6

6 x OESTERPROEVERIJEN IN NEDERLAND

Oesterij in nederland - Oesterkwekerij in Zeeland bezoeken - Oesters proeven in Nederland - Oesterij Yerseke - oesters en bubbels - oesterproeverij Pekaar

Ben jij niet vies van verse oesters slurpen met een lekker wijntje erbij? Dan hebben wij hét perfecte culinaire uitje voor jou! Proef de verschillende smaken van bijzondere oesters & krijg alles te weten over deze schaaldieren bij deze 6 x oesterproeverijen in Nederland.

Van verse oesters thuis en in mooie restaurants tot oesters langs oesterputten. Dit zijn 6 x oesterproeverijen in Nederland >

Oesterproeverij Pekaar

We beginnen direct met een hele leuke, namelijk de o-zo populaire Pekaar. Niet voor niets, is deze oesterproeverij ontzettend geliefd. Want, naast dat het familiebedrijf alles zelf doet (kweken, vissen & inpakken), is de oesterproeverij op een unieke locatie te vinden: bovenop de oesterputten in Yerseke. Kijk, dat is pas vers slurpen!

Oesters rapen in Nederland: hier vind je hoe en waar >

De Oesterij

Doordat de oesterteelt zijn oorsprong in Yerseke heeft, is het geen geheim dat dit dorpje een oesterparadijs is voor liefhebbers van deze schaaldieren. Zo kun je ook bij De Oesterij terecht voor het proeven van verse oesters en mosselen. En, om je ervaring helemaal compleet te maken, kun je ook een rondleiding en rondvaart rond de historische oesterputten reserveren. Hoe leuk is dat?

Oesters & Bubbels

Naast oesters, kun je bij Oesters & Bubbels ook andere schaal- en schelpdieren proeven. Doordat de bereiding (en kweek) van deze producten per seizoen verschillend is, krijg je zowel in het voorjaar als najaar een culinaire verrassing voorgeschoteld. Natuurlijk onder het genot van een drankje (lees: bubbels).

Oesterij in Nederland – Oesterkwekerij in Zeeland bezoeken – Oesters proeven in Nederland

De Oesterparel

Holger van der Heul, de man achter De Oesterparel, maakte van zijn passie voor de zee zijn baan. Dat resulteerde in een oesterij waar je van de verschillende smaken uit de zee kunt genieten. Denk aan (uiteraard) de ziltige oesters, maar ook van andere schaal- en schelpdieren zoals kreeft & kokkels. Proef de verschillende, unieke smaakcombinaties terwijl Holger je bij praat over alle ins & outs. Ook leuk voor een bedrijfsuitje bijvoorbeeld!

Zilt & Zalig

Wist je dat het proeven van oesters leuke ijsbrekers zijn voor op feestjes? Zilt & Zalig anders wel! Je kan deze oesterproeverij reserveren via de (eigen) website of via diverse cateraars, evenementenbureaus en weddingplanners. Zo kun je op een leuke manier je gasten verrassen tijdens evenementen!

Ook leuk! 8 x cadeau tips voor oesterliefhebbers >

Oesterproeverij op locatie – Ziltige lust

Op unieke locaties of gewoon lekker thuis op de bank. De Ziltige Lust verzorgt volledige oesterproeverijen op vaste (leuke) restaurants of bij jou aan de deur. Proef de verschillen tussen de Zeeuwse, Normandische en de Bretonse oesters. Terwijl tegelijkertijd wordt verteld hoe en waar deze verschillende smaken vandaan komen. Hier vind je alle vaste locaties >

En, bij welke oesterproeverijen in Nederland ga jij (verse) oesters slurpen?

CategoriesChill