H

HACK! MET DEZE TIPS KRIJG JE DIKKER HAAR

dikker haar tips - hoe krijg je dikker haar - mooi haar tips - lang haar tips

Een volle haardos is door velen van ons gewenst, maar niet iedereen heeft het van nature. Toch kunnen we ons haar een handje helpen om dikker te worden. Hoe dan? Met deze tips lukt het jou om dun haar optisch of letterlijk dikker te maken.

Met deze tips krijg je voller, dikker haar >

Een volle bos hebben we niet allemaal van nature. Met deze tips pogen we dun haar dikker te maken, maar als dat niet lukt, hebben we nog optische trucjes!

1. Was je haar niet te vaak

Als je te vaak je haar vast, worden natuurlijke oliën die je talgkliertjes aanmaken weg gestript. Hierdoor wordt je haar minder soepel en dik. Probeer je haar daarom maximaal twee à drie maal per week te wassen. In het begin moet je haar even wennen, maar het zijn die paar vette lokken zeker waard.

Curly Girl Methode: uitleg en stappenplan >

2. Gebruik niet al teveel haarproducten

We snappen dat het verleidelijk is een grote dot volumemousse in je haar te doen. Ondanks dat we het begrijpen, raden we het je wel af voor voller haar. Gedurende de dag hebben veel haarproducten juist een verzwarend effect. Maar ook bij het douchen is het belangrijk je haar niet te veel te belasten. Gebruik daarom zo min mogelijk producten.

3. Slaap met je haar vast

Al slapend dikker haar krijgen? Ideaal plan. Douche ‘s avonds en doe je semi-droge haar vervolgens in een vlecht of hoge knot. Ga daarna op een kussen (met droge handdoek) liggen. De volgende dag ben je gezegend met een flinke bos mét een mooie slag erin.

4. Douche niet te heet

Nog een tip wat betreft het douchen: als je je haar met stomend heet water wast, wordt het droog, broos en breekbaar. Om dun haar dikker te maken, was je je haar met lauw water, dat zal je haar helpen om zijn vochtgehalte op natuurlijke wijze te behouden.

5. Geef jezelf die hoofdhuidmassage

Regelmatige hoofdhuidmassages is een andere eenvoudige verandering in je levensstijl om dun haar dikker te maken. Waarom? Omdat een hoofdhuidmassage de bloedcirculatie daar stimuleert. Je bloed brengt de voedingsstoffen naar die cellen. Door de bloedtoevoer die kant op te stimuleren, krijgen ze alle stoffen die nodig zijn voor gezonde haargroei.

6. Vervang je kussensloop

De meeste kussenslopen zijn gemaakt van katoen, dat ruwe vezels heeft die de hele nacht over je haar wrijven. Hierdoor kan je haar beschadigen en breekbaar worden. De oplossing is om je katoenen kussensloop te vervangen door een van bamboe of zijde. Beide hebben veel gladdere vezels dan katoen, plus over het algemeen: milieuvriendelijker!

7. Kies je elastiek zorgvuldig

Wist je dat je haar ook kan breken van je haarelastiek? Het is verstandig om zo’n gedraaid, plastic elastiek als de Invisibobble te dragen of een scrunchie van bijvoorbeeld zijde. Daar breekt je haar namelijk niet van af waardoor het minder slap langs je hoofd hangt.

Free the boobies! 9 x Voordelen van geen BH dragen >

8. Neem je eetstijl onder de loep

En check dan of je voldoende omega 3-vetten binnen krijgt. Deze zijn namelijk goed voor sterke nagels, huid en haar. Eet dus lekker veel vis, olijfolie, noten en peulvruchten om je haar soepel en vol te houden.

Uit onderzoek is gebleken dat collageen een belangrijke rol speelt in het aanmaken van haarfollikels. Dit zijn haarzakjes waaruit haren groeien. Door de aanwezigheid van collageen herstellen de haarzakjes sneller.

9. Stress zo min mogelijk

Nou is dat voor je mentale gezondheid ook het fijnst, maar ook je haar wordt er erg blij van. Niets is zo funest voor je haargroei als een periode van stress en vermoeidheid. Vaak kun je je haren in plukken eruit halen. Ga op tijd naar bed en wind je niet te veel op. Geef jezelf rust.

10. Wees voorzichtig met je haar

De reden dat ons haar vaak uitvalt is, naast wisselende temperaturen of droge ruimtes, omdat we er te veel aanzitten. Wil je dikker haar? Borstel het niet teveel, haal je handen erdoorheen, en gebruik zo min mogelijk gloeiend hete stijl- en krultangen.

Stoppen met stressen: 12 tips om te ontspannen >

11. Ga voor optisch dikker haar

Met zeezoutspray of volumepoeder. We weten dat dit regel 2 breekt, maar als je het voor een avondje wilt, is dit de beste oplossing. De spray maakt je haar wat stugger, waardoor het bij de wortel wat steviger blijft staan en niet naar beneden zakt. Van volumepoeder gaat je haar letterlijk recht overeind staan als je er te veel in strooit, dus dat zorgt ook zeker voor va va voom haar.

Doe jij iets om je haar voller & dikker te krijgen?

CategoriesDress Up