D

DIT ZIJN 7 x DE MEEST ICONISCHE WANDELROUTES WERELDWIJD

Machu Piccu- peru

Natuurliefhebbers en avonturiers, opgelet! Het is tijd om je wandelschoenen aan te trekken, je rugzak in te pakken en op ontdekkingstocht te gaan op enkele van ’s werelds meest iconische wandelroutes. Van adembenemende landschappen tot rijke culturele ervaringen, deze zeven routes zijn een must op je bucketlist.

Dit zijn 7 x de meeste iconische wandelroutes wereldwijd >

1. De Inca Trail, Peru

Als je droomt van wandelen door de mysterieuze ruïnes van Machu Picchu, dan is de Inca Trail in Peru een must. Deze iconische wandelroute leidt je door prachtige bergen, dichte nevelwouden en indrukwekkende Inca-ruïnes. Terwijl je de adembenemende omgeving bewondert, kom je meer te weten over de rijke geschiedenis van de Inca-cultuur en word je beloond met een spectaculair uitzicht op de oude stad op het moment dat je de zonnepoort bereikt.

2. De Pacific Crest Trail, Verenigde Staten

De Pacific Crest Trail strekt zich uit over maar liefst 4.286 kilometer, van de grens van Mexico tot Canada. Het is een ware droom voor langeafstandswandelaars en biedt een diversiteit aan landschappen, van woestijnen tot bergen en bossen. Onderweg kom je langs kristalheldere meren, ontmoet je andere wandelaars en beleef je de ultieme wilderniservaring.

Lees hieronder verder over de meest iconische wandelroutes wereldwijd >

Pacific Crest Trail

3. De Milford Track, Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, en de Milford Track is daar geen uitzondering op. Deze route, die door de Fiordland National Park loopt, neemt je mee langs indrukwekkende watervallen, blauwe meren en ruige berglandschappen. De Milford Track wordt vaak beschouwd als een van de mooiste wandelroutes ter wereld, en dat is niet voor niets.

4. De Camino de Santiago, Spanje

De Camino de Santiago, of de Sint-Jacobsweg, is één van de meest populaire pelgrimstochten ter wereld. Duizenden pelgrims wandelen jaarlijks naar Santiago de Compostela, waar de overblijfselen van de apostel Jakobus worden bewaard. Onderweg passeer je schilderachtige dorpjes, historische kerken en ontmoet je reizigers van over de hele wereld. Het is niet alleen een spirituele reis, maar ook een culturele ervaring.

Ook leuk om te lezen: 5 x magische wandelroutes in Europa >

5. De Great Ocean Walk, Australië

Australië heeft veel te bieden, en de Great Ocean Walk is een geweldige manier om de ongerepte kustlijn van Victoria te verkennen. Tijdens deze wandeling kom je langs indrukwekkende kalkstenen kliffen, afgelegen stranden en regenwouden. Het hoogtepunt is de beroemde Twaalf Apostelen, een reeks kalkstenen stapels die uit de oceaan oprijzen en een onvergetelijk gezicht vormen.

Lees hieronder verder >

6. De Torres del Paine W Circuit, Chili

De Torres del Paine in het zuiden van Chili is een waar paradijs voor avonturiers. Het W Circuit neemt je mee door de meest adembenemende delen van dit nationale park, inclusief bergtoppen, gletsjers, meren en weelderige valleien. Onderweg heb je de kans om de rijke flora en fauna van Patagonië te bewonderen en de unieke cultuur van de lokale gaucho’s te ervaren.

7. De Everest Base Camp Trek, Nepal

Voor degenen die van extreme hoogten houden, is de trektocht naar het Everest Base Camp in Nepal een onvergetelijke ervaring. De route brengt je door schilderachtige bergdorpen, langs boeddhistische kloosters en door prachtige bossen. Uiteindelijk bereik je het basiskamp van ’s werelds hoogste berg, de Mount Everest, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht en een gevoel van prestatie dat ongeëvenaard is.

En, welke van deze iconische wandelroutes staat er op jouw bucketlist?

CategoriesReistips