6

6 x COQUILLES ETEN IN AMSTERDAM

coquilles eten amsterdam - coquilles restaurant amsterdam - coquille amsterdam - coquille st jaques amsterdam - coquilles bestellen - coquilles menu amsterdam

Coquilles zijn schelpdieren en één van de meest populaire zeevruchten die er zijn. Dit komt met name door de lekkere, zachte smaak van het ‘vlees’! Ook worden ze vaak geserveerd in hun prachtige schelp waardoor het een feestje wordt op je bord. Hieronder vind je 6 adresjes in Amsterdam om coquilles te eten.

Vind hier 6 plekken om coquilles te eten in Amsterdam >

Pesca

Fan van verse vis en uit eten gaan op toffe plekken? Dan is het tijd om vistheater Pesca hoog op je hotspot lijstje te zetten. Hier tref je bij binnenkomst een uitgestalde vismarkt aan waar je je etentje helemaal zelf gaat samenstellen aan de hand van jouw visvoorkeur. Ook kakelverse coquilles vind je hier op het ‘menu’!

Brut de Mer

Wat wij hier zo leuk vinden is 1: de locatie – Brut de Mer bevindt zich namelijk middenin de pijp op het Gerard Douplein en 2: de naam zegt het al… bij Brut de Mer serveren ze niets anders dan verse vis en dus ook heerlijke mosselen! Als je binnenstapt komt de verse visgeur je al tegemoet en ook hier vind je heerlijke coquilles tussen de gerechten.

Restaurant Kien

Dit is een plek waar de passie voor persoonlijke service, heerlijk eten en drinken samenkomt. Hier kun je genieten van een eerlijke keuken, mooie wijnen per glas of fles, lokale bieren van de tap en lekkere cocktails. Ook staat er nu een voorgerecht met gebakken coquilles op de kaart met daarbij aardpeer, paksoi, cashew en saus van lapsang en sambai.

Ook lekker! Vind hier de plekken om mosselen te eten in Amsterdam >

Visque

Op een mooi hoekje in Amsterdam Zuid vind je Restaurant Visque. En vis, daar gaat het om bij deze zaak. Chef Menno houdt van de simpele Franse keuken, maar geeft daar graag zijn eigen draai aan. Op de kaart vind je klassiekers als coquilles, Hollandse garnalen, sliptong of hun beroemde Tuna Wellington. Op dit moment staat er een gerecht met coquille St. Jacques, prei, saffraan en hazelnoot op het menu.

Cafe-restaurant Stork

Café-restaurant Stork is een visrestaurant gelegen aan de Noordelijke IJ oevers. Met een grote keuze aan vis- schaal- en schelpdiergerechten is Stork al jaren een favoriet onder de visliefhebbers. Het bevind zich in een mooi industrieel pand met een prachtig terras en je vind er coquilles op de menukaart! Zowel als voorgerecht als in het fruits de mer plateau.

Karavaan

Deze altijd gezellige hotspot bij de Bilderdijkstraat is een echte aanrader. Karavaan is de perfecte plek voor een ontbijtje, uitgebreide lunch/diner en ook een super gezellige borrellocatie! Tussen de voorgerechten vind je nu heerlijke gebakken coquilles met witte bonensalade, granaatappel & saffraan-hollandaisesaus.

En, bij welke van deze gezellige restaurants in Amsterdam schuif jij binnenkort aan om coquilles te eten?

CategoriesFijne Foodspots