1

10 x DE BESTE SCANDINAVISCHE THRILLERS OP NETFLIX

scandinavische thriller - scandinavische thrillers - netflix - netflix tips - beste netflix series

Scandinavische series en films, wij houden ervan. Naast een Deense Netflix Original staan er nog veel meer Scandi-thrillers op het populaire on demand platform. Welke de moeite waard zijn? Hieronder vind je de tien beste Scandinavische thrillers op Netflix gebaseerd op hun IMDb-score.

Vind hier de beste Scandinavische thrillers op Netflix

1. The Bridge

De bekende crime serie The Bridge draait om een brug tussen Denemarken en Zweden, waarop een lijk wordt gevonden. De Deense en Zweedse detectives gaan in deze spannende serie op zoek naar de dader.
IMDb > 8,7

2. Nobel 

Een reeks incidenten in Afghanistan leidt tot ingewikkelde politieke en persoonlijke gebeurtenissen voor een terugkerende Noorse officier van een speciale eenheid. De serie focust op een groep Noorse soldaten in Afghanistan en de politieke gebeurtenissen in hun thuisland. De twee verhaallijnen komen samen als een soldaat terugkeert naar zijn familie en onbedoeld een pion in een internationale politieke spel wordt. Naarmate de spanningen hoger oplopen moet de gezinsman beslissen hoe ver hij kan gaan maar ook de vrede te blijven bewaren.
IMDb > 8,2 

3. Trapped

Kort nadat een ferry de haven van het IJslandse dorpje Seydisfjördur binnenvaart, spoelt een verminkt lijk aan. Politie-inspecteur Andri vermoedt dat de dader aan boord is en probeert alle passagiers aan boord te houden. Wanneer diezelfde dag een heftige sneeuwstorm aan land komt, is de situatie niet langer houdbaar. Niemand kan het dorp nog in of uit – ook de moordenaar niet. Alle inwoners worden opeens verdachten, maar ze zijn ook allemaal in gevaar.
IMDb > 8,1

4. Bordertown 

Een getalenteerde rechercheur neemt een baan in een klein plaatsje in Finland om meer tijd door te brengen met zijn gezin, maar hij krijgt te maken met een reeks schokkende moordzaken.

Vanaf de eerste aflevering was het al populair, maar liefst meer dan een miljoen mensen zagen de eerste aflevering in Finland, dus dit is ongeveer 20% van de hele Finse bevolking!
IMDb > 7,6

5. Midnight Sun

De Franse politieagente Kahina Zadi reist naar Noord-Zweden om een brutale moord op een Franse burger te onderzoeken. Er vallen meerdere slachtoffers tijdens het onderzoek en een tien jaar oud geheim tussen de inwoners van een stad staat centraal bij de verschillende moorden. Kahina komt een meedogenloze seriemoordenaar op het spoor met een bijzonder plan.

Deze serie van de makers van The Bridge werd in 2017 genomineerd voor de Kristallen Award voor de beste Drama van het Jaar.
IMDb > 7,5

Vind hier de meest bekeken series, docu’s en films op Netflix >

6. Dicte

Dicte is een misdaadjournalist en dankzij haar mensenkennis en betrokkenheid kan ze ingewikkelde misdaden sneller oplossen dan het lokale rechercheteam.

De serie zelf is genomineerd voor de Robert award voor de beste Deense TV-serie in 2017, maar de regisseur heeft nog 4 andere nominaties op zijn naam.
IMDb > 7,3

7. Case

Het duistere drama Case draait om een slimme advocaat die zijn leven verwoest door drank en roekeloosheid, maar hij vindt een nieuw doel: het onderzoek naar de schijnbare zelfmoord van een tienermeisje. De regisseurs zijn we al eerder tegen gekomen. Zij hebben ook samen Midnight Sun geregisseerd.
IMDb > 7,3

8. Karppi

In Karppi ontdekt de vrouwelijke detective Sofia Karppi het lijk van een jonge vrouw op een bouwplaats. Dit gebeurt al enkele maanden na het tragische verlies van haar man en zal meer effect op haar leven hebben dan dat ze gedacht zou hebben. Een reeks gebeurtenissen volgt en het leven van Sofia dreigt verwoest te worden.
IMDb > 7,2

9. The Rain 

Zes jaar nadat een agressief virus bijna heel Scandinavië heeft uitgeroeid, zoeken een broer en zus samen met andere jonge overlevenden naar veiligheid en antwoorden.
IMDb > 6,3

Meer goede Scandinavische series op Netflix >

10. Borderliner

In deze Scandinavische thriller op Netflix stopt een rechercheur een moordzaak in de doofpot om zijn familie te beschermen. Als zijn partner vals spel vermoedt, komt hij in een gevaarlijke situatie terecht.
IMDb > 6,9

Welke van deze Scandinavische thrillers op Netflix ga jij als eerste kijken?

CategoriesChill