1

10 KATTENCAFÉS IN NEDERLAND MET KROEGTIJGERS ACHTER DE BAR

Er zijn hondenmensen en er zijn kattenmensen. Niet iedereen geniet van de aanwezigheid van een kat, maar aangezien de kattencafés in Nederland hip and happening zijn gokken we erop dat toch veel mensen deze pluizenbolletjes wel kunnen waarderen. Wij in ieder geval wel! In iedere grote stad zit tegenwoordig wel een kattencafé: het is er een walhalla voor kattenliefhebbers. De kattencafés zijn een oplossing voor mensen die te maken hebben met (harteloze) huisbazen die geen huisdieren dulden: voor je dosis kattenknuffels en kattendates duik je het café in. Wij maakten een lijst met de 10 leukste in Nederland waar jij je kopjes kunt halen!

Er zijn hondenmensen en er zijn kattenmensen. Niet iedereen geniet van de aanwezigheid van een kat, maar aangezien de kattencafés in Nederland hip and happening zijn gokken we erop dat toch veel mensen deze pluizenbolletjes wel kunnen waarderen. Wij in ieder geval wel!
In iedere grote stad zit tegenwoordig wel een kattencafé: het is er een walhalla voor kattenliefhebbers. Waar je moet zijn? Dit zijn de leukste kattencafés van Nederland!

Voor je dosis kattenknuffels en kattendates duik je het café in. Wij maakten een lijst met de 10 leukste in Nederland waar jij je kopjes kunt halen!

1. Kopjes in Amsterdam

Dit kattencafé was de eerste in Nederland, en naast knuffelen met een van de acht katten (of allemaal!) kun je hier echt goede taart eten in een heel fijn interieur. Entree kost €3 per persoon waarna je twee uur lang kunt genieten van de katten en het eten.

Google Maps: Marco Polostraat 211, Amsterdam
Geopend van: woensdag t/m zondag van 10.00 tot 19.00 uur
Kattencafé kopjes >

kattencafe amsterdam - kattencafe kopjes - kattencafe amstedamLattencafe Amsterdam – kattencafe kopjes

2. Kattenparadijs Mispoes

In de binnenstad van het gezellige Den Bosch zit Kattenparadijs Mispoes verstopt. Een café met de naam ‘kattenparadijs’ moet natuurlijk wel een succes zijn, dus hop naar Den Bosch om te knuffelen met Noodle, Taco, Japie, Sushi, Kaatje, Simba en Cleo. Entree kost hier ook €3 voor twee uur totale ontspanning.

Google Maps: Orthenstraat 31, Den Bosch
Geopend van: woensdag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uur en zondag 12.00 – 16.00 uur
Kattencafé Mispoes >

Kattencafés Nederland // kattencafén den bosch

57 x Originele activiteiten in Amsterdam >

3. Poeslief in Groningen

Het kattencafé in Groningen is het nieuwe thuis geworden van 7 lieve katten. Hier geniet je van lekkere taarten of een fijne lunch en als je naar huis gaat kun je de shop ook nog even leegkopen. Verder organiseren ze kattenbingo, filmavonden en pizzaparty’s. 

Google Maps: Nieuweweg 14 Groningen
Geopend van: woensdag t/m vrijdag 11.00 – 18.00 uur en za-zo 11.00 – 17.00 uur
Kattencafé poeslief >

Bron: Kattencafé Poeslief. Kattencafés Nederland / kattencafe groningen

4. Ditjes & Katjes in Den Haag

Ten eerste: wat een geweldige naam! Ditjes & Katjes, awesome. Een gezellige plek voor koffie, wijn en katten. Gouden combinaties al zeggen we zelf. Je betaalt hier €2,50, maar als je per persoon een consumptie bestelt vervalt deze. Prima deal, je komt tenslotte voor een drankje.

Google Maps: Piet Heinstraat 66, Den Haag
Geopend van: woensdag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uur en zondag 11.00 – 17.00 uur
Kattencafé Ditjes & Katjes >

kattenacfe den haag Kattencafés Nederland // kattencafé Den Haag

21 x Originele kattennamen voor wijnliefhebbers >

5. Pebbles in Rotterdam

Rotterdam heeft Pebbles, een café met acht katten. De entree is hier iets hoger (€3,50 per persoon) maar hier hoef je niet na twee uur de katten te verlaten… hier mag je zo lang met de katten knuffelen als je wilt. Ze hebben bordspellen en magazines en natuurlijk een fijn menu. 

Google Maps: Hoogstraat 30A, Rotterdam
Geopend van: woensdag t/m zaterdag 12.00 – 18.00 uur en zondag 12.00 – 17.00 uur
Katcafé Pebbles >

Bron: Pebbles Rotterdam. Kattencafés Nederland

6. Kat Deau in Hengelo

Een hele bijzondere is Kat Deau in Hengelo. In dit café (en tevens cadeauwinkel) wonen namelijk alleen maar Sphynxkatten. Yes, de naaktkatten! Je zou het niet meteen denken, maar deze katten zijn erg sociaal en super zacht. En dit cafe is trouwens ook ideaal voor mensen met een kattenallergie want last van kattenharen heb je hier natuurlijk niet.

Google Maps: Anninksweg 31, Hengelo
Geopend van: woensdag 11.00 – 17.00 uur,, donderdag 13.00 – 21.00 uur,
vrijdag en zaterdag 11.00 – 17.00 uur en iedere laatste zondag van de maand 11.00 – 17.00 uur
Kattencafé Deau >

Bron: Katdeau. Kattencafés Nederland

7. Op z’n kop in Groningen

Yes, je leest het goed. In Groningen zijn waarschijnlijk veel kattenliefhebbers, want Op z’n kop is namelijk kattencafé nummer twee in deze stad. Het is een gezellig huiskamercafé met 10 katten waar je naast eten en drinken ook kunt yoga-en en film kijkt tussen de katten. 

Google Maps: Oude Ebbingestraat 57, Groningen
Geopend van: maandag 11.00 – 19.00, dinsdag & woensdag van 10.00 – 19.00 uur, donderdag, vrijdag & zaterdag van 10.00 – 20.30 uur en zondag van 11.00 – 19.00 uur
Kattencafé Groningen >

Bron: Op z’n Kop. Kattencafés Nederland

Dit zijn de fijnste plekken voor Koffie & Taart in
Amsterdam West!

8. Kat en Schotel in Goes

Ben je in Zeeland, zet dan koers richting Goes om de katten bij Kat en Schotel te leren kennen. Een stylish café waar je ook nog lekker in de binnentuin kunt genieten mocht het lekker weer zijn. Hier betaal je ‘kattentax’ afhankelijk van je rekening. 

Google Maps: Oostsingel 36, Goes
Geopend van: dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 16.00 uur
Kattencafé Zeeland >

Kattencafés Nederland

9. Kattencafé Balthazar in Nijmegen

Nijmegen heeft natuurlijk ook een eigen café! Plof daar neer in Balthazar, tussen de 7 katten op de bank voor het raam. Als je geluk hebt in het warme zonnetje, maar daarvoor kun je ook naar de fijne tuin. 

Google Maps: Van Welderenstraat 46, Nijmegen
Geopend van: dinsdag – zaterdag 10.00 – 17.30 uur en zondag van 12.00 – 17.30 uur
Kattencafé Nijmegen >

Bron: Balthazar. Kattencafés Nederland

10. Kattenkop Cafe in Delft

Benny en Skittle (en natuurlijk alle anderen) wachten op je in het kattencafé in Delft. Hier wederom koffie of een borrel met wat lekkers, maar ook verjaardagsfeestjes van de katten. Klinkt tocht geweldig; een kattenfeestje? 

Google Maps: Oude Delft 1, Delft
Geopend van: woensdag t/m zondag 10.00 – 19.00 uur
Kattencafé Delft >

Kattencafés Nederland

In welk kattencafé in Nederland ga jij je kopjes halen?

Guest-editor: Kattenliefhebber Manon van den Oort
CategoriesDrankje doen