W

WET VAN AANTREKKINGSKRACHT: UITLEG, TIPS & TOOLS

Wet van de aantrekkingskracht toepassen - De wet van aantrekkingskracht boek - Wet van de aantrekkingskracht oefeningen - De law of attraction - De law of attraction toepassen

Je hoort de term steeds vaker terug komen: de wet van aantrekkingskracht. De kracht van verbeelding waarbij je alles kan krijgen wat je hart begeert. Ja, écht alles. Klinkt dat niet enorm interessant? Maar wat wordt er precies met deze term bedoelt? En nog belangrijker: hoe kan jij het toepassen in jouw leven? Wij hebben de wet van aantrekkingskracht met uitleg, tips & tools voor jou op een rijtje gezet.

Een nieuwe auto, baan of partner. Volgens deze theorie kan je alles krijgen wat je uitstraalt. Wij zijn de boeken ingedoken en hebben hier de wet van aantrekkingskracht met uitleg, tips & tools voor jou opgesomd >

Wat is de wet van aantrekkingskracht eigenlijk?

Alles in het universum zendt trillingen en frequenties uit. Van grote planeten tot kleine steentjes en zelfs gedachtes. Alles heeft een bepaalde frequentie die wetenschappelijk meetbaar is. De wet van aantrekkingskracht gaat hier verder op in en zegt dat gelijkstemmige trillingen elkaar aantrekken. Positief én negatief. Hierbij trillen positieve frequenties op hoog niveau en negatieve trillingen op laag niveau. Volg je het nog een beetje?

Mindfulness: zo leef jij met meer aandacht >

De essentie van de wet van aantrekkingskracht is dat je terugkrijgt wat je uitstraalt en verwacht. Dit heeft alles te maken met de bovenstaande frequenties. Een positieve trilling trekt positieve dingen aan én een negatieve trilling trekt negatieve dingen aan. Oftewel: gedachtes worden dingen. Als jij positieve gedachtes hebt (én hier oprecht in gelooft), zal jij goede dingen, goede mensen mensen en positieve gebeurtenissen aantrekken. Zijn jouw gedachtes negatief, dan krijg je volgens de theorie het tegenovergestelde.

Tips om het zelf toe te passen

1. Bepaal wat jij wilt

De eerste én een belangrijke stap is het bepalen van wat jij wilt. The sky is the limit. Alles is mogelijk. Maar je moet het wel écht willen. Kies dus niet voor doelen waarvan je denkt dat het moet. Ook is het belangrijk dat je echt focust op de dingen die je wél wilt. En niet op de dingen die je niet wilt. ‘Niet’ bestaat niet in de kosmos. Richt jij je hier wel op, dan leg je de focus ongemerkt op het negatieve aspect. En weet je nog? Negatieve trillingen trekken…

2. Visualiseer

Nu je weet wat je wilt, visualiseer dat je het eindresultaat al hebt. Is jouw doel het kopen van een huis – zie jezelf dan al in dat huis zitten. Met een huisdier, vol met mooie meubels en leuke accessoires. Richt je hierbij niet op hoe je het gaat bereiken en vergeet even het papierwerk. Visualiseer alleen het eindresultaat. Het proces heeft namelijk oneindig potentiële manieren en is het domein van het universum. Zie het een beetje als fake it till you make it.

3. Stel jezelf open & laat los

Als je wilt dat het werkt, is het van belang dat je er echt 100% in gelooft. Verwacht dat het werkt en stel jezelf open om je doelen te ontvangen. Laat je onzekerheden los, accepteer hoe je situatie op dit moment is en leef je leven met vertrouwen dat het universum zijn werk doet.

4. Actie ondernemen is het sleutelwoord

Naast het visualiseren van je eindresultaat en het loslaten van je doelen, is er ook een ander soort actie vereist. Het is belangrijk dat je de kansen die op je pad komen met beide handen aanneemt, voor optimaal resultaat. Het komt natuurlijk niet helemaal vanzelf.

5. Vertrouw het proces

Geef niet op als het even niet meezit, je kansen hebt misgegrepen of als je (nog) geen veranderingen ziet. Vertrouw op het proces en vertrouw erop dat deze obstakels nodig zijn om het eindresultaat te bereiken. In obstakels kunnen waardevolle lessen en groeimogelijkheden zitten. En, hoe vervelend ook, het hoort er eenmaal bij.

Tools die helpen de wet van aantrekkingskracht toe te passen

Mediteren

Mediteren is goed voor veel dingen. Het laat je geest volledig tot rust komen, het maakt je bewust van gedachtes, haalt weerstand weg en laat je volledig op het hier en nu focussen. Mediteren is een handige tool bij het accepteren van de (huidige) situatie, jezelf open stellen voor het ontvangen van goede dingen en het los laten van onzekerheden. Alle punten die belangrijk zijn bij de wet van aantrekkingskracht! Let op: er zijn verschillende manieren om mediteren te beoefenen. Er is niet één enige juiste manier!

Mediteren kun je leren: deze meditatie apps helpen je daarbij >

Lees je in

Kennis is the key tot alles. Ook bij de wet van aantrekkingskracht. Hoe meer je weet, hoe makkelijker het wordt. Gelukkig is er ook aardig wat geschreven over dit onderwerp. Één van de bekendste boeken zijn: The Secret van Rhona Byrne en Think & Grow Rich van Napoleon Hill. Daarnaast zijn de boeken van Esther Hicks ook aanraders!

Maak moodboards

Een handige tool voor het visualiseren van jouw doelen is het maken van moodboards. Zo kan je op Pinterest heel makkelijk borden aanmaken met inspiratie. Maar je kan er ook voor kiezen om lekker ouderwets te plakken en knippen. Pak een groot vel, oude tijdschriften en creëer er lekker op los.

de wet van de aantrekkingskracht toepassen - mood board - bullet journal

Gebruik bullet journals of schriften

Een bullet journal is een planner, dagboek, agenda, to do list én schetsboek in één. Je zou dit boekje kunnen gebruiken om je doelen overzichtelijk in te schrijven of om je moodboards in te maken en bewaren. Mocht je geen bullet journal hebben, kan je natuurlijk ook altijd nog een schrift gebruiken. Je doelen herhalen is belangrijk – gebruik het boekje of schriftje dus ook om bijvoorbeeld je doelen te tracken.

En, nu is het jouw beurt! Heb jij de wet van aantrekkingskracht al toegepast?

CategoriesWork