uit het hogere segment of Generation X. Maar niet bij Strandzuid. Dit Stadsstrand spreekt door zijn diverse locatie een hele ruime doelgroep aan. Borrelen, brainstormen, pingpongen, een barbecue of diner? Strandzuid verzamelt alle mogelijkheden op één locatie.

Wie deze oase van rust naast de RAI kent, weet dat ze hier als een geoliede machine te werk gaan. Het personeel heeft ieder een duidelijk functiebeschrijving, drankjes komen snel op tafel, het eten wordt vlot geserveerd en ieder paviljoen dient voor een verschillende gelegenheid. Wie zit er achter deze gigantische, succesvolle locatie?

StrandZuid

Samen met Bram van Es is Michel Pais eigenaar van Unlimited Label, een overkoepelend bedrijf met meerdere evenementenlocaties en restaurants in Amsterdam, waaronder Strandzuid. Vijf jaar geleden werden de eerste plannen voor de stransformatie van deze toplocatie gemaakt. Het oude complex maakte plaats voor verschillende, kleinere paviljoenen en twee zandstranden. The Restaurant, The Boat House, The Beach House, The Jetty Bar, The Beach Bar, The Playground, Heineken Beer Terrace en The Beach zijn allen onderdeel geworden van de enorme plek aan het water.

Owners Strandzuid

Surf, Turf and Earth

Wij bezochten The Restaurant aan de zuidelijke helft van het hoofdpaviljoen, waar dinerende gasten uitkijken op de oever en het Beatrixpark. The Restaurant volgt de elementen ‘Surf, turf and earth’ in zijn menu, waarbij gerechten ingedeeld zijn in de categorieën vis (surf), vlees (turf) of raw en vegan (earth) – voor wie strak in haar badpak wil zitten. Strandzuid serveert hiermee een mix van zomerse favorieten en volgt tevens de laatste culinaire trends. Een klassieke Caesar Salad staat moeiteloos naast een vegan quinoa bowl. Een gebakken zalm verschijnt naast hun klassieke smokey ribs, waarbij de Josper grill zijn werk doet en een diepe barbecuesmaak toevoegt aan de meeste gerechten. Barbecueweer of niet.

2000 gasten en snelle service

Het is onvoorstelbaar dat een locatie die ruimte biedt voor 2000 gasten, zo’n uitgebreide kaart kan voeren. Hoe zouden ze snelheid kunnen garanderen? Want na een enigszins traag ontvangst op een vol terras zeiden we met hongerige magen tegen elkaar dat we ‘’snel moesten bestellen, omdat het druk was en het dus wel lang zou duren’’. Dus daar gingen we. ‘’De Strandzuidsalade met gerookte zalm, zachtgegaarde kabeljauw en zoetzure gamba (€16,50), en Raw & Vegan tomatenparade (€11)’’.

Ondanks de drukte kregen we makkelijk aandacht van het rondlopende personeel. En tegen onze verwachtingen in, stonden onze voorgerechten binnen tien minuten op tafel. Zou het dan wel vers bereid zijn? Ook dat! De gerechten waren duidelijk met zorg en liefde klaargemaakt. Er was aandacht besteed en de opmaak en de smaakcombinaties waren erg goed.

Voor onze hoofdgerechten gold hetzelfde. De hele zeebaars van de Josper grill-oven met Shanghai paksoi (€22) en de gebakken zalm met wortel crème (€23) werden na een perfecte wachttijd geserveerd en zagen er op en top uit. Mooi en gevarieerd service, kleurrijk opgemaakt en voorzien van alle op-de-menukaart-benoemde ingrediënten (want eerlijk is eerlijk, dat wil nog wel eens misgaan bij restaurants). En het was nog lekker ook! Dit maakte de prijs-/kwaliteitverhouding van het eten erg eerlijk.

Niet alleen het eten, maar ook de drankjes stonden binnen no time op tafel. Dat maken we niet vaak mee op Amsterdamse terrassen, toch? Wel kijken we met een kritische noot op één van de drankjes. De Italian koffie werd een beetje zielig geserveerd in een wijnglas, dat voor nog geen 1/3e gevuld was. Klein laagje opgeklopte room, zonder schoteltje of koekje voor €7,80.

Borrelen of business-barbecueën

Maar nog even over dat gevarieerde publiek. Want naast het feit dat links van ons een jong gezin zat en rechts van ons vier hotelmedewerkers, met tussen hen in twee jonge meiden die van goed eten houden, biedt de locatie een fijne plek voor nog veel meer levensgenieters. Naast goed dineren kun je bij Strandzuid bijvoorbeeld goed borrelen. Bestel een ocean plateau, veggie dip plateau of rucola-kaas kroketjes. Laat er één van cocktails naast zetten of bestel er een biertje bij. Verkies jij een barbecue boven een boorel? Geen enkel probleem, bij Strandzuid.

Brainstormen of strandhangen

Maar moet er, voordat jij en je collega’s die borrel of barbecue verdient hebben, nog even goed gebrainstormt worden over dat nieuwe concept? Ook dan zit je bij Strandzuid  op de goede plek. Jullie meeting begint in afgezonderde The Beach House en eindigt bij de vuurkorf op het strand. En de mogelijkheden houden maar niet op. Aan The Jetty Bar en The Beach Bar bestellen strandgangers hun verkoelende drankjes om zo lang mogelijk op het terras te blijven hangen. Op het bierterras verzamelen groepen vrienden zich rond de statafels met ingebouwde ice buckets. The Playground is het strijdtoneel voor potjes tafeltennis, een tafelvoetbaltoernooi, een rondje beachvolleybal, jeu de boules of sjoelen. Strandzuid brengt alles en iedereen samen.

Dit zijn de fijnste stadsstranden van Amsterdam!

De Amsterdamse Kampioenschappen Beerpong

Wil jij, net als wij, een avondje vertoeven bij Standzuid? Plaats je reservering dan bijvoorbeeld voor de derde editie van de Bierborrel. Op deze vrijdagmiddag wordt het bierterras voor de eerste keer omgetoverd tot het toneel voor De Amsterdamse Kampioenschappen Beerpong. Strandzuid zou niet The Playground van Amsterdam zijn als zij hiermee bewijzen dat sport en bier ook tijdens de wedstrijd wel degelijk een succescombinatie is. Maar bovenal geniet je van bier. Veel bier.

Dus, ben jij de Beerpongkoning onder je vrienden? En heb je een aantal bloedfanatieke teamleden? Bemachtig dan de laatste plekjes via deze link en wie weet ga jij er van door met de wereldtitel Beerpong.

Wanneer: vrijdag 10 augustus
Hoelaat: 18:00 uur
Ticket: €12,50 voor 3 teamleden (inclusief wedstrijdbier)

Strandzuid
Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam
Maandag t/m vrijdag: 11:00 – 01:00
Zaterdag en zondag: 10:00 – 01:00
+020 616 86 60

PIN IT!

CategoriesFijne Foodspots