D

DATEN ZÓNDER DATINGAPP: ZO FIX JE HET

datingapp - datingapps - tips daten - daten zonder datingapp - relatie zonder datingapp

Daten zónder datingapp: het lijkt bijna onmogelijk deze dagen. We spreken onderhand al van ‘ouderwets’ daten. Steeds vaker verzuchten we: “Maar wáár moet ik dan iemand vinden?!” Vind hier 7 x tips om weer ‘ouderwets’ te daten zonder dat er een swipe voor nodig is.

Lees verder over daten zonder datingapp >

Waar onze ouders elkaar aanspraken in het café, in de trein of ontmoetten via gezamenlijke vrienden, lijkt onze generatie niet meer zonder Tinder, Bumble of een slide in de DM’s te kunnen. Er zijn nog maar weinigen die nog nooit een datingapp gedownload hebben.

1. Verwijder de apps

De eerste is eigenlijk een inkoppertje, maar geloof ons, dit is nodig om het zonder te proberen. Anders ga je tóch even kijken of daar niet nog iemand anders te vinden is – zelfs als je misschien al iemand gevonden hebt.

Een onderzoek constateerde dat maar liefst 48 procent meedoet aan Tinder omdat het een hype is. Maar 8,9 procent van de mensen op de datingapp is oprecht opzoek naar een relatie. Hetzelfde onderzoek meldde dat gebruikers de spanning en opwinding van de hoeveelheid matches die ze hebben belangrijker vinden dan het zoeken van een relatie.

10 Tips om succesvol te daten tijdens corona >

2. Laat je comfortzone los

De apps zijn voor sommigen net als een schild: je kunt je erachter verbergen. Als iemand je op een datingapp negeert, kun je daar vaak makkelijker overheen stappen dan dat je in het echt zou doen. Dit is echter wel wat je in real life moet doen. Sterker nog, naar een feest gaan waar je maar twee mensen kent, werkt juist wel. Het dwingt je om met vreemden te praten. En je hoeft ze daarna niet eens meer tegen te komen!

3. Ga op pad

Los van verjaardagen of evenementen waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten, kan dat ook simpelweg op straat. Een welgeliefde corona-hobby is wandelen – loop eens een rondje door de buurt. Misschien kom je die leuke buurman of – vrouw tegen en kun je vaker samen een blokje om lopen.

4. Zoek een nieuwe uitdaging

Vergroot je kansen door meer eruit te gaan. Ga opzoek naar een nieuwe hobby. Grote kans dat je hier gelijken tegenkomt, al was het maar omdat je dezelfde interesse hebt. Daarnaast heb je meteen tijd in jezelf geïnvesteerd door deze nieuwe uitdaging. Win-win!

5. Schakel je vrienden in

Steeds minder vaak hoor je mensen praten over een blind date. Of dat ze gekoppeld zijn door een gemeenschappelijke vriend. Maar hoe leuk is dat! Als je het niet meteen één-op-één aandurft, ga op een dubbel date of groepsdate. Je zou zelfs een diner kunnen regelen waarbij iedereen iemand meeneemt. Je hebt zo nieuwe mensen leren kennen.

24 x Originele date nights voor thuis >

6. Zeg vaker ‘ja’

Je kan iemand niet leren kennen als je continu ‘nee’ blijft zeggen. Iemand donker haar, maar val je eigenlijk meer op blond? Swipe hem dan niet meteen naar links, ook niet in het echte leven. Niet iedereen is perfect, ook al lijkt het zo makkelijk om op uiterlijk te selecteren via een telefoon. Proberen kan nooit kwaad en anders zeg je ‘nee’ tegen een tweede date.

7. Heb geduld

Via datingapps kun je heel makkelijk al overal op selecteren. In het echt weet je niet meteen wat je krijgt. Heb dan ook geduld als het niet meteen lukt of iemand toch niet blijkt wat je verwachtte. Geef niet op na zeven mislukte dates, maar geef die ene toch nog de kans!

En, ga jij proberen te daten zonder datingapp?

CategoriesChill